Här är recept på Kokosmousse som superfood:
Du behöver:
1 förpackning med kokosmjölk (Extra Creamy Coconut Milk av Santa Maria)
1 krm vaniljpulver
1 msk acaipulver
1 msk bipollen
1 msk passionfruktpulver (finns att köpa på Supervaruhuset)
hallon att dekorera med
Så här gör du:
1. Ställ kokosmjölk i frysen i ca 20-30 minuter.
2. Öppna förpackningen och häll ut försiktigt kokosvätskan (spara den och använd i något bakverk eller i pannkakor). Gröp ur den stelna kokosmassan.
3. Vispa den fluffigt och krämigt.
4. Tillsätt smaksättningen: acaipulver och passionfruktpulver.
5. Dekorera med bipollen och hallon.
Den här moussen var såååååå god och såååååå len! Mums! Rekommenderar! :)
Här ser du bilder på Acaipulver och Bipollen!
Vilken superfood känner du till eller äter? :)
Brukar ha den i kylen för har läst att den ska gå att vispa, men det går inte. Det är heller aldrig en hårdare massa, som det varit i burkarna. Mjölken är alltid blandad när jag öppnar förpackningen. Men om den är i frysen kanske det funkar, ska prova! :-)
SvaraRaderaJa, man måste ha den i frysen, just det märket. Om du använder KungMarkattas kokosmjölk, räcker det med att den står i kylen! :)
RaderaÅh, så god och krämig! Bipollen har jag hört om men inte testat själv. Däremot äter jag chia och acai. Önskar dig en fin dag, kram!
SvaraRaderaJa, jag ska nu äta allt den här superfood varje dag! :)
RaderaKram kram
Jag har inget av det där hemma tyvärr, men kokosmousse verkar ju gott :). Får testa det i sommar :) ha en fin dag! Kram
SvaraRaderaJa, gör det, testa moussen! :)
RaderaKram kram
Ojoj jag måste väl prova nån gång...kokos...men ser ju så gott ut. Måste spana in de där nyttigheterna oxå - efter semestern..! ;)
SvaraRaderaKram /M
Ja, köp de här nyttigheterna! :) Prova moussen också! :)
RaderaKram kram
Verkligen ett superrecept med superingredienser! Riktigt bra och innovativt recept! Ha en fortsatt fin dag!
SvaraRaderaJa, visst är receptet bra! Längtar till helgen för att mumsa i mig en sådan mousse igen! :)
RaderaKram kram
Åhh gott gott !!
SvaraRadera:P
Ja, det var farligt gott! :)
Raderaohhhh smarrigt!!
SvaraRaderahar varken bipollen lr acaipulver men ska nog smaksätta på ngt vis ändå ;)
Kraaam <3<3<3
Då ska du köpa det! Det är dundermat som gör en piggelin! :)
RaderaKram kram <3 <3 <3
Vilka spännande ingredienser, de måste jag läsa mer om!
SvaraRaderaSv: Jag har tagit bort inloggnignsfunktionen, då den för tillfället inte fyller någon funktion på hemsidan. Kan du inte kommentera om du klickar på "Visa kommentarer" eller "läs mer" i slutet av varje inlägg? Om inte är jag jättetacksam om du säger till mig igen!!
Kram
Ja, den här moussen är god och spännande! :)
RaderaNu har jag mailat dig ang kommentar på din blogg!
Kram kram
Detta måste jag testa, ska in och kika på den sidan :D Ser så gott ut <3 Ha en toppenkväll! kram
SvaraRaderaJa, gör det! Testa! Det blev så gott! :)
RaderaKram kram
Låter jättegott det här!!
SvaraRaderaEtt tag åt jag acai varje dag och min hy har aldrig varit så len och fin som när jag åt det.
Kram
Ja, acai är verkligen superbär! :)
RaderaKram kram
O det låter så gott! O så mycket hälsoinformation som jag tackar för!
SvaraRaderakram Gosia
Ja, det var mycket mycket gott! Är bara glad att jag kan dela med så bra hälsoinformation! :)
RaderaKram kram
Spännande med nya grejer:)
SvaraRaderaKram från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Ja, visst är det! :)
RaderaKram kram
Jag har aldrig förstått skillnaden mellan kokosmjölk och kokosgrädde? För i många recept står det precis som du skriver, att man ska separera kokosmjölken och grädden. Men varför kan man inte bara köpa kokosgrädde och använda? Eller är det annorlunda på något vis?
SvaraRaderaReceptet låter för övrigt supergott! Nyttigt OCH lättlagat kan det bli bättre!? Tack för fin blogg!
Det finns egentligen bara kokosmjölk, i alla fall i våra svenska butiker. Allt det som kallas för kokosgrädde innehåller stabiliseringsmedel och emulgeringsmedel, alltså tillsatser. Och det vill man ju inte stoppa i sig! Så jag föredrar att "göra" kokosgrädde själv... genom att ställa burken/förpackningen i frysen en stund. Det är det bästa sättet! :)
RaderaTack tack! Är glad att du tycker om bloggen! :)
Tusen tack för svar! Äntligen har jag förstått skillnaden!Så kokosgrädde i Sverige är alltså bara "pimpad" kokosmjölk, vad fult gjort. Jag bor i Sydney och brukar köpa kokosgrädde här, ska kolla närmare på förpackningen nästa gång, jag kanske har missat att det innehåller onödiga tillsatser.
RaderaJa, verkligen, tycker det är överhuvudtaget fult att proppa bra livsmedel med skit...
RaderaHoppas du hittar bra kokosmjölk i Sydney! :)
Ja du har redan fått mig att älska kokosgrädde så det är väl bara att dyka ner i det här och lära sig mer. Blir säkert ett djupdyk i de här för mig nya ingredienserna ;)
SvaraRaderaKramizar!
Hi, hi, vad kul! Ja, gör det! :):)
RaderaKram kram
Men så gott detta såg ut, kokosmousse är verkligen gott och bättre än mousse gjord på grädde! Du är så duktig på att laga mat, såg även din cheesecake... Mmm mm mm !! :)
SvaraRaderaJa, det är mycket bättre än med grädde! :)
RaderaTack, tack, Jenny! :)
Kram
Det låter som spännande grejer! Ha en god onsdagkväll!
SvaraRaderaGår det bra med vilken kokosmjölk som helst. Eftersom jag bor i Holland har jag svårt att få tag i santa maria och de olika pulver du listat.
SvaraRaderaJa, det tror jag! Bara du den tjocka delen av mjölken, så att det går att vispa. Dessa pulver kan man hoppa över och ta bara lite citronjuice och vaniljpulver! :) Lycka till!
RaderaHittade acai pulvret och kollat med en webshop om de kan frakta så vi får se inte ens hittat vanilj pulver
RaderaVad bra att du hittade acaipulver! :)
RaderaProva med vaniljstång, bar skrapa frön som finns inne! :)