Ja, igår blev det en LCHF-pizza till Fredagsmiddag igen! Mums! Denna gång gjorde jag LCHFbotten på Kokosnötmjöl och Mandelmjöl som jag beställt från
LCHFbutiken...
Här är receptet på Pizzabotten-LCHF:
Du behöver:
2 ägg
1,5 dl vatten
2 dl riven ost (jag tog Jämtgård-ost, som inte har tillsatser)
2 dl mandelmjöl
1,5 dl kokosnötmjöl
1 tsk fiberhusk (finns bland glutenfria produkter på ICA)
1 tsk bakpulver
pizzakrydda efter samk
Så här gör Du:
1. Vispa ägg med vatten.
2.Tillsätt båda sorters mjöl, fiberhusk, bakpulver och till sist riven ost. Blanda väl.
3. Slå ut degen på bakplåtspapper. Smeta ut det lite med "slikepott"som är doppat i kallt vatten.
Täck sedan hela pappret/degen med plastfolje, kavla utanpå plasten tills degen täcker hela bakplåtspapper, drar försiktigt bort plasten.
4.Strö pizzakryddan jämnt över hela botten
5. Förgrädda pizzabotten i 225 grader i ca 10-15 minuter.
6. Varjera pizzafyllning efter smak! :)
Du behöver:
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk lökpulver
0,5 krm vitpeppar
1,5 tsk torkad dragon
0,5 tsk salt
2-2,5 dl creme fraiche
1 ägggula (om man vill)
Jag har tur och bor nära en butik här i Göteborg som säljer både mandelmjöl och kokosmjöl, Indian Food House. Ska absolut prova ditt pizzabotten recept, och smart att kavla ovanpå gladpack!
SvaraRadera