fredag 8 mars 2013

Parmesankorgar och grattis alla underbara kvinnor :)

Idag är det internationell kvinnodagen! I Ryssland firas den dagen speciellt. Det är en helgdag och alla kvinnor, från små flickor till gamla gummor får blommor och fina presenter.Samtidigt passar man på och firar in våren, solen och värmen.



Jag bjuder er idag på smarriga parmesankorgar som man kan ha som förrätt eller lättare måltid.
Här är recept på Parmesankorg med rostbiff- och babyspenatröra toppad med valnöt- och babyspenatpesto (steg för steg med bilder):
Du behöver:
150 g parmesanost
150-200 g rökt rostbiff (som pålägg)
1-1,5 dl majonnäs
ca 3 dl småriven babyspenat
Forest Blend (kryddkvarn från Santa Maria)
50 g valnötter
1 vitlöksklyfta
0,5 dl olivolja
30-40 g parmesanost
Så här gör Du:
1. Ostkorgar: Riv parmesanost och dela upp den i 4 jämna högar. Värm en stekpanna med teflonbeläggning på medelvärme.
2. När stekpannan är varm lägg i osten (till en korg i taget) och se till att få en rundel på ca 12 cm i diameter. Så fort den bildar småbubblor och smälter ta den av värmen. OBS! Osten får ej mörkna eller brännas!
3. Vänta in ca 1-2 minuter. När "ostplätten" har stelnat lite ta den försiktigt upp med en tunn stekspade och lägg över på ett uppochnervänt glas. Forma till en korg med händer. Tänk på att ostplätten är fortfarande varm!



4. Pesto: Lägg hälften av babyspenat, vitlök, valnötter, parmesan (i små bitar) och olivolja i en matberedare. Finfördela till en slät massa.


  
5. Fyllning: skär den rökta rostbiffen i små bitar. 
6. Ta rostbiffbitarna och andra hälften av babyspenatbitarna och blanda med majonnäs. Krydda med Forest Blend.


7. "Sätt ihop" korgen.


Och så ger jag alla fina kvinnor som läser min blogg de här underbara tulpanerna!


21 kommentarer:

  1. Åh såna parmesankorgar har jag inte provat ännu men de ser så läckra ut! Tänk med Skagen och laxröra i :) mmm ha en trevlig fredagkväll! Nu är det dags att laga middag. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, med skagenröra skulle det också vara jättegott! :(

      Radera
  2. Men vilka urläckra parmesankorgar du gjort!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det blir så gott med parmesan! :)

      Radera
  3. Oj så gott! Blev sååå sugen på peston du gjort. Och tack för tulpanerna. Hi hi! Ha en skön fredagkväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, peston var mycket god och nästa gång ska jag använda andra nötter! :)

      Radera
  4. Hehe, idag tänkte jag på om jag skulle göra ostkorgar sim förrätt på söndag! I mitt gamla liv gjorde jag ibland tunnbrödskorgar på liknande sätt.

    Å vad gott det såg ut!

    Ha en bra helg, kram /M

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då läste du mina tankar! ;) visst är det godare med ostkorgar än med brödkorgar! :)
      Kram

      Radera
  5. Vansinnigt gott och vackert, det vill jag gärna prova!
    Tack för ett jättefint recept!
    Kram :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, prova göra ostkorgarna! De är så goda! :)
      Kram

      Radera
  6. Åh, har sett flera som gjort parmesankorgar och det ser så galet gott ut! Har blivit lite avskräckt bara, sedan jag för många år sedan totalmisslyckades att få till en korg... Men det var gott iaf ;) Ska försöka igen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, försök igen! Det viktigaste att inte stressa sig när man gör korgarna! :)

      Radera
  7. Ååå vad gott det ser ut :) Kanske ska testas nån dag!!!:)

    Fortsatt trevlig fredagkväll :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, testa! Korgarna är mycket goda! :)
      Kram

      Radera
  8. Fick en tanke att ha det som förrätt till vänner som kommer framöver. Är så roligt att liksom "smyga" in LCHF utan att gästerna märker det :)

    Ha en härlig fredagskväll!
    Kramizar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, de kommer inte ens att förstå att du serverar lchf-förrätt! ;)
      Kram

      Radera
  9. Tack fina <3 de där ser mumsigt ut! Grattis till dig med :) många kramar ifrån Anna overenskommelsen.blogg.se

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kramar till dig också vännen! :)

      Radera
  10. Ser ju hur mumsigt ut som helst! Perfekt liten förrät - även med andra fyllningar! Ha en härlig helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst kan variera fyllningar mycket! :)
      Kram

      Radera
  11. Hm jag har visst inte hunnit in här förrens nu, konstigt då jag vari ledig i helgen ;)
    Smarriga korgar!!
    Kraaam <3

    SvaraRadera