söndag 1 juli 2012

Kotlettrulle med ostfyllning :)

Underbara semesterdagar! Sena och lata frukostar och middagar! :) Härligt! 
En maträtt till som är hittad i mina receptgömmor och anpassad till mitt sätt att äta serverades till dagens middag! Mums, mums! :)


Här är recedptet på Kotlettrulle med ostfyllning:
Du behöver:
1 kg benfri fläskkotlett i bit
ca 1,5-2 dl riven ost (gärna hård/lagrad då den innehåller minst kollisar)
1-2 vitlöksklyftor
färsk rosmarin efter smak
färsk persilja efter smak
Forest Blend från Santa Maria efter smak
salt och peppar
smör till stekning
Så här gör Du:
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Skär upp kotletten till en paltta. Jämna ut köttet med hjälp av kastrullbotten eller kötthammare.
3. Finfördela den rivna osten och tunnskivade vitlöksklyftor på köttet. Krydda med Forest Blend, rosmarin, persilja, salt och peppar.



4. Rulla ihop och bind ihop med hushållssnören. Stek kotlettrullen i mycket med smör tills den få en fin stekyta.
5. Stek i ugnen, 150 grader, ca 20-25 minuter.
6. Låt köttet vila i ugnsfolje innan servering.


7. Skär upp köttet i lagom tjocka skivor.



21 kommentarer:

  1. Mums vad gott! Köttet måste bli väldigt saftigt ihop med osten, plus att det tillagas i ugnen. Trevlig kväll!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det blev lyckat , jättegott! :)
      Kram

      Radera
  2. Det ser otroligt gott ut!! Kram till dig!

    SvaraRadera
  3. Så smarrigt det ser ut!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var mycket gott! Alla i familjen gav högsta betyget! :)
      Kram

      Radera
  4. Mums! Jag har den kryddan hemma så de måste jag testa. Undra om jag klara skära den bara :/ Känner mig inte så haj på sånt. Tips? Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du kan göra ett litet snitt ca 3 cm tjock på ena sidan av köttet och sedan bara "följa" med kniven in i biten som om du ska "rulla ut" köttbiten... Hm... blev lite förvirrad beskrivning, men hoppas du förstår! :)
      Kryddan är mycket god i allt, man kan också använda den i sallader! :)
      kram

      Radera
  5. Åh så gott det ser ut, saftigt och fint! Nu har jag skaffat Forest Blend kryddan, blev nyfiken på den då du använder den i dina recept, den är verkligen jättegod!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kryddan är mycket god och mycket användbar! :)
      Kram

      Radera
  6. Vilken spännade mat du gör .. detta ser jättegott ut!
    Ha en trevlig dag!
    Nu har jag bara 5 dagar kvar till min semester!
    Härligt!!
    =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, tack!
      Härligt, snart får du fina lata semesterdagar! :)
      kram

      Radera
  7. Ser super ut. Delar du bara köttet mitt över förutom på ena sidan och lägger sedan ut det och bankar???
    Ha en härlig måndag.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du kan göra ett litet snitt ca 3 cm tjock på ena sidan av köttet och sedan bara "följa" med kniven in i biten som om du ska "rulla ut" köttbiten... och sedan kan du putsa lite köttet med kniven så att det blir en jämn platta och sedan kan du banka det lite så att det blir ännu jämnare och plattare...Hm... blev lite förvirrad beskrivning, men hoppas du förstår! :)
      kram kram

      Radera
  8. Ojojoj va gott det ser ut!!!
    Men det där med att skära till köttet.......det klurar jag på!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag skriver lite mer detaljerad beskrivning hur man skär köttet hos dig på bloggen! :)
      Kram kram

      Radera
  9. Åh, det där låter verkligen gott. Ha en fin dag, kram!

    SvaraRadera
  10. Tack för tipset, de där ska jag försöka mig på. Bra beskrivning enligt mig iaf :P Ha en fin kväll!kram

    SvaraRadera
  11. Kryddan innehåller socker. Onödigt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ganska liten mängd... men visst, man behöver inte använda kryddan om man inte vill...

      Radera
  12. Anna i Skåne9 juli 2012 15:32

    Oh vad gott!!
    Bad expediten i köttaffären slica upp köttbiten sen var det enkelt att fylla den. Bara fantasin sätter gränser för vad man kan fylla med.
    Tack för ett toppenrecept!

    SvaraRadera