Vet inte om ni har märkt det på bloggen men jag har en stor kärlek till olika slags rullar inom mat...
Så idag bjuder jag er på en smarrig Fläskkotlettrulle med bacon, ost- och omelettfyllning:
Du behöver:
1 benfri fläskkotlett i bit
ca 1 dl riven saganaki (hade kvar den osten från hamburgarebrödet)
2 msk ajvar relish
3 ägg
ca 1 dl småriven ruccola och babyspenat
1 dl stekt bacon skuren i små bitar.
salt peppar efter smak
ca 2 msk finhackad persilja (jag använder fryst från ICA eller Findus)
Så här gör du:
1. Börja med att skära ut fläskkotlett till en tunn "platta". Banka ut den ännu tunnare, ca 0,5 cm med kötthammare. Salta och peppra köttet.
2. Blanda ihop den rivna osten, stekta baconet, ajvar relish och persilja.
3. Vispa ner ägg. Stek en omelett i stekpanna. Vänta tills äggstanning har stelnat och vänd försiktigt utan att omeletten går sönder. Låt svalna.
4. Lägg omletten på "köttplattan". Jämna till omletten så den passar köttplattans storlek genom att riva bitar av omeletten och lägga den som ett pussel. Hela ytan av köttplattan ska vara täck med omeletten!
5. Lägg nu ett lager med riven ruccola och babyspenat.
6. Rulla ihop köttet med fyllningen och bind det med hushållssnören.
7. Bryn rullen i smör i en stekpanna.
8. Lägg köttrullen över i en ugnsäker form med lock.
9. Stek köttet i 175 grader, ca 20-25 minuter.
10. Låt rullen vila en stund innan du skär den.
Vad skulle du vilja servera till den här smarriga rullen? :
Spännande!!
SvaraRaderaEn blomkålspuré till kanske kan bli gott...
Kraaaam <3
Oj vilken fantastisk rätt! Allt pyssel ger säkert lön för mödan. Rullen är ju så maffig, så det räcker säkert med en innehållsrik sallad och en god dressing därtill.
SvaraRaderaOj vad gott det såg ut att vara :) Du är så duktig!
SvaraRaderaMen vad spännande med en rulle på det viset. Och vad gott det låter!
SvaraRaderaÅhh gott som vanligt!! Ser så fin ut .. du tar så härliga bilder!!
SvaraRaderaJag har ju dille på ugnsrostade rotfrukter, hade jag serverat till, tröttnar nog aldrig på det!
:)
Wow, vilken fin blogg och härliga recept:-) Tack för inspiration!
SvaraRaderaEn god sallad med avocado och en mumsig sås till hade varit gott. Det ser verkligen smaskigt ut.
SvaraRaderaOj vad inspirerande!
SvaraRaderaHehe du med dina rullar. Låter väldigt spännande som alltid med dina recept :) ha en fin kväll. Kram
SvaraRaderaOmelettfyllning lät spännande tyckte jag allt!
SvaraRaderaGud så spännande! Ser helt fantastiskt ut :)
SvaraRaderaFantastiskt kreativt och vackert! Måste provas snarast!
SvaraRaderaVilken spännande rulle!
SvaraRaderaJag hade nog gjort mos på blomkål och broccoli; hehe, gör jag till det mesta...
Kram /M
Ser både spännande och gott ut:)
SvaraRaderaKramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Rullar rullar in i munnen! ;) Looking good!
SvaraRaderaWow, riktigt inspirerande!! Detta ska definitivt testas någon gång :)
SvaraRaderaKöpte något liknande i köttbutiken, som bara var att steka. Hette kotlettsnäcka och var fylld med tomat, skinka och ost.
SvaraRaderaDin rulle ser jättegod ut! Blir nog en blandsallad med lök och oliver till detta :) Måste införskaffa mig en kötthammare.
Kramizar!
Jag tror den 25 är på måndag, jag är så förvirrad. Det är som du säger, man kan ju äta våfflor varje helg :P
SvaraRaderaÅh, de där ser så gott ut. tack för den inspiration du ger mig. Du har en av de finaste bloggar jag läser <3 kramar
Så kul att baka in en omelett i rullen, man behöver nu bara sallad och en god sås till.
SvaraRaderaVi har gjort något liknande fast med en italiensk fyllning, dock utan omelett, som blev riktigt saftig och god.
Kramar
Oj, vilket kul recept! Det måste jag testa. Har inte gjort någon rulle av kött på mycket länge. Jag är som Maria tokig i ugnsrostade rotfrukter, så antingen det tillsammans med en kall yoghurtsås. Eller med en sallad med kanske bulgur eller belugalinser och grönsaker. Jag skulle även kunna tänka mig att servera rullen på ett buffébord.
SvaraRaderaGud, vilka smarriga och pyssliga rullar du fått till! Både goda och fina att titta på!:)
SvaraRadera