fredag 3 maj 2013

Knäckebröd smaksatt med parmesan :)

På söndag efter konserten kommer vi att träffas hos mig! Vi ska fika, prata om hur det har gått, hur vi framfört våra nummer osv. Jag pratar om mig och min vän Matilda. Vi gör konserten tillsammans! Hon står för sopran och jag står för piano! :)
Så i onsdags när vi var lediga har jag bakat en hel del till fikat! Jag menar det inte bara jag och hon, våra familjer och hennes föräldrar som är bjudna på "efter-konsertens-fika"! :)
Jag har bakat två sorters knäckebröd, rostbröd och hallonmuffins. Allt kommer ut på bloggen och först är ett knäcke som jag smaksatt med parmesanost! Receptet har jag hittat hos min bloggvän Fröken Nilsson. Det blev jättegott! :) Sprött och tunt! Mums! 


Här är recept på  Knäckebröd smaksatt med parmesan:
Du behöver:
1 dl krossad linfrö
1 dl sesamfrön
1 ägg
1 dl riven parmesan
2 msk olivolja
Så här gör du:
1. Blanda alla ingredienser till en degklump.
2. Lägg degen på bakplåtspapper och lägg en plastfolieark ovanpå. Kavla ut degen tunt. Dra försiktigt bort plastfolie.
3. Grädda knäckebrödet i ugnen, 175 grader ca 15-20 minuter.
4. Ta ut plåten efter halva tiden och skär försiktigt i rutor med pizzaskärare. In ugnen igen för de sista ca 10 minuter.
5. Låt svalna och bryt i knäckerutor.


Gott, gott! :)

25 kommentarer:

  1. Det blir säkert extra gott med parmesan i! Ha en fin helg, kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, verkligen! Parmesan piffar upp smaken! :)
      Ha en fin helg du med!
      Kram kram

      Radera
  2. Mmm, me like! Har ju testat utan parmesan men med kan ju inte bli annat än gottigt. Önskar dig en riktigt fin helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, testa! Jättegott med parmesan! :)
      Önskar dig med en fin helg!
      Kram kram

      Radera
  3. Låter jättegott med parmesan i. Trevlig kväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är jättegott med parmesan! :)
      Trevlig kväll önskar dig med!

      Radera
  4. De ser jättegott ut, en fråga bara. Jag gillar inte parmesan, blir de mkt smak av de?
    Min make är assyr(oxå de ortodoxa), så det är därför jag kommer att fira påsk :D
    Åh, hoppas de går för dig med utmaningen. Det är så kul att du är med :P
    Kramar i massor!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aha, vad kul! Då firar både ni och vi påsken i helgen! :)
      Man kan säkert byta parmesan mot någon annan hård lagrad ost! :) Västerbotten?
      Ja, jag ska göra mitt bästa med utmaningen!
      Kramar till dig med! <3

      Radera
  5. Vilken härligt knäckebröd! Kram/ Gosia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det här knäckebrödet är jättegott! :)
      Kram kram

      Radera
  6. Låter jättegott! Nästan lite "chipsigt" med sältan ju ..
    Borde vara bra som snacks bara som det är!
    Ska testa detta!
    =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, verkligen , lite "chipsigt" är det knäckebrödet! :)
      Testa! :)
      Kram kram

      Radera
  7. Å lät gott! Lycka tillrf allt!
    Kram /M

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var jättegott! :)
      Tack tack! :)
      Kram

      Radera
  8. Vilket bra recept! Perfekt till mig som är på jakt efter knäckebrödsrecept :) Ha en bra helg och lycka till!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, testa det receptet! :) Nu ska jag ju inte åt mig äran, för det var Annica med bloggen Fröken Nilssons kök som har det ursprungliga receptet! :)
      Tack, tack!
      Kram

      Radera
  9. Vilket gott knäckebröd, det ska jag testa. Gott med parmesan i.
    Sv. Kamben köpte jag på en liten Ica butik som har väldigt bra kött, fast hittar man inte det kan man ta vanliga spareribs istället!!
    Du får ha en trevlig helg!!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, testa knäckebrödet! :)
      Tack tack för tipset! Ska kolla in i vår lilla lokala ica-butik! :)
      Ha en trevlig helg du med!
      Kram

      Radera
  10. Så mumsigt, parmesan är ju aldrig fel :) länge sen jag gjorde fröknäcke nu. Hittade ett supergott ekologiskt fröknäcke från en gård på Orust, de innehöll ifs majsmjöl, men godare knäcke har jag aldrig ätit, salt är det också :) önskar man kunde komma på något liknande själv också. Ha en fin lördag! Kram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag önskar också att man kan efterlikna vissa smaker och göra de till nyttiga! :)
      Ha en fortsatt fin lördag du med! :)
      Kram kram

      Radera
  11. Älskar knäcket annars men med parmesan borde det bli magiskt :)

    SvaraRadera
  12. mmmm gott!!
    Tack för länken darling :)
    Kraaaam <3<3<3<3<3<3

    SvaraRadera
  13. Parmesanost i knäcket, oh yes! We like, parmesanost är vi (precis som med västerbottenost) lätt beroende av:)

    Kram

    SvaraRadera