måndag 23 juli 2012

Zuchinni, kålrabbi- och gurksallad istället för potatissallad :)

Igår hade vi grillbuffé och vädret var med oss! Uppehåll och sol! Min kusin som bor i Moskva var hos och med sin familj! De är på genomresa på Skandinavien och så klart passade vi på att träffas! :) 
Till grillat hade jag gjort en god sallad istället för potatissallad. Jag gjorde den på zuchinni, kålrabbi och gurka. Jättegott blev det! Mums!


Här är recept på Zuchinni, kålrabbi- och gurksallad:
Du behöver:
2 medelstora zuchinni
1 kålrabbi
1 gurka
1,5-2 dl majonnäs (hemmagjord så klart)
salt peppar
hackad persilja (fryst från ICA)
hackad dill (fryst från ICA)
Så här gör Du:
1. Skala zuchinni och skär i små bitar. Koka i lättsaltat vatten tills zuchinnibitarna blir mjuka. Slå bort vatten och låt svalna.
2. Gör samma procedur med kålrabbi. Det tar lite längre koktid för kålrabbin att bli mjuk.
3. Dela gurka på längden och ta bort kärnor med hjälp av tesked. Skär gurka i små bitar också.


4. Blanda ihop allt med majonnäs. Salta och peppra. Tillsätt hackad persilja och dill.


Man kan givetvis göra den här salladen med creme fraiche eller matyoghurt om man äter mejeriprodukter! :)

18 kommentarer:

  1. Bra alternativ till potatissallad och säkert godare! Har alltid tyckt att potatissallad är överskattat...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det har jag också tyckt! :) Den här salladen blir så lätt och fräsch på nåt sätt!

      Radera
  2. Håller med dig, man får passa sig så man inte äter för mkt nötter. Livsfarligt!
    Härligt att ni haft de så bra :D
    Detta ska jag testa, har bara testat med rättika innan. ha en fin kväll
    !kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och jag ska testa med rättika! :)
      Ha det fint du med!
      Kram

      Radera
  3. Gott! Tänk att det finns så mkt gott som
    Inte är potatis...
    Kram/M

    SvaraRadera
  4. Just det, såg att du använt kålrabbi! Prova den i tunna skivor, ringla över olivolja, toppa med flingsalt o riven citron. Jättegott!
    /M

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, tack för tipset! Det ska jag absolut göra! :)

      Radera
  5. Vi har snittdatum den 6/8 =) Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då ska jag tänka på dig när jag är i Ryssland, 6/8! :)

      Radera
  6. Har bara testat med zucchini, men det här lät ju ännu mer spännande! Tack för tipset! Ha en fin dag! Kram kram

    SvaraRadera
  7. Har bara testat med zucchini, men det här lät ju ännu mer spännande! Tack för tipset! Ha en fin dag! Kram kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, gör det! Testa med kålrabbin också! :)
      Kram kram

      Radera
  8. Jo, vi har haft en jättefin husvagnstripp och nu är vi bara hemma några dagar innan nästa sväng. Den här salladen låter mums!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt! Ja, salladen var jättegod! :)

      Radera
  9. Ser gott ut!! Brukar blanda i lite vad jag har hemma. Till dagens sallad stekte jag champinjoner, paprika, purjo, zucchini, blandade med lite riven parmesanost, dill & majo. Grillade fläskfilé till det och fick över av allt. Så nu har jag blandat allt (fläskfilen i tärningar) i en burk som blir strandmat imorgon!
    Härligt när det blir goda rester över!
    =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men mums, vilken god sallad! Den ska jag komma ihåg och göra nån gång! :)

      Radera
  10. Ytterligare ett recept jag ska spara till samlingen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att du gillade receptet! Salladen var verkligen mycket god! :)

      Radera