söndag 20 januari 2013
Mina plättar! Sååååå fluffiga! :)
De här plättarna är de bästa jag gjort hittills! :) Jag har nu gjort plättarna två gånger och båda med bästa fluffiga resultatet! Hemligheten är att man rör ut bikarbonat i vinäger! ;)
Här är recept på Mina goda fluffiga plättar:
Du behöver:
6 ägg
6 msk vatten
6 msk kokosnötmjöl
1 tsk fiberhusk
1 msk ghee
1 tsk bikarbonat
1 tsk vitvinsvinäger
1 krm vaniljpulver
kokosolja/ghee/rapsolja till stekning
Så här gör du:
1. Vispa ägg med vatten.
2. Tillsätt kokosnötmjöl, fiberhusk och ghee. Fortsätt att blanda tills smeten blir klumpfri.
3. Rör ut bikarbonat i vitvinsvinäger och tillsätt blandningen i smeten. Blanda försiktigt.
4. Stek plättarna på medelvärme i stekpanna. Ha inte så bråttom att vända dem!
Jag åt plättarna med bregott på. Det var såååååå gott! :)
Bästa smaken och konsistens! :)
Etiketter:
LCHF,
LCHF bröd och bakverk,
LCHF frukost,
LCHF mejerifritt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Ser härliga ut! Men vad är Ghee??
SvaraRaderaghee är skirat smör. Man kan göra det själv eller köpa i t ex hälsobutiker eler på nätet. :)
RaderaOj, oj, oj, så fluffiga! De ser underbart goda ut!
SvaraRaderaMåste prova detta, längtar redan efter att så smaka :-)
/Magnus
Tack tack!
RaderaJag längtar till nästa helgfrukost igen... ;)
Åh smaskigt. Det ska jag prova. :)
SvaraRaderaJa, gör det! Otroligt goda och smakar näst intill "vanliga" mjölplättar! :)
RaderaJag har testat dessa nu, jag fick de inte riktigt lika luftiga som dina men såå goda :) Det ska jag testa igen och försöka få till volymen :)
RaderaHa en bra dag!
Gör så här:
RaderaBlanda ihop allt förutom bikarbonat och vinäger. Häll ut bikarbonat i en liten hör in i smeten. Dropp över vitvinsvinäger. När bikarbonaten börja "bubbla" blanda ner den försiktigt i smeten! Det borde funka! Och glöm inte, du måste använda bikarbonat+vinäger, ej bakpulver! :)
Äntligen recept! :) de ser ljuvliga ut!!!! Men vad är ghee??? Kan man ersätta med något annat? Måste testa! Ha en fin kväll .. Kram
SvaraRaderaSäger samma! Äntligen! ;)
RaderaGhee är skirat smör, så man kan säkert att ersätta det med något annat, kokosolja, vanligt smör, rapsolja! :)
Kram
Ser ut som värsta goda munkarna...
SvaraRaderaja, det gör dem! ;) :)
RaderaKram
Jag är med dig, tills du pratar om bregott på plättarna, ha ha... De var mig sannerligen ett par fluffiga plättar i alla fall.
SvaraRaderahi, hi, det är en gammal rysk tradition att äta plättar och pannkakor med smör på! ;)
RaderaHjälp vad fluffiga de ser ut att vara! Min dröm!
SvaraRaderaTesta! Du kommer också att lyckas! :)
Raderakram
Way cool! Some very valid points! I appreciate you penning this article and
SvaraRaderathe rest of the site is very good.
Also visit my webpage ; click through the up coming page
Perfekta plättar! De här är de fluffigaste jag sett! Ha en fin måndag, kram!
SvaraRaderaTack, tack! De var också så goda så jag redan längtar tills nästa helgfrukost! ;)
RaderaHa en fin måndag du med!
Kram
De ser supergoda ut!
SvaraRaderaDe var jättegoda så t.o.m. kräsen 20-åring som ratar allt med lchf gav ett godkänt betyg och sa att de smakade precis som "vanliga" plättar! :)
RaderaDe ger ordet fluffiga rätt innebörd :-) Ser ut som riktigt läckra amerikanska plättar. Perfekta till brunchen! Bregott som är det bästa smöret utan konkurrens kan jag lätt bre på! Eller äta dem med stekta ägg med rinnande gulor....
SvaraRaderaJa...gott med ägg också! Älskar stekta ägg! Mums! :)
RaderaDet ser jättegott ut. :) I msk ghee eller smör som man har i smeten, ska det vara smält?
RaderaOj, vad snygga! Har precis ätit lunch, men blir nästan hungrig igen:)
SvaraRaderaHi, hi, blir själv sugen! ;)
RaderaSka göra de till nästa helg igen! :)
Såg väldigt fina ut! :)
SvaraRaderaJa...och de var också väldigt goda! :)
RaderaVilket fluff, måste testas! Förr, när vi åt vanliga pannkakor, gjorde vi ofta pannkaksmackor av resterna. Smör och ost på, mums! :)
SvaraRaderaTack för pepp, det hjälpte! :)
KRAM <3
Smör och ost på är jättegott! Så äter vi ofta! Ja, av resterna brukade min mamma också göra pannkakor! :)
RaderaKram <3
Oj oj oj! :D
SvaraRaderaTack, tack, tack! :)
RaderaVilka fina !! Ser jättegoda ut .. Gör du egen Ghee eller köper du?
SvaraRaderaDet där med smör på väckte minnen för jag minns att vi fick det på pannkakor ibland.. Minns att jag gillade det!
:)
Nej, jag köper...lite för lat att göra egen...men visst kanske ska prova när jag får till extra ledig tid... :)Ja, det är jättegott med smör på! :)
RaderaJättefluffiga och fina!
SvaraRaderaSå det är bikarbonat i vinäger som är hemligheten till fluffigheten? Måste prova!
Kram på dig!
Japp, bikarbonat och vinäger! :) Ja, gör det! :)
RaderaKram kram
Oj va goda de ser ut! Måste testas någon gång! :)
SvaraRaderaHa en fin helg!
Kram!
Grеetіngѕ, I'm Louann and I'νe juѕt rеcently ѕtаrtеd to
SvaraRaderaget involvеd wіth what уou're speaking about. I don't
κnоω ωheгe уou’гe fіnԁing youг ideas,
but gгeat jоb еven sο. І really
shοuld inѵest somе time leaгning and underѕtanding much more.
Thanκs foг thіs: thiѕ is јust ωhat I ωas looκing for foг my miѕsion.
Here iѕ mу ωeb blog ... 26326
Tusen takk for denne oppskriften. Lagde de nettopp til frokost, og de var supergode! Så glad det finnes sunne pletter :)
SvaraRadera