onsdag 21 januari 2015
Goda plättar :)
Jag dammar av ett gammalt recept som jag publicerat för nästan exakt två år sedan. Jag lagar dessa plättar då och då till helgens frukost. De är fluffiga och mycket goda. :)
Här är recept på Mina plättar:
Du behöver:
6 ägg
6 msk vatten
6 msk kokosnötmjöl
1 tsk fiberhusk
1 msk smält smör/ghee/kokosolja
1 tsk bikarbonat
1 tsk äppelcidervinäger
1 krm vaniljpulver
1 krm apelsinpulver (i de inlägget kan du se hur man gör apelsinpulver)
smör/ghee/kokosolja till stekning
Så här gör du:
1. Vispa ägg med vatten.
2. Tillsätt smält smör/ghee/kokosolja.
3. Blanda in kokosnötmjöl och fiberhusk, lite i taget, för att undvika klumpar.
4. Rör ut bikarbonat i vinäger. Blanda ner försiktigt.
Stek plättarna på medelvärme. Ha inte bråttom på att vända dem!
Avnjut plättarna med det du tycker är gott! :)
I min familj gillar man äta dessa plättar med bregott på. :)
Vad är ditt favorit-pålägg till plättarna? :)
Etiketter:
LCHF bröd och bakverk,
LCHF frukost,
LCHF mejerifritt,
paleo,
vegetariskt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
De ser goda ut!
SvaraRaderaVad är syftet med vinäger? Kan man utesluta det?
Det är just vinäger med bikarbonat som gör plättarna fluffiga. :)
SvaraRaderaHärliga plättar Svetlana, tusen tack för receptet som ska provas ganska snart :) Kramar Lizette
SvaraRaderaTack tack! Hoppas du gillar dem!
RaderaKram tillbaka!
Ojojoj, vilka goda plättar! Hade jag inte tackat nej till Lana :) Stor kram på dig!
SvaraRaderaja, de är supergoda! Jag bjuder gärna dig på de här plättarna! :)
RaderaStor kram tillbaka!
De ser så goda och fluffiga ut! Kram!
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRaderaInte fel att ha som mellis i kylen också!
SvaraRaderaMina barn tycker jag gör plättar & pannkakor på tok för sällan!
Åter igen ett förträffligt recept från Lana:))
Tack Lana/Tina
Åh, tack snälla för din kommentar! :)
RaderaKram kram
Wow, vad tjocka de är! Ser fantastiskt gott ut!
SvaraRaderaJa, det är supergoda. :)
Radera