måndag 4 mars 2013

Vår i luften, vår i maten :)

Härliga soliga dagar! Bar mark och asfalt börjar bli mer och mer! Underbart! :)
Jag bjuder idag på en vegetarisk rätt. En härlig syrlig grönsaksröra som kan serveras med pasta, nötströssel och currydressing! Mums! :)
Här är recept på Rabarber- och zuchinniröran med nötströssel, serverad med pasta och currydressing.
Du behöver:
2 zuchinni
1-2 stjälkar selleri
1 stjälk rabarber
2-3 tomater
1 påse babyspenat
olivolja (jag tog smaksatt med citron)
balsamvinäger efter smak
salt, peppar
Så här gör du:
1. Skär grönsaker i lagom stora bitar.
2. Börja steka först zhuchinni och stjälkselleri. Tillsätt sedan rabarber. Stek en stund till, inte mycket! Grönsakerna ska inte blir för mjuka! 


3. Tillsätt tomater. Blanda allt försiktigt och låt steka 1-2 minuter. Ta av pannan från värmen. Blanda in babyspenat.
4. Salta och peppra. Tillsätt balsamvinäger.


Servera grönsaksröran med nötströssel:
Hacka paranötter och rosta nötterna tillsammans med sesamfrön i en stekpanna. Tillsätt olivolja smaksatt med citron, koriander, spiskummin och basilika.
Receptet på nötströssel hittade jag hos min bloggvän Hanna.


Servera allt till pasta. Här ser du mejeri- och glutenfri pasta. Receptet på pastan hittar du här.


Och här är det currydressing/majonnäs, gjord på kallpressad rapsolja kryddad med curry.


19 kommentarer:

  1. Man borde bli bättre på att äta mer vego. Jag var bättre förr med det, minst en dag i veckan.. Älskar ju alla grönsaker så det är verkligen inte svårt!!
    & visst är det vår i luften !! Underbart =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, verkligen... mer grönsaker! :)
      Kram kram

      Radera
  2. Vår? Sol? HÄr har vi kallt och mulet... :(
    Men maten ser både god och vårig ut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej...idag hade vi ingen sol...men igår...
      Kram

      Radera
  3. Så fräscht med rabarber i maten! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jättegott med rabarber! :)
      Kram

      Radera
  4. Vilkej härlig rätt! Gillar pastan, gjorde något liknande för några månader sedan. Och så gott med vegetarisk mat!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja, även jag som är riktig köttätare tycker är gott med vegetarisk mat! :)
      Kram

      Radera
  5. Spännande maträtt! Japp, nu är det vårigt värre ute! Så skönt, ska nog ta en extra promenad i solen bara för att! :)

    Ha en fin dag! Hoppas du är frisk nu...

    Kram C <3<3<3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt med promenad! :)
      Ja, nu är jag frisk, så imorgon väntar jobb! :)
      Kram <3

      Radera
    2. Du som ville läsa frågorna på min blog award...nu har jag svarat på dom!

      Kram C <3

      Radera
  6. Visst är det underbart med det fina härliga vårvädret! Currydressing yummie säger jag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, hoppas vädret håller i sig! :)
      Ja, currydressing är ju så gott! :)

      Radera
  7. Intressant med rabarber i maten aldrig testat!
    Vad använder du för någon rapsolja?
    Skönt att du är piggare
    Kraaam <3<3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag använder en kallpressad ekoloigisk från österlen. Jag hittat den på Willys. :)
      Kram kram <3

      Radera
  8. Underbart är det med detta härliga vädret, vi har fortfarande riktigt fint och idag har det varit lite varmare än tidigare. Man blir så mycket piggare och gladare:)
    Maten du bjuder på känns väldigt passande för dagar som dessa.
    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, verkligen! Vi behöver sol och dagsljus så mycket!
      Kramar!

      Radera
  9. Åh så bra! Jag har en påse paranötter hemma som jag inte vetat vad jag skulle göra med! Nu vet jag! Ha en fin kväll! Kram!

    SvaraRadera
  10. Oj vilken annorlunda smakkombination! Roligt :)
    Ha en skön kväll :)

    SvaraRadera