Till gårdagens lunch hade jag ett nytt variant på bröd med smarrig tonfiskröra på . Allt är mejerifritt så klart! :)
Förresten om du fortfarande inte tryckt på knappen "Gilla" till min Facebooksida Ryskadockor, gör det! Du kan klicka här.
Eller i högra spalten på min blogg hittar du länk till min FB-sida! Jag har också skaffat instagram där jag ska lägga bilder på mina maträtter och länka till bloggen. Du får gärna följa mig där också om du själv har instagram, jag heter precis som min blogg: ryskadockor! :)
Bla, bla, bla... till min smarriga lunch! :)
Du behöver:
till tonfiskröran (blir ganska mycket ! :) )
2 burkar tinfisk i vatten (köp aldrig i olja, då är det oftast väldigt dåligt kvalitet på oljan!)
1 burk med vattenkastanjer (finns att köpa bland olika konserver, jag köpte på Willys)
500g skalade räkor
4 kokta ägg
1 medellång gurka
ca 1 dl majonnäs (hemmagjord)
salt, peppar (jag tog vitpeppar)
finhackad dill, efter smak (jag brukar använda fryst finhackad)
citronjuice efter smak
Så här gör du:
1. Ta ut tonfisk ur burkar, låt rinna av.
2. Skiva vattenkastanjer.
3. Skala och halvera gurkan på längden.Gröp ur kärnhuset och skiva gurkhalvorna.
4. Blanda alla ingredienser och tillsätt majonnäs.
5. Skala och skiva ägg.
6. Salta, peppra och krydda med dill. Tillsätt citronjuice efter smak tills du blir nöjd med den syrliga smaken.
Du behöver:
till bröd (i en liten rektangulär form, ca 15X20)
6 ägg
6 msk vatten/kokosmjölk
ca 75 g smält smör/kokosolja/rapsolja
0,5 dl krossade linfrön
1 dl paranötsmjöl (man kan ta mandelmjöl också... jag köpte paranötsmjöl på Bodystore.com)
1 dl kokosnötmjöl
1 tsk fiberhusk
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat utrörd i 1 tsk vitvinsvinäger
Så här gör du:
1. Vispa ägg och vatten. Tillsätt det smälta smöret/kokosolja eller rapsolja.
2. Blanda ihop de torra ingredienserna. Blanda ner de i äggsmeten.
3. Rör ut bikarbonat i vitvinsvinäger. Tillsätt i smeten och blanda försiktigt.
4. Klä formen med bakplåtspapper. Häll ut degen, jämna ut vid behov.
5. Grädda brödet i nedre delen av ugnen, 175 grader, ca 25-30 minuter.
6. Låt svalna på galler. Ta av bakplåtspapper, annars kan det blir lätt fuktigt på brödbotten.
7. Skär i rutor.
Jag delade min brödruta i två delar, eftersom brödet blev så fluffigt! :)
Mums, mums! :)
Vad har du för favoritröror? :)
Vilket ljuvligt bröd, ser så gott ut! Önskar dig en fin tisdag, kram!
SvaraRaderajag gillar verkligen inte tonfisk på burk, men det kan man ju ta bort och göra bara räkröra istället, eller laxröra.. jättegott :)
SvaraRaderaHa en fin dag! Kram
Det ser gott ut, men tonfisk på burk får min katt att jubla...jag gillar det inte!
SvaraRaderaSkagenröra, laxröra, rensteksröra och aubergineröra. Till exempel!
Brödet såg gott ut! Paranötter, nyttigt!
Kram /M
Vad gott det ser ut med röran på brödrutan! Skulle bra gärna vilja ta mig en smakbit :) Ha en bra tisdag!
SvaraRaderaOj, precis i min smak:)
SvaraRaderaVad fint brödet blev! Kul med paranötsmjöl. Paranötter är ju väldigt bra med tanke deras extremt låga kolhydratinnehåll. Har tyvärr inte sett paranötsmjöl där jag bor, men man kan ju iofs göra mjöl själv...
Kram:)
Räkröran ser jättegod ut och brödet också. Och tack för tipset angående bakplåtspapperet! :-)
SvaraRaderaÅh, vad gott det ser ut. Spännande att ha i vattenkastanjer, det måste jag prova. Jag har nog ingen favoritröra... gillar de flesta. :-)
SvaraRaderaJag tror min tonfiskröra också blev mejerifri när jag tänker efter... GOTT är det i alla fall. Din macka ser supermumsig ut!
SvaraRaderaGud så god den ser ut:): Avocado är ju så gott.
SvaraRaderaTur jag har dig med goda recept.
Kramar om
Ser supersmarrigt ut!!
SvaraRaderaHa en toppenkväll!
Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Jag håller med dig, portabellon är supergod. Måste köpas fler gånger :D
SvaraRaderaDet vattnas i munnen på mig, fy bubblan vad gott de ser ut att vara.
Jag gillar tonfiskröra och räk/äggröra :P kramar
Ohh vilken röra!!
SvaraRaderaJag gör ofta tonfiskröra och denna variant ska jag testa som omväxling!
Ha en fin dag :)
Kram <3