Jag tröttnar aldrig på paj! Och tänk vilken tacksam maträtt som går att variera i oändligheter och som är så god och mättande! Komplett måltid om du också tillsätter lite grönsaker! :)
Här är recept på Paj med fyllning på ost, skinka, babyspenat, basilikapesto och soltorkade tomater:
Du behöver:
till pajdeg:
75 g kallt smör
1ägg
1dl kokodsnötmjöl
1 dl paranötmjöl/mandelmjöl
0,5 dl krossade linfrön
1-2 msk fiberhusk
2-3 msk kallt vatten
till fyllning (ca mått)
ca 2- 2,5 dl strimlad skinka
ca 1- 1,5 dl riven parmesan,
rivna babyspenatblad
strimlade soltorkade tomater
2-3 msk basilikapesto
till äggstanning
3-4 ägg
3-4 msk hemmagjord majonnäs
salt
peppar
Så här gör du:
1. Blanda ihop alla ingredienser till pajdeg i en matberedare. Kör på lågvarv tills det blir en smidig degklump.
2. Tryck ut pajdegen i en välsmord/oljad rund form med löstagbara kanter. Ställ in i kylskåpet i minst 30 minuter. Förgrädda pajskalet i 225 grader i 5 minuter.
3. Lägg i det svalna pajskalet strimlad skinka, riven parmesan och basilikapesto. Blanda.
4. Finfördela rivna babyspenatblad och strimlade soltorkade tomater över skink/ostmassan.
5. Vispa ihop ägg och majonnäs. Salta och peppra. Häll äggstanningen över pajfyllningen.
6. Grädda pajen i 175 grader, ca 30-40 minuter. Täck med folje vi behov så att pajskalet inte bränns.
God och saftig paj med perfekt pajskal! :)
Vad har du för favvo- pajfyllningar? :)
Vad bra med en paj innehållande så många av mina favoritingredienser! Själv brukar jag göra västerbottenostpaj när jag gör paj, det är så gott och enkelt!
SvaraRaderaGott med västerbottenost! :)
Raderakram
Min absoluta favorit är faktiskt laxpaj, jag använder gravad lax. Förut i mitt gamla liv var jag aldrig särskilt förtjust i pajskal, smuligt och torrt, nu gör jag pajen i formen direkt utan skal...tycker det blir bättre! Vi åt faktiskt laxpaj till middag idag, med sallad och en dillmajonnäs!
SvaraRaderaKram /M
Så gott det låter! Det måste jag också testa! Och dillmajonnäs låter också väldigt smaskigt! :)
Raderakram
Jag håller med, jag älskar kyckling :D Härlig bild! Åh, jag måste göra paj någon dag framöver. Jag åt de väldigt ofta innan, men föråt mig :/ Ha de gott vännen! Kram
SvaraRaderaDå kanske du kan prova med kycklingpaj! ;)
RaderaHa det gott du med vännen!
Kramar!
Du har helt rätt, paj tröttnar minsann sällan på... din ser god ut! Tacopaj går alltid hem hos oss :)
SvaraRaderaJa, tacopaj är också stor favorit hemma hos oss! :)
RaderaI'm back ;)
SvaraRaderaDina pajer ser ju bara så goda ut! Och med de ingredienserna så går det inte att göra fel.
Hur var julen? Kul att laga all mat i nya köket ;) Ett nytt kök vore rena drömmen för mig, men jag får vänta ett litet tag till :(
Så härligt att se dig tillbaka! :)
RaderaTack, tack, jag de här ingredienserna är ju så goda, t.o.m. kräsna sonen tyckte att pajen var god! :)
Julen var bra, med mycket gäster från Ryssland! :) Jättekul att laga mat i det nya köket! Konstigt nog, att nu har man en känsla att i alltid haft det nya köket...man vänjer sig fort! :)
Ja...det är dröm att ha ett nytt kök...jag har också drömt jättelänge innan det har blivit verkligheten för mig! :)
Kramar
Åh paj ja, så bra att slänga i det man har hemma. Mina favoriter är laxpaj och spenat/fetaost paj :) ha en fin kväll. Kram
SvaraRaderaJa, verkligen! Rena rama kylskåpsrensning! :)
RaderaGott med lax! Och spenat/fetaost är så smaskig kombo! :)
Kram
Har planer på en paj någon dag framöver, kanske en lökpaj....med kantareller kanske....hm nu blev jag småsugen allt :)
SvaraRaderaKram <3
Mmm...så gott med kantareller! Jag blir alltid sugen på paj! ;)
RaderaKram <3
Paj är något jag gärna äter och din ser väldigt god ut! Ha en fin dag, kram!
SvaraRaderaSamma här! Kan äta paj nästan varje dag! :)
RaderaHa en fin dag du med!
Kram! :)
Håller med, paj är gott och går och göra i massa olika varianter.
SvaraRaderaHar väl aldrig ätit så varierat som de senaste 5 åren med LCHF :)
Kramizar!
Ja, verkligen! Man äter så varierat!
RaderaWow, 5 år! Kan tänka mig att du INTE vill åter till "gamla" sättet att äta! ;)
Kram kram
Mums !!! Håller med dig paj tröttnar jag aldrig på. Så variationsrikt.
SvaraRaderaVi gjorde MASSA pajer i helgen då vi firade dottern och jag gjorde alldeles för mycket. Men det är toppen - nu har jag luncher för många dagar! ;)
Jag gillar vegetariska väldigt bra, och kyckling med solt. tomat & basilika.
Och dessa nöt/fröskal är ju så mycket godare än det traditionella skalen!
:)
Ja, verkligen, lchf-pajskalet är mycket godare!
RaderaHärligt att ha så många lunchlådor med smaskiga pajer! :)
Kram
Ser gott ut!! Ha en strålande dag!
SvaraRaderaKram från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Tack!
RaderaHa en strålande dag du med! :)
Jag gjorde paj men degen blev så nötig men nu ska jag använda mer kokosmjöl istället :). Tack!
SvaraRaderaKramar
Ja, det blir mycket godare när man använder kokosnötmjöl också!
RaderaKramar!
Både ser och låter gott! Ska nog testa det pajskalet nästa gång!
SvaraRaderaJa, testa! T.o.m. min kräsna dotter tycker att denna pajdeg är så god! :)
RaderaJag är ingen paj-älskare men din ser god ut. Jag brukar inte gilla degen eftersom jag tycker att det lätt blir lite tungt och mastigt att äta. Men den här pajdegen lockar mig. Kram!
SvaraRaderaTesta den här pajdegen! Jag tycker den är god! :)
Raderakram
Åh, vad vi har varit dåliga på att kommentera den senaste tiden, men ibland räcker inte tiden riktigt till... Men vi kikar in och kollar vad du bjuder på även om vi inte alltid hinner lämna ett avtryck:)
SvaraRaderaPaj är något som vi alltid undrar varför vi inte har oftare när det välligger på tallriken. Det finns ju så många sätt att variera det på, denna med lite smak av Italien låter oerhört god!
Kramar till dej från oss
Men de är så, man hinner inte med allt på dagarna! :)
RaderaJa, paj skulle jag kunna äta varje dag, faktiskt! ;)
Kramar till er!
Snygga bilder!
SvaraRaderaMin favoritfyllning är purjolök. Det går åt 0,5 kg av den ljusa delen av purjolökarna, som finhackas. Man puttrar det i smör, salt och lite vatten i en halvtimme innan man fyller pajskalet och toppar det hela med ost:) (Det är Julia Childs recept, fast man får ju byta ut pajskalet och äggstanningen mot ditt recept då:)
Kram:)
Vad gott din variant på paj låter! :) Mums!
RaderaKram till dig också!
Javisst är det svårt med köpstopp :S
SvaraRaderaNu har jag skrivit om de på bloggen, jag ska gå en crawlkurs :P
Ha en fin kväll!kram
Behöver nog också införa köpstopp... ;)
RaderaHäftigt! Du är så duktig!
Kram kram
Ja, pajen var jättegod! :)
SvaraRaderaDet låter gott! Du har inget bra pajskalsrecept utan nötmjöl. Min son är luftburet allergisk så jag kan inte göra nåt med sånt i... Ha en fin fredag.
SvaraRaderaJag sklulle t ex byta ut nötmjöl mot hälften linfrö och hälften sesmfrön... Prova! det kanske funkar! :)
RaderaHa en fin fredag du med!
Alltid lika gott med paj!
SvaraRaderaHa en skön fredag :D
Ja, det är det! Skulle kunna äta paj varje dag! ;)
RaderaHa en skön fredag du med! :)
Sänder en bamsekram, trevlig helg!kram
SvaraRaderaVilken god paj, så mycket go'a ingredienser i fyllningen. I veckan blir det broccolipaj med ädelost och valnötter här hemma, god favorit!
SvaraRaderaSå gott:)
SvaraRaderaHar dock problem med min springform, den läcker. Någon annan med samma problem?