lördag 23 mars 2013

Lite till rullar :)

Står ni ut med mer rullar här? ;)
Sista gången! (Eller?) ;)
Denna gång är det fläskrullader med saganaki- och ajvar relish fyllning. Fick full pott av övriga i familjen! :)
Kanske ska göra egen etikett här på bloggen: rullar? ;)


Här är recept på Fläskrullader med sakanaki, bacon- och ajvar relish fyllning:
(Fyllningen är alltså samma som jag tillsatte till omeletten till den här rullen)
Du behöver:
ca 12 schnitzlar som du har bankat ut lövtunt med kötthammare
halva paket saganaki-ost
ca 0,5 dl knaperstekta små baconbitar
1-2 msk ajvar reish
1-2 msk finhackad persilja (t ex fryst från Findus eller ICA)
salt och peppar efter smak
smör till stekning
Så här gör du:
1. Riv osten. Stek bacon. Blanda ihop ost, bacon, ajvar relish och persilja till fyllningen.


2. Banka ut fläskshcnitzlar lövtunt med kötthammare. 
3. Lägg fyllningen på varje schnitzel. Rulla ihop tätt. Fäst eventuellt med tandpetare. (Det behövdes inte i mitt fall...)


4. Stek alla rullar i smör tills de får en fin stekyta.
5. Lägg över rullarna i en ugnfast form. Stek fläskrulladerna i 175 grader, ca 20-25 minuter.


Min dotter undrade varför var en rulle delad i mitten...
För att ta bilden till bloggen, sa jag... ;) :)


En härlig och solig lördag önskar jag alla! :)

35 kommentarer:

  1. Rullar kan man inte få för många av :))
    Ser supergoda ut!
    Ha en skön helg!
    Kram
    Margot

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, verkligen! och de här var riktigt goda! :)
      Ha en skön helg du med!
      Kram

      Radera
  2. Låter fint det där:)
    Ha en riktigt bra dag
    Stor kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha en fortsatt bra dag du med!
      Kram

      Radera
  3. Fortsätt du med dina rullar! De både låter goda och ser goda ut. Gillar ajvar...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp, ska göra det! :)
      Ja, ajvar är jättegott! :)

      Radera
  4. Saganaki är så gott och dina rullar ser goda ut! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, saganaki är så god! Kan användas till mycket!
      Kram

      Radera
  5. Haha härligt med Lanas rullar ju :) det låter gott. Jag har aldrig ätit saganaki, hur smakar det? Ha en toppenlördag! Kram

    SvaraRadera
  6. Hi, hi, Lanas rullar! ;)
    Saganaki smakar som en salt hård ost! Jättegott! Jag kan tänka mig att den kan vara gott på macka också! :)
    Ha en fortsatt toppen lördag du med!
    Kram kram

    SvaraRadera
  7. Rullar är gott i alla varianter!! Kul med din inspiration ..
    Ser smarrigt ut - som vanligt!!
    Ha en fin kväll!!
    :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja...det blir ännu mer rullar framöver! Det är så gott!
      Kram

      Radera
  8. Ser dom sådär smaskiga ut får du gärna servera hur mycket rullar du vill ;)

    Kram kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hi, hi, ok! Ska servera ännu mer rullar! ;)
      Kram kram

      Radera
  9. Svar
    1. Ja, visst är det gott med ajvar! :)

      Radera
  10. såg verkligen super smarrigt ut!
    vad är det för ost? och var får man tag på den?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Saganaki är en ost som ör gjord på får- och getmjölk. Den är som hård ost med mycket god salt smak! Du hittar den bredvid halloumi och fetaost. Det är märke Fontana. Finns både på ICA och Willys! :)

      Radera
  11. Gud så gott det ser ut! och tack för tips på osten, den har jag helt missat. :) Och självklart ska du fortsätta med att göra rullar!

    KRAM <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, den här osten har jag också upptäckt inte så längesen! Helt förälskad! :)
      Då ska jag fortsätta göra rullar! :)
      Kram kram <3

      Radera
  12. Jadå, bring on the rolls! ;) Hoppas din helg har varit toppen!

    SvaraRadera
  13. Japp, japp! Ska göra det! ;)
    Hoppas din helg har också varit toppen! :)
    Kram

    SvaraRadera
  14. Rullar är fantastiskt gott! :-) Ajvar har jag inte ätit på riktigt länge så det får det bli ändring på snarast!
    Ha en skön söndagskväll!
    Kram Sandra

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag skulle kunna tillsätta ajvar till allt! ;)
      Ha en fin söndagskväll du med!
      Kram kram

      Radera
  15. Fortsätt gärna med rullar!!
    Just nu önskar jag mig en bra kötthammare ;)
    Kraaam <3<3<3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, kötthammaren är bra kökshjälp!
      Min har jag "smugglat in" med mig från Ryssland för 18 år sedan... och den ägdes av min mamma och köptes under sovjet tiden...Riktig raritet! :)
      Kram kram <3 <3 <3

      Radera
  16. Varför bryta ett vinnande koncept? Rulla vidare du! ;)

    Saganaki, länge sedan jag åt det! Brukade panera och steka den i mitt gamla liv, får kanske prova det igen fast med frön/nötter. Hmm, idé!

    Ajvar, gott, men har du hittat någon hyfsat tillsatsfri? Utan solrosolja? (Vet ju hur jag är...)

    Ha en bra vecka! Påsklov?
    Kramar /M

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den ajvar relish jag använde är hemlagad på raps- och olivolja. Har fått den av min kollega som är från Makedonien. Hennes mamma var här på besök och lagade sin speciella goda ajvar relish! :)
      Ja du...jag har faktiskt inte hittat bra ajvar... bara med solrosolja...
      Kanske ska slå till och göra egen också? :)
      Påsklov är nästa vecka! 4 arbetsdagar kvar! :)
      Kram

      Radera
  17. Haha, du kanske skulle byta namnet till Ryskarullar! Nej förresten, gör inte det, då missar vi ju alla andra godsaker du bjuder på. Rulla på du! Ha en fin måndag och en bra vecka!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hi, hi, det kan vara mitt kodnamn! ;)
      Ha en bra vecka du med!
      Kram

      Radera
  18. Klart vi står ut :) ser jättegott ut! Vad är de för ost? Har aldrig hört talas om den. Kramar i massor ifrån Anna overenskommelsen.blogg.se

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är en s.k. stekost gjord på får- och getmjölk! Den är jättegod och påminner faktiskt lite om hård ost! Gott!
      Kramar till dig med!

      Radera
  19. Det där såg ju faktiskt jättegott ut. Måste testa snart. Tack för tipset

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad glad jag blir att du hittade hit! :)
      Hoppas det blir flera besök! :)

      Radera
  20. Du får så gärna överösa oss med dina goda rullar! Alla ser ju lika goda ut!

    SvaraRadera