måndag 28 januari 2013

Smaskigt kuvert med smaskigt innehåll :)


Idag bjuder jag dig på en spännande maträtt. Inspirationen kommer från mitt barndom, min älskade mamma brukat laga denna goda maträtt till helgmiddagar. Jag har givetvis anpassat receptet efter mina behov. :)
Här är recept på Fläskkuvert med portabellofyllning:
Du behöver:
6-8 fläskkotletter, benfria
ca 300 g fläsk/kycklingfärs
1 ägg
6-8 mellanstora portabello
babyspenat
hackad chili (fryst från Findus)
hackad persilja (fryst från ICA)
hackad gräslök (samma: fryst)
salt peppar
lite majonnäs att "pensla" med
Så här gör du:
1. Skär portabello i små bitar. Stek svampbitarna i smör. Krydda med chili, persilja och gräslök. Salta  och peppra. Ta bort från spisen. Riv babyspenat och blanda in.


2. Banka ut lite varje köttskiva. Fördela fyllningen på köttskivorna.


3. Gör färsen i ordning. Tillsätt ägg, salta och peppra.
4. Platta ut färsen till köttskivans storlek och "klä" köttskivan med den.


5. "Pensla" fläskkuvertet" med majonnäs (jag använder alltid hemmagjord).


6. Stek fläskkuverten i ugnen, 175 grader, ca 20-25 minuter.


Nästa gång jag lagar denna maträtt ska jag variera fyllningen! :)
Har du några förslag på goda fyllningar till mina kuvert? :)


46 kommentarer:

  1. Tack, kombon var så god. Kommer definitivt göras fler gånger. De du tillagat här ser väldigt gott ut, har aldrig sett något liknande. Blev nyfiken på smakerna :D Få testas! Jag gillar kombinationen bacon och purjolök, kanske vore de något?:D Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är rätt annorlunda maträtt... fast ingredienserna är vanliga! :)
      Bacon och purjolök låter gott! :)
      Kram

      Radera
  2. Låter jättegott! Väldigt spännande recept, som allting du gör :) har aldrig heller sett något liknande. Tips på fyllning... Ja, svamp är ju redan bäst :) bacon som sagt, kanske ost vore gott! Calzonefyllning kanske, tomat, skinka och ost :) du hittar säkert på något oslagbart. Nu blev jag hungrig igen. Ha en fin kväll. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, den här fyllningen skulle passa jättebra! Tänkte också på ost till nästa gång! :)
      Kram

      Radera
  3. Vilken spännande maträtt!
    Kram /M

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, eller hur, men med rätt vanliga ingredienser! :)
      Kram

      Radera
  4. Wow vilken spännande rätt, går ju verkligen att variera hur mycket som helst. Jag skulle gärna fylla den med soltorkade tomater, bacon och ost :)
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, sådan fyllnihg måste jag ha till nästa gång! Mums, mums! :)
      Kram

      Radera
  5. Ohh ser jättegott ut ! En helt ny maträtt - detta ska jag spara.
    Kanske soltorkade tomater, basilika, får/getost och ev parma !?
    Just fylld mat/kött blir så gott !!
    Kram :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tänkte faktiskt också på fetaost! Det kan bli jättegott! :)
      kram

      Radera
  6. Wow så gott det ser ut, det receptet ska jag definitivt spara! Går säkert att variera mycket med fyllningen!
    Ha en fin dag!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, gör det! jag ska laga den också flera gånger med olika fyllningar! Visst kan man variera dem mycket! :)
      Ha en fin dag du med!
      kram

      Radera
  7. Vad roligt med något helt annorlunda! Har aldrig sett något liknande innan. Låter som en jättegod smakkombination också.
    Ett av min barn tycker tyvärr inte om svamp, men han älskar halloumi. Det borde nog gå att skära halloumin i små tärningar, steka upp dem och lägga på köttskivan tillsammans med resten av fyllningen.
    Kram:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, halloumi skulle ju passa perfekt! :)
      Tack för tipset! :)
      Kram

      Radera
  8. men herregud så jäkla gott de där såg ut då!! :P

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja, det var väldigt gott! :)
      Tack för din kommentar!
      Kram

      Radera
  9. WOW!!!
    ser ju helt otroligt läckert ut!!
    måste verkligen testas :)
    fetaost, oliver och soltorkade tomater + mynta kanske kan va en kul kombo....
    Kraaaam <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja,den här fyllningen skulle ju pasa perfekt! Låter smaskens! :)
      Kram kram <3

      Radera
  10. Förresten vad är det för krydda du har uppepå??

    SvaraRadera
  11. Det vitlökspeppar. Från Kockens (eller något sånt), köpt på Willys, inga konstiga tillsatser! Väldigt god krydda! :)
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gott!
      Det är verkligen toppen att det börjar komma fina kryddor utan konstigheter :)

      Radera
  12. Såg verkligen spännande och lite annorlunda ut! Definitivt värt att prova! Ha en fortsatt härlig dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, prova! Den här maträtten är mycket god! :)
      Ha en fortsatt härlig dag du med!
      Kram

      Radera
  13. Spännande! Jag tyckte först det såg ut som bröd runt om. Coolt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tyckte min man också, he, he... ;)

      Radera
  14. Men det här ser ju jättegott och spännande ut. Det måste jag prova!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, gör det! Det är relativt lätt att göra och gott är det också! :)

      Radera
  15. Vad spännande med något nytt! Ser verkligen gott ut, dessutom. Fyllningen borde ju gå att variera med det mesta, liksom kryddning på färsen. Kul med inspiration!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det jättegott! Precis, man kan ju variera både fyllning och kryddning på färsen! :)

      Radera
  16. Skickar en kram, hoppas du haft en fin dag!kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skickar kram tillbaka! Hoppas du kommer att få en fin dag idag! :)

      Radera
  17. Oj det där såg ju riktigt spännande ut! :) Som en pirog fast kött istället för bröd ^^ Perfekt!

    Kram kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, precis, som köttpirog! :)
      Kram

      Radera
  18. Ser jättegott ut! Vilken rolig idé med köttpirog:) Ha en fin dag! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, eller hur! Jätteroligt att servera/laga kött på det sättet! :)
      Ha en fortsatt fin dag du med! :)
      Kram

      Radera
  19. Det ser jättegott ut! Och väldigt avancerat också. Fast i receptet låter det inte lika avancerat, får se om jag vågar mig på det nån gång :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det ser avancerat ut, men är väldigt enkelt att göra! :)
      Kram

      Radera
  20. Det där så gju jättegott ut och inte alls så svårt att göra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, precis, jättelätt att göra och är väldigt gott! :)

      Radera
  21. Kan bara instämma i de andras kommentarer om att det såg spännande ut... :) Skulle säkert vara gott att fylla med mozzarella och basilika.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, den här fyllningen låter smaskens! :)

      Radera
  22. Pesto, parmesan och pinjenötter är en favorit hos mig. Jag gör något liknande fast med kycklingfilé. Dina kuvert ser mumsiga ut! Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mmm...den här fyllningen lät också väldigt gott! :)
      Kram

      Radera
  23. OJ så gott det ser ut! Måste informera maken om detta. :)

    KRAM <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hi, hi, gör det! ;) :)

      Kram kram <3 <3 <3

      Radera
  24. Åh tack snälla <3 Den var superfin!
    Ta hand om dig och ha en toppendag!kram kram

    SvaraRadera