Jättegoda biffar kan du göra på bl a rester av broccoli. Så släng aldrig broccolistjälkar! :)
Här är recept på Vegetariska biffar:
Du behöver: (alla mått är ca, så gå på känslan! :))
3-4 broccolistjälkar (det som blir kvar efter du använt broccolibuketter från broccolin)
1-2 morötter
1-2 msk olivolja
ca 4-5 dl blötlagda, groddade och kokta (i ca 20 minuter) gröna linser
ca 0,5 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk eller chiamjöl (jag föredrar chiamjöl)
salt och peppar efter smak
kryddor efter smak, t ex timjan , oregano, chiliflingor/pulver, paprikapulver och basilika
Så här gör du:
1. Börja med att blötlägga linser över natten. Grodda sedan linserna i rumstemperatur i ca 2 dagar. Glöm inte "vattna" linserna två gånger om dagen, på morgonen och på kvällen. Koka sedan linserna i lättsaltat vatten i ca 20 minuter.
2. Skala morötterna och broccolistjälkarna. Skär de i bitar. Lägg bitarna i en bunke och blanda med olivolja och salt.
3. Rosta grönsaksbitarna i ugnen, 200 grader, ca 15 minuter.
4. Mixa linserna med de ugnsrostade grönsakerna. Krydda och salta.
5. Tillsätt kokosmjöl, lite i taget tills du får en fast smet du kan forma biffar med.
6. Forma biffarna och ställ de kallt i ca 20-30 minuter.
7. Stek linsbiffarna i kokosolja/ghee/smör på medelvärme.
Servera med tex grön sallad och avokado! Mums!
Men oj vilka härliga biffar! Ser jättegoda ut! Kram och ha en fin dag!
SvaraRaderaVilka snygga biffar, ser ut att hålla ihop riktigt bra. Blir sugen på att göra vegobiffar själv, det var längesen nu :)
SvaraRaderaser jätte goda ut!
SvaraRaderaMungbönan är min favorit böna:))
härom dagen läste jag att bönor var bra mot diabetes, nya rön varje dag och olika rön beroende på
vems syfte det tjänar. Men jag mår jättebra på bönor och äter det flera ggr i veckan:))
Det låter både nyttigt och gott!
SvaraRaderaDet låter verkligen riktigt gott, och de ser fina ut. Något som jag skulle vilja ha!
SvaraRaderaÅh vad gott :)
SvaraRaderaBiffarna ser jättegoda ut! Kram!
SvaraRadera