lördag 26 januari 2013

Kålrabbi och avslutad följetång

Sista kapitlet i min lilla följetång...och den är avslutad! Hoppas jag!
I den senaste bilagan LCHF från Expressen har min fullständiga bloggadress publicerats och det nämns att man kan hitta flera recept med kålrabbi på min blogg.
Allt börjat att jag blivit stulen mina 4 eller 5 recept från bloggen som publicerats av en ganska känd skribent (inom LCHF-världen) i en LCHF-bilaga från Expressen. Jag har mailat skribenten och den personen bett om ursäkt och sagt att det var klantigt gjort... Jag och min blogg blivit lovat att vara omnämnt i nästa LCHF-bilaga... Riktigt så, men inte hela mina fullständiga bloggadress...Jag reagerat så klart på det och skrivit om det på min blogg. Efter det har jag fått mail av skribenten där den personen lovat att nästa gång skriva hela bloggadressen. Så nu är det gjort! Det står också i tidningen att man kan hitta flera recept med kålrabbi hos mig! Så jag länkar till alla mina recept där jag använder kålrabbi i det inlägget! :)

Här kommer mina maträtter med kålrabbi: (tyvärr är bilderna borta på vissa inlägg efter mitt konstiga fiffel med bilderna...)


Olivje, den mest populäraste ryska salladen


Kålrabbistrips


Mustig köttgryta i portionskrukorUgnstekta fläskkotlettskivor på kålrabbibädd toppade med tomater och fetaost

Och här är själva huvudperson i dagens attraktion, fröken Kålrabbi! :)


Och till sist vill jag påminna dig hur viktigt är det att skilja på två stora saker:
1. Att "tycka illa" om en person.
2. Att "tycka illa" om personens handlingar.
Det är så lätt att blanda ihop det!

Tyvärr så upplevde skribenten att jag "tyckte illa" om den personen... Men det kan jag inte! Jag känner ju inte den personen! Jag känner till personens handlingar och det är det jag inte tycker/tyckte om!

Viktigt att skilja på det, speciellt när man jobbar med människor!
Vad tycker du?


19 kommentarer:

 1. Kul att följetongen är avslutad och att du fått med hela adressen denna gång! Håller med dig om att det är mycket viktigt att kunna skilja på person och på en persons handlingar, annars kan det bli mycket onödiga missförstånd! Fint med så många kålrabbirecept, dina kålrabbistrips måste jag testa! Kålrabbi är en stor favorit hos mig!
  Ha en fin helg!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 2. Rättvist! Spännande med stripsen! Just kålrabbi har jag nästan aldrig ätit...

  SvaraRadera
 3. Klart att det kan anses fult att sno recept av någon rakt av, men tyvärr helt lagligt. Recept skyddas inte av någon upphovsrätt även om de är helt ordagrant avskrivna. Ens bloggbilder gör det, men inte recepten. Men det var ändå trevligt att de tillslut tog med din bloggadress. Jag håller med om att det är skillnad på person och personens handlingar. Det försöker jag förklara för barnen nästan dagligen.

  SvaraRadera
 4. Råkade ut för samma sak för ett par månader sedan. Märklig känsla, för samtidigt som man blir lite glad över att nån tycker att det man gör är bra så blir man så oerhört ledsen över att inte få cred för det. Hur svårt kan det egentligen vara?

  SvaraRadera
 5. Bra att rättvisa är skapad! :) ha en fin kväll. Kram

  SvaraRadera
 6. Du är ju så snäll, tack Lana <3

  Skönt att det äntligen blev rätt. Det är viktigt tycker jag! Sedan förstår jag dig, jag som följt dig ett bra tag vet hur genomsnäll du är. Förstår precis hur du menar med att du inte tycker illa om personen. Ta hand om dig! kramar

  SvaraRadera
 7. Skönt att du fått upprättelse till sist! En sak är att bli inspirerad av andra, en annan att stjäla recept rakt av. Visst är det viktigt att skilja på person och handling - ibland sammanfaller det, ibland inte. Tyvär är jag ingen vän av kålrabbi, men vete katten om du inte ska lyckas att omvända mig! Sköt om dig!

  SvaraRadera
 8. Härligt att du fick bloggadressen utskriven, precis som det skulle ha varit redan första gången.
  Ibland är det svårt att hålla isär handling och person, men självklart ska man göra det.
  Ha det fint!
  Kram

  SvaraRadera
 9. Jag tycker att "rätt, ska vara rätt" och det känns ju skönt att du har fått upprättelse för dina recept. Klart att du blir ledsen och arg när någon annan tar cred för dina unika recept.
  Är uppvuxen på kålrabbi på längden och bredden kan man säga och då kanske jag inte riktigt uppskattade den. Men givetvis ska jag göra nya försök nu i mogen ålder - haha!

  Ha att bra och kramizar!

  SvaraRadera
 10. Ja, det är stor skillnad på en person och personens handlingar! Kålrabbi har jag inte ätit, men du har många fina recept. Kram och en skön söndag till dig!

  SvaraRadera
 11. Skönt att få avsluta det som inte är trevligt. Måste testa fritera kålrabbi nån gång. Ha det så bra!

  SvaraRadera
 12. Självklart är det skillnad på person eller personens handlingar. Skönt med upprättelse!
  Kålrabbi, vet ni varför den heter så? Det syns inte på bilden men i ena änden har den liksom långa trådar. Därför tyckte man att det lilla kålhuvudet påminde om rabbins skägg ;) och därav kålrabbi! Skröna eller inte, men lite kul iaf!
  Kram /M

  SvaraRadera
 13. Kålrabbi gillas hemma hos oss! Jag har gjort en gratäng på det och vi äter den även rå hemma... gott är det :)

  Fy så hemskt. Jag har varit med om att en bloggare har snott mina bilder och mina recept rakt av... inte kul det heller. I synnerhet bilden då jag har tagit den :( Fattar inte att det kan finnas sådana här människor. Nu blir jag nyfiken vem den kända personen är!

  Ja, klart man måste skilja på person och handling...

  Skönt att allt är utrett nu åtminstone :)

  SvaraRadera
 14. Såg att din bloggadress var utskriven, kul!
  Ja, det är viktigt att skilja på handling och person.
  Ha en trevlig söndagskväll.

  SvaraRadera
 15. Vad skönt att det var avklarat och bra att du äntligen får den publicitet du förtjänar.
  Kram:)

  SvaraRadera
 16. Ja, hedras den som hedras bör, man kan ju iaf hänvisa till vart man hittat recepten när de är kopierade rakt av. Skönt att det ordnade upp sej till sist i alla fall.
  Kålrabbi är vi väl inga storkonsumenter av även om det används då och då, kul med så många olika recept på det.

  Önskar dej en riktigt fin vecka, Lana
  Kramar

  SvaraRadera
 17. Kålrabbistripsen måste vi testa å det snaraste! Vi gör ofta blandade rotfrukter i ugn men har inte testat stripsvarianten. Låter supergott!

  Bra att allt rett ut sig till sist. Älskar din blogg o du inspirerar enormt. Nu ska jag försöka leta fram lite skedar så att jag kan testa att göra glutenfria scones till sonen med ditt tips angående vitvinsvinäger och bikarbonat för fluff. :)

  Stor KRAM <3

  SvaraRadera
 18. I bloggvärlden här så lånas det nog lite här och där sen
  är det synd när det blir så här. Tur att det löst sig.
  kramar om dig

  SvaraRadera
 19. Visst är det skillnad på handling och person.Verkar helt knäppt att en skribent kopierat dina recept utan att man kollat med dig först. Det borde ju skribenten veta "vett och etikett".
  Ha en bra vecka:)

  SvaraRadera