Står ni ut med mer rullar här? ;)
Sista gången! (Eller?) ;)
Denna gång är det fläskrullader med saganaki- och ajvar relish fyllning. Fick full pott av övriga i familjen! :)
Kanske ska göra egen etikett här på bloggen: rullar? ;)
Här är recept på Fläskrullader med sakanaki, bacon- och ajvar relish fyllning:
(Fyllningen är alltså samma som jag tillsatte till omeletten till den här rullen)
Du behöver:
ca 12 schnitzlar som du har bankat ut lövtunt med kötthammare
halva paket saganaki-ost
ca 0,5 dl knaperstekta små baconbitar
1-2 msk ajvar reish
1-2 msk finhackad persilja (t ex fryst från Findus eller ICA)
salt och peppar efter smak
smör till stekning
Så här gör du:
1. Riv osten. Stek bacon. Blanda ihop ost, bacon, ajvar relish och persilja till fyllningen.
2. Banka ut fläskshcnitzlar lövtunt med kötthammare.
3. Lägg fyllningen på varje schnitzel. Rulla ihop tätt. Fäst eventuellt med tandpetare. (Det behövdes inte i mitt fall...)4. Stek alla rullar i smör tills de får en fin stekyta.
5. Lägg över rullarna i en ugnfast form. Stek fläskrulladerna i 175 grader, ca 20-25 minuter.
För att ta bilden till bloggen, sa jag... ;) :)
En härlig och solig lördag önskar jag alla! :)
Rullar kan man inte få för många av :))
SvaraRaderaSer supergoda ut!
Ha en skön helg!
Kram
Margot
Ja, verkligen! och de här var riktigt goda! :)
RaderaHa en skön helg du med!
Kram
Låter fint det där:)
SvaraRaderaHa en riktigt bra dag
Stor kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Ha en fortsatt bra dag du med!
RaderaKram
Fortsätt du med dina rullar! De både låter goda och ser goda ut. Gillar ajvar...
SvaraRaderaJapp, ska göra det! :)
RaderaJa, ajvar är jättegott! :)
Saganaki är så gott och dina rullar ser goda ut! Kram
SvaraRaderaJa, saganaki är så god! Kan användas till mycket!
RaderaKram
Haha härligt med Lanas rullar ju :) det låter gott. Jag har aldrig ätit saganaki, hur smakar det? Ha en toppenlördag! Kram
SvaraRaderaHi, hi, Lanas rullar! ;)
SvaraRaderaSaganaki smakar som en salt hård ost! Jättegott! Jag kan tänka mig att den kan vara gott på macka också! :)
Ha en fortsatt toppen lördag du med!
Kram kram
Rullar är gott i alla varianter!! Kul med din inspiration ..
SvaraRaderaSer smarrigt ut - som vanligt!!
Ha en fin kväll!!
:)
Ja...det blir ännu mer rullar framöver! Det är så gott!
RaderaKram
Ser dom sådär smaskiga ut får du gärna servera hur mycket rullar du vill ;)
SvaraRaderaKram kram
Hi, hi, ok! Ska servera ännu mer rullar! ;)
RaderaKram kram
Mer ajvar, det gillar vi! :)
SvaraRaderaJa, visst är det gott med ajvar! :)
Raderasåg verkligen super smarrigt ut!
SvaraRaderavad är det för ost? och var får man tag på den?
Saganaki är en ost som ör gjord på får- och getmjölk. Den är som hård ost med mycket god salt smak! Du hittar den bredvid halloumi och fetaost. Det är märke Fontana. Finns både på ICA och Willys! :)
RaderaGud så gott det ser ut! och tack för tips på osten, den har jag helt missat. :) Och självklart ska du fortsätta med att göra rullar!
SvaraRaderaKRAM <3
Ja, den här osten har jag också upptäckt inte så längesen! Helt förälskad! :)
RaderaDå ska jag fortsätta göra rullar! :)
Kram kram <3
Jadå, bring on the rolls! ;) Hoppas din helg har varit toppen!
SvaraRaderaJapp, japp! Ska göra det! ;)
SvaraRaderaHoppas din helg har också varit toppen! :)
Kram
Rullar är fantastiskt gott! :-) Ajvar har jag inte ätit på riktigt länge så det får det bli ändring på snarast!
SvaraRaderaHa en skön söndagskväll!
Kram Sandra
Jag skulle kunna tillsätta ajvar till allt! ;)
RaderaHa en fin söndagskväll du med!
Kram kram
Fortsätt gärna med rullar!!
SvaraRaderaJust nu önskar jag mig en bra kötthammare ;)
Kraaam <3<3<3
Ja, kötthammaren är bra kökshjälp!
RaderaMin har jag "smugglat in" med mig från Ryssland för 18 år sedan... och den ägdes av min mamma och köptes under sovjet tiden...Riktig raritet! :)
Kram kram <3 <3 <3
Varför bryta ett vinnande koncept? Rulla vidare du! ;)
SvaraRaderaSaganaki, länge sedan jag åt det! Brukade panera och steka den i mitt gamla liv, får kanske prova det igen fast med frön/nötter. Hmm, idé!
Ajvar, gott, men har du hittat någon hyfsat tillsatsfri? Utan solrosolja? (Vet ju hur jag är...)
Ha en bra vecka! Påsklov?
Kramar /M
Den ajvar relish jag använde är hemlagad på raps- och olivolja. Har fått den av min kollega som är från Makedonien. Hennes mamma var här på besök och lagade sin speciella goda ajvar relish! :)
RaderaJa du...jag har faktiskt inte hittat bra ajvar... bara med solrosolja...
Kanske ska slå till och göra egen också? :)
Påsklov är nästa vecka! 4 arbetsdagar kvar! :)
Kram
Haha, du kanske skulle byta namnet till Ryskarullar! Nej förresten, gör inte det, då missar vi ju alla andra godsaker du bjuder på. Rulla på du! Ha en fin måndag och en bra vecka!
SvaraRaderaHi, hi, det kan vara mitt kodnamn! ;)
RaderaHa en bra vecka du med!
Kram
Klart vi står ut :) ser jättegott ut! Vad är de för ost? Har aldrig hört talas om den. Kramar i massor ifrån Anna overenskommelsen.blogg.se
SvaraRaderaDet är en s.k. stekost gjord på får- och getmjölk! Den är jättegod och påminner faktiskt lite om hård ost! Gott!
RaderaKramar till dig med!
Det där såg ju faktiskt jättegott ut. Måste testa snart. Tack för tipset
SvaraRaderaVad glad jag blir att du hittade hit! :)
RaderaHoppas det blir flera besök! :)
Du får så gärna överösa oss med dina goda rullar! Alla ser ju lika goda ut!
SvaraRadera