Idag bjuder jag dig på en spännande maträtt. Inspirationen kommer från mitt barndom, min älskade mamma brukat laga denna goda maträtt till helgmiddagar. Jag har givetvis anpassat receptet efter mina behov. :)
Här är recept på Fläskkuvert med portabellofyllning:
Du behöver:
6-8 fläskkotletter, benfria
ca 300 g fläsk/kycklingfärs
1 ägg
6-8 mellanstora portabello
babyspenat
hackad chili (fryst från Findus)
hackad persilja (fryst från ICA)
hackad gräslök (samma: fryst)
salt peppar
lite majonnäs att "pensla" med
Så här gör du:
1. Skär portabello i små bitar. Stek svampbitarna i smör. Krydda med chili, persilja och gräslök. Salta och peppra. Ta bort från spisen. Riv babyspenat och blanda in.
2. Banka ut lite varje köttskiva. Fördela fyllningen på köttskivorna.
3. Gör färsen i ordning. Tillsätt ägg, salta och peppra.
4. Platta ut färsen till köttskivans storlek och "klä" köttskivan med den.
5. "Pensla" fläskkuvertet" med majonnäs (jag använder alltid hemmagjord).
6. Stek fläskkuverten i ugnen, 175 grader, ca 20-25 minuter.
Nästa gång jag lagar denna maträtt ska jag variera fyllningen! :)
Har du några förslag på goda fyllningar till mina kuvert? :)
Tack, kombon var så god. Kommer definitivt göras fler gånger. De du tillagat här ser väldigt gott ut, har aldrig sett något liknande. Blev nyfiken på smakerna :D Få testas! Jag gillar kombinationen bacon och purjolök, kanske vore de något?:D Kramar
SvaraRaderaJa, det är rätt annorlunda maträtt... fast ingredienserna är vanliga! :)
RaderaBacon och purjolök låter gott! :)
Kram
Låter jättegott! Väldigt spännande recept, som allting du gör :) har aldrig heller sett något liknande. Tips på fyllning... Ja, svamp är ju redan bäst :) bacon som sagt, kanske ost vore gott! Calzonefyllning kanske, tomat, skinka och ost :) du hittar säkert på något oslagbart. Nu blev jag hungrig igen. Ha en fin kväll. Kram
SvaraRaderaJa, den här fyllningen skulle passa jättebra! Tänkte också på ost till nästa gång! :)
RaderaKram
Vilken spännande maträtt!
SvaraRaderaKram /M
Ja, eller hur, men med rätt vanliga ingredienser! :)
RaderaKram
Wow vilken spännande rätt, går ju verkligen att variera hur mycket som helst. Jag skulle gärna fylla den med soltorkade tomater, bacon och ost :)
SvaraRaderaKram
Ja, sådan fyllnihg måste jag ha till nästa gång! Mums, mums! :)
RaderaKram
Ohh ser jättegott ut ! En helt ny maträtt - detta ska jag spara.
SvaraRaderaKanske soltorkade tomater, basilika, får/getost och ev parma !?
Just fylld mat/kött blir så gott !!
Kram :)
Jag tänkte faktiskt också på fetaost! Det kan bli jättegott! :)
Raderakram
Wow så gott det ser ut, det receptet ska jag definitivt spara! Går säkert att variera mycket med fyllningen!
SvaraRaderaHa en fin dag!
Kram
Ja, gör det! jag ska laga den också flera gånger med olika fyllningar! Visst kan man variera dem mycket! :)
RaderaHa en fin dag du med!
kram
Vad roligt med något helt annorlunda! Har aldrig sett något liknande innan. Låter som en jättegod smakkombination också.
SvaraRaderaEtt av min barn tycker tyvärr inte om svamp, men han älskar halloumi. Det borde nog gå att skära halloumin i små tärningar, steka upp dem och lägga på köttskivan tillsammans med resten av fyllningen.
Kram:)
Ja, halloumi skulle ju passa perfekt! :)
RaderaTack för tipset! :)
Kram
men herregud så jäkla gott de där såg ut då!! :P
SvaraRaderaja, det var väldigt gott! :)
RaderaTack för din kommentar!
Kram
WOW!!!
SvaraRaderaser ju helt otroligt läckert ut!!
måste verkligen testas :)
fetaost, oliver och soltorkade tomater + mynta kanske kan va en kul kombo....
Kraaaam <3
Ja,den här fyllningen skulle ju pasa perfekt! Låter smaskens! :)
RaderaKram kram <3
Förresten vad är det för krydda du har uppepå??
SvaraRaderaDet vitlökspeppar. Från Kockens (eller något sånt), köpt på Willys, inga konstiga tillsatser! Väldigt god krydda! :)
SvaraRaderaKram
Gott!
RaderaDet är verkligen toppen att det börjar komma fina kryddor utan konstigheter :)
Såg verkligen spännande och lite annorlunda ut! Definitivt värt att prova! Ha en fortsatt härlig dag!
SvaraRaderaJa, prova! Den här maträtten är mycket god! :)
RaderaHa en fortsatt härlig dag du med!
Kram
Spännande! Jag tyckte först det såg ut som bröd runt om. Coolt!
SvaraRaderaDet tyckte min man också, he, he... ;)
RaderaMen det här ser ju jättegott och spännande ut. Det måste jag prova!
SvaraRaderaJa, gör det! Det är relativt lätt att göra och gott är det också! :)
RaderaVad spännande med något nytt! Ser verkligen gott ut, dessutom. Fyllningen borde ju gå att variera med det mesta, liksom kryddning på färsen. Kul med inspiration!
SvaraRaderaJa, det jättegott! Precis, man kan ju variera både fyllning och kryddning på färsen! :)
RaderaSkickar en kram, hoppas du haft en fin dag!kram
SvaraRaderaSkickar kram tillbaka! Hoppas du kommer att få en fin dag idag! :)
RaderaOj det där såg ju riktigt spännande ut! :) Som en pirog fast kött istället för bröd ^^ Perfekt!
SvaraRaderaKram kram
Ja, precis, som köttpirog! :)
RaderaKram
Ser jättegott ut! Vilken rolig idé med köttpirog:) Ha en fin dag! Kram
SvaraRaderaJa, eller hur! Jätteroligt att servera/laga kött på det sättet! :)
RaderaHa en fortsatt fin dag du med! :)
Kram
Det ser jättegott ut! Och väldigt avancerat också. Fast i receptet låter det inte lika avancerat, får se om jag vågar mig på det nån gång :-)
SvaraRaderaJa, det ser avancerat ut, men är väldigt enkelt att göra! :)
RaderaKram
Det där så gju jättegott ut och inte alls så svårt att göra.
SvaraRaderaJa, precis, jättelätt att göra och är väldigt gott! :)
RaderaKan bara instämma i de andras kommentarer om att det såg spännande ut... :) Skulle säkert vara gott att fylla med mozzarella och basilika.
SvaraRaderaJa, den här fyllningen låter smaskens! :)
RaderaPesto, parmesan och pinjenötter är en favorit hos mig. Jag gör något liknande fast med kycklingfilé. Dina kuvert ser mumsiga ut! Kram!
SvaraRaderaMmm...den här fyllningen lät också väldigt gott! :)
RaderaKram
OJ så gott det ser ut! Måste informera maken om detta. :)
SvaraRaderaKRAM <3
Hi, hi, gör det! ;) :)
RaderaKram kram <3 <3 <3
Åh tack snälla <3 Den var superfin!
SvaraRaderaTa hand om dig och ha en toppendag!kram kram