onsdag 29 maj 2013

En till kycklinggratäng! Denna gång med aubergine, champinjoner, babyspenat och halloumi :)

Idag bjuder jag er igen på en kycklinggratäng! :) Denna gång med stekta aubergine, champinjoner, min favvo babyspenat och halloumiost ovanpå. Smaskens! :)
Jag älskar att laga gratänger! Perfekta vardagsrätter! :)


Här är recept på Kycklinggratäng med aubergine, champinjoner, babyspenat och halloumiost:
Du behöver: (alla mått är ca)
ca 500 g kycklingkött (stekt, grillad eller kokt)
1 aubergine
4-5 champinjoner
babyspenat (ta så mycket så att det "täcker" gratängformen)
halva förpackningen halloumiost, ca 100 g (jag använde den som är gjord på bara får- och getmjölk, finns att köpa på ICA)
3 ägg
2-3 msk hemmagjord majonnäs
salt peppar
ca 2 msk hackad röd chili (t ex fryst från Findus)
1-2 msk hackad persilja (jag tog också fryst från ICA)
Så här gör du:
1. Skär aubergine och champinjoner i lagom stora bitar och stek de i smör tills de blir mjuka och få en fin stekyta. Salta och peppra.
2. Lägg kycklingkött, rivna babyspenatblad, aubergine- och svampröra i en smord ugnsäker form. Blanda allt.
3. Skär halloumiosten i små bitar. Finfördela bitarna i formen.
4. Vispa ihop ägg och majonnäs. Tillsätt chili och persilja. Salta och peppra.  Var sparsam med saltet, eftersom halloumiosten är rätt salt! Häll äggstanningen över kyckling, grönsaks- och oströran.
5. Tillaga gratängen 225 grader, ca 20 minuter.


Älskar att använda halloumiosten i maten! Och är så glad att det nu finns halloumi utan komjölk! :)


Och så vill jag visa er min nya te-mugg! :) Den fick jag av min fina vän-kollega. Hon ville göra mig glad och uppmuntra mig lite! :) Jag har ju känt mig nu ett tag ganska ledsen, låg och trött...
Visst är den fin! :)

31 kommentarer:

  1. Lite variation på pajfronten mottages tacksamt. Den här pajen ska jag prova framöver :)

    Ha att bra Lana, å kramizar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, gör det! Det blev mycket gott! :)
      Kram kram

      Radera
  2. Vilken härlig mugg!
    Kul att kunna variera sina gratänger med olika smaker.
    Kram ♥

    SvaraRadera
  3. Så mycket gott du göra! Jag gillar allt (och byter ut kyckling mot quorn) :) Mmmm. Här kommer mer uppmuntran från mig, stor kram till dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det blir säkert gott som vegetarisk gratäng!
      Tack snäll! :)
      Stor kram till dig med!

      Radera
  4. Gratänger är ju så smidigt, måste bli bättre på att göra det!
    Om du vill "prata" är det bara att du ska höra av dig! Vill ju inte att du ska må dåligt! Finns här för dig vännen <3<3<3

    Kram fina goa du <3<3<3
    C

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack vännen! Ska "prata" med dig nån gång när jag fått tid! <3 <3 <3
      Kramar till dig med!

      Radera
  5. Det vattnas i munnen som vanligt på mig när jag är här inne :D Önskar dig en toppentorsdag <3 kram kram

    SvaraRadera
  6. Söt mugg!
    Medelhavssmaker på den gratängen! Älskar aubergine. Och halloumi!

    Sköt om dej!
    Kram /M

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst är det gott med aubergine och halloumi! :)
      Tack tack!
      Kramar!

      Radera
  7. Mmmmm :D Det såg underbart ut! precis som alltid i din blogg ;)

    SvaraRadera
  8. Gratänger är toppen och denna ser supergod ut!!! :-) //Sandra

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst är gratängen mycket bra att laga! Smidigt också! :)

      Radera
  9. Kul med halloumi i gratängen, ser supergott ut! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, halloumi är jättegott! Gratängen var mycket god! :)

      Radera
  10. Tack snälla <3 Jag hoppas det ska gå bra, men jag är alltid så löjligt nervös inför saker :( Ha en toppen helg! kramar i massor

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kommer att gå bra! Och det är mänskligt att vara nervös! :)
      Ha en toppen helg du med!
      Kramar tillbaka! <3

      Radera
  11. Nötterna var goda förresten :P

    SvaraRadera
  12. Gratänger är verkligen kanon, allt i en form är så smidigt!
    Så härligt med så fina kollegor, hoppas muggen fick dej på lite bättre humör,
    kramar från oss

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, verkligen, jättesmidigt! :)
      Japp, den gjorde det!
      Kramar tillbaka! :)

      Radera
  13. Ännu ett toppenrecept på gratäng du kommer med! Visst är halloumi toppen i grytor och gratänger. Många tror nog inte det.
    Hoppas du fått prata av dig och mår lite bättre nu. Stryrkekramar! Ha en skön helg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, tack! Ja, visst är det gott med halloumi! :)
      Ha en skön helg du med!
      Kram kram

      Radera
  14. Gratänger funkar ju alltid. Och vilken fin mugg. Skönt att ha en omtänksam kollega.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, verkligen, alltid! Ja, hon är väldigt snäll och omtänksam! :)
      Visst är muggen jättefin! :)

      Radera
  15. Mm så gott!!
    Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, de var verkligen, riktigt gott!
      Kram tillbaka! :)

      Radera
  16. Smaskens! Vad gott det låter att blanda halloumi i gratängen.

    SvaraRadera