söndag 3 mars 2013

Banancupcake med kokos- och hallonfrosting :)


Igår kväll kände jag mig äntligen piggare! :) Så då passade jag på och gjorde Banacupcakes med kokosfrosting:
Du behöver:
1 liten banan
6 ägg
3 msk honung eller kokossocker
2 dl kokosmjölk
1 tsk bikarbonat
1 tsk vinäger
1,5 dl mandelmjöl
1 dl hasselnötsmjöl
1,5 dl kokosnötmjöl
1 krm vaniljpulver/vaniljextrat
1 dl fryst hallon
Så här gör du:
1. Vispa ägg med honung/kokossocker.
2. Mosa banan.
3. Tillsätt mosad banan, kokosmjölk och vinäger till äggsmeten. Fortsätt vispa.
4. Blanda ihop de torra ingredienserna i en annan bunke.
5. Blanda in mjölblandningen i äggsmeten, lite i taget.
6. Tillsätt fryst hallon. Blanda försiktigt så att bären inte går sönder.
7. Grädda muffins i nedre delen av ugnen, 175 grader, ca 20 minuter.


Hit kan du förbereda.  Man kan t.o.m. frysa in muffins och ta fram dem när man vill göra cupcake! :)


Kokos- och hallonfrosting:
Du behöver:
1 förpackning kokosmjölk (den krämiga i tetra pack från Santa Maria)
1 dl fryst hallon
saft från 1 citron
1 krm vaniljpulver/vaniljextrat
Så här gör du:
1. Ställ kokosmjölk i frysen (i ca 3 timmar). Ställ den sedan i kylskåpet i 1 timme.
2. Vänd förpackningen upp och ner och öppna försiktigt botten. Häll ut vätskan. (Släng inte denna vätska! Du kan använda den i t ex brödbak!)
3. Gröp ur den stelna kokosmassan. Vispa den fluffigt.
4. Smaksätt med vanilj, citronsaft.
5. Krossa hallonbär i en mixer. Blanda in hallonkrosset i kokosvispet.



Finfördela kokos- och hallonfrosting över muffinsen. Dekorera med t ex halloncrunsch:


Resten av kokos- och hallonfrosting fungerar också som nå slags kokos- och hallonyoghurt, fast mejerifri... Smakar verkligen som yoghurt! :)



31 kommentarer:

  1. Skönt att du känner dig piggare. Gott med cupcakes!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja...jätteskönt! Men stannar hemma...inte tillräckligt pigg för att jobba... :(
      Ja, jättegott, speciellt med "nyttiga" cupcakes! :)

      Radera
  2. Vilka goda smaker och frostingen låter extra god! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, de var otroligt goda och frostingen gav extra smarriga smaken! :)
      Kram

      Radera
  3. Men wow vilka skapelser :) skönt att du mår bättre nu, bara en fin vår att se fram emot nu då :) ha en bra söndag! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, skönt att må bättre...men stannar hemma idag...inte tillräckligt pigg är jag... :(
      Ja, de var jättegoda, dessa skapelser! :)
      Kram kram

      Radera
  4. Det låter så gott med kokos i toppingen!

    SvaraRadera
  5. Oj så gott ! Passar ju mig perfekt nu ..
    Just kokoskräm med bär är ju SÅ gott.
    Ha en fortsatt fin kväll !!
    :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, kokoskräm är jättegott! :) Jag blandade i lite extra hallon i resten och då fick jag en härlig yoghurt! Min dotter tyckte också att det var jättegott! :)
      Kram

      Radera
  6. Mmmm... gott!
    Vad bra att du sa att vätskan från kokosmjölken inte ska slängas. Jag tänkte använda det tjocka i veckan som kommer... då ska jag komma ihåg att spara vätskan och använda i t.ex. brödbak.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är perfekt att använda denna "kokos-vätskan" i brödbak eller i pannkakor! :)

      Radera
  7. Gott - och nästan inget socker! Jättebra recept!
    Kram:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja! Jättegoda var de! Och den lilla mängden av sötning och banan reagerade jag inte med sötsuget alls! :)
      Kram kram

      Radera
  8. Mums, vilka smarriga muffins! Gillar banan i! Supersöta :) Skönt att höra att du är piggare dessutom!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är så skönt att känna sig piggare och orka göra saker! :)
      Ja, banan i balverk är ju så gott!
      Kram

      Radera
  9. Det låter ju helt fantastiskt gott! Perfekt för oss som inte tål mjölk så bra. Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst! Och resten av frostingen använde jag sedan som yoghurt, då jag blandade in lite med hallon! :)
      Kram

      Radera
  10. Ser fantastiskt frestande ut! Roligt att du mår bättre! Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, tack! :)
      Ja, de var supersmarriga! :)
      Kram

      Radera
  11. Skönt att du är piggare! Oj, vad gott det såg ut!
    Kram/M

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, de var goda! :)
      Ja, piggare är jag, men inte tillräckligt att för att jobba... :(
      Kram

      Radera
  12. Härligt att du mår bättre :)
    Dessa muffins ser ljuvliga ut men åh jag vet inte om jag ska våga.....banan och sötning.....är så skönt att vara av med sötsuget nu så nej jag får nog vara nöjd med att njuta av dina bilder :)
    Kraaaam <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja...de är för liberala...de här muffinsen...
      Men perfekt alternativ till vanliga...och min dotter tyckte att de var goda. :)
      Håller med att du inte ska "förstöra" nu den fina balans du har fått i kroppen! :)
      Kram kram

      Radera
  13. Låter jättegoda. Jag älskar kakor med banan i. Kan tänka mig att smaken av kokosmjölken i frostingen passade riktigt bra.
    Skönt att du är piggare. Hoppas vårsolen kan göra dig helt frisk :-) Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, kokosfrosting blev väldigt lyckad! Är nöjd att hitta alternativ till vanlig grädde! :)
      Ja, det hoppas jag också! :)
      Kram kram

      Radera
  14. Så gott det ser ut. Avnjöt idag en bit mörk chocklad med lakritssmak, gud så gott det var:).
    Synd att tiderna inte passar med dansen för dig. Promenader är sköna:).
    Kramar till dig

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gott med mörk choklad! :)
      Kramar till dig också! :)

      Radera
  15. EN sak som jag saknar galet mycket ibland. Bananer! Oersättligt :) Det där såg smarrigt ut.

    Kram kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja...bananer är gott...men jag vågar inte äta råa bananer...
      kram kram

      Radera
  16. En läsvärd sida om bla mjölk. http://gluten-celiaki.blogspot.se/2013/03/komjolken-kalvens-foda-eller-manniskans.html

    SvaraRadera