lördag 3 september 2011

Moqueca - afrikansk fiskgryta :)


Du behöver:
600g fiskfilé (jag hade torskfilé)
1 zuchinni
1 gullök
2 gula eller orange paprikor
4 mogna tomater eller 1 burk krossade tomater
2 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
1 krm gurkmeja
0,5 tsk chiliflingor
1 krm koriander
1 burk kokosmjölk
saften av 1 lime

Så här gör Du:
1. Skär fisken i lagom stora bitar.
2. Skölj och skiva zuchinni. Skölj, kärna ur och skiva paprikorna. Skölj och skiva tomaterna. Skala och skiva löken.
3. Varva lager av grönsakerna och fisken i en traktörpanna.


4. Blanda ihop salt, pressad vitlök, ingefära och andra kryddor.

5. Häll på kokosmjölken och limesaften.


6. Låt grytan sjuda på svag värme i ca 20 minuter.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar