måndag 20 maj 2013

Pasta/nudlar med smakrik sås gjord på strimlad fläskfilé, champinjoner, tomater och babyspenat :)

Måndag och ny vecka! Sakta men säkert närmar jag mig till semester och sommarlov. Två sista veckor med elever. Det är som sagt lugnare på jobbet. Det känns i kroppen och knoppen! Jag är inte lika stressad och uppvarvad... Skönt...
Idag bjuder jag er på en pastarätt. Väldigt sällan, nästan aldrig blir sådan recept här på bloggen... Jag äter ju inte "vanlig" mjölpasta, men har hittat ett gott substitut till den, sjögräsnudlar. De är helt smaklösa men suger i sig alla smaker från såsen. De har kvar det härliga tuggmotstånd som man vill åt i pastan när man kokar den al dente! :)


Här är recept på Pasta/nudlar med smakrik sås gjord på strimlad fläskfilé, champinjoner, tomater och babyspenat:
Du behöver (alla mått är ca, receptet "skapades" under matlagningen)
1 förpackning sjögräsnudlar eller så mycket pasta du behöver om du hellre föredrar den.
300-400 g strimlad fläskfilé
4-5 medelstora champinjoner skurna i små bitar
1 förpackning med passerade/krossade tomater (ta gärna ekologiska, mycket mer smak i de!)
hemmagjord buljong att späda grytan med vid behov
1 grönsaksbukjongtärning (gärna ekologisk utan socker och jästextrat)
1-2 msk balsamvinäger
salt, peppar efter smak
jag hade också i mexikansk kryddblandning från Kockens (köpt på Willys)
babyspenat, riven i lagom små bitar (så mycket du själv vill ha i)
Så här gör du:
1. Stek fläskfilé i smör. Tillsätt efter en stund hackade champinjoner. Fortsätt att steka. Krydda med mexikansk kryddblandning
2. Tillsätt passerade tomater, balsamvinäger, buljongtärning och buljong (om det behövs att spädas)
3. Låt såsen puttra tills köttet är genomstekt och mjukt.
4. När det är klart ta av pannan från värmen.
5. Blanda in riven babyspenat och välsköljda nudlar in i såsen.


Använder du sjögräsnudlar, får du låta såsen stå en stund innan servering, så att nudlarna får i sig smaker från såsen! :)

12 kommentarer:

  1. Sjögräsnudlar låter spännande! Ha en fin dag, kram!

    SvaraRadera
  2. Mmm låter smakrikt och gott :) jag måste testa sjögrösnudlar snart också. Här blir det rester från frysen i veckan, inte så spännande. Ha en fin dag! Kram

    SvaraRadera
  3. Jag måste prova sjögräsnudlar. Du använder de så ofta a tt jag blev nyfiken

    Ha en fin dag! Gosia

    SvaraRadera
  4. Hm, då får jag väl vara den som frågar, eftersom jag inte vet, var hittar jag sjögräsnudlar? I vanlig affär eller på nätet kanske?
    Vore roligt att testa ihop med ditt härliga recept!

    Ha en härlig vecka och njut av de sista veckorna innan semestern :)
    Kramizar!

    SvaraRadera
  5. MUMS! Det där såg ju hur gott ut som helst :)
    Kram, Lotta

    SvaraRadera
  6. Ser nästan ut som en tallrik med godis. Gelégodisar för att vara mer exakt. Spännande substitut till pasta.

    Kram kram

    Ps, jag längtar sååå till sommarlovet.

    SvaraRadera
  7. själv använder jag mig av shiratakinudlar, det tycker jag är godast! Åh, så härligt med sommarlov/semester, det har jag snart också :D Kram!

    SvaraRadera
  8. Jag har inget sommarlov fast jag är lärare. Vi har semester som alla andra. Ibland önskar jag mig långledigt men det går inte på vår skola.

    Sjögräs är supergott! Kram!

    SvaraRadera
  9. Spännande med nudlarna. Det låter som en god pastarätt. Nu längtar jag efter sommarlov och ledighet! Snaaaart! Kram!

    SvaraRadera
  10. tack det samma, skönt att det är mer lugnt nu. Snart får du lov :D
    Tack för tipset, ska testas :P Kramar

    SvaraRadera
  11. Men vilka spännande nudlar och smakrik sås det gillas ju av mig, det vet du!

    SvaraRadera
  12. Gott!
    Sjögräsnudlar har jag inte provat, shiritakinudlar gillade jag inte!
    Har du lov hela sommaren? ;)
    Kram /M

    SvaraRadera