Underbara semesterdagar! Sena och lata frukostar och middagar! :) Härligt!
En maträtt till som är hittad i mina receptgömmor och anpassad till mitt sätt att äta serverades till dagens middag! Mums, mums! :)
Här är recedptet på Kotlettrulle med ostfyllning:
Du behöver:
1 kg benfri fläskkotlett i bit
ca 1,5-2 dl riven ost (gärna hård/lagrad då den innehåller minst kollisar)
1-2 vitlöksklyftor
färsk rosmarin efter smak
färsk persilja efter smak
Forest Blend från Santa Maria efter smak
salt och peppar
smör till stekning
Så här gör Du:
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Skär upp kotletten till en paltta. Jämna ut köttet med hjälp av kastrullbotten eller kötthammare.
3. Finfördela den rivna osten och tunnskivade vitlöksklyftor på köttet. Krydda med Forest Blend, rosmarin, persilja, salt och peppar.
4. Rulla ihop och bind ihop med hushållssnören. Stek kotlettrullen i mycket med smör tills den få en fin stekyta.
5. Stek i ugnen, 150 grader, ca 20-25 minuter.
6. Låt köttet vila i ugnsfolje innan servering.
7. Skär upp köttet i lagom tjocka skivor.
Mums vad gott! Köttet måste bli väldigt saftigt ihop med osten, plus att det tillagas i ugnen. Trevlig kväll!
SvaraRaderaKram
Ja, det blev lyckat , jättegott! :)
RaderaKram
Det ser otroligt gott ut!! Kram till dig!
SvaraRaderakram till dig också! :)
RaderaSå smarrigt det ser ut!
SvaraRaderaKram
Det var mycket gott! Alla i familjen gav högsta betyget! :)
RaderaKram
Mums! Jag har den kryddan hemma så de måste jag testa. Undra om jag klara skära den bara :/ Känner mig inte så haj på sånt. Tips? Kramar
SvaraRaderaDu kan göra ett litet snitt ca 3 cm tjock på ena sidan av köttet och sedan bara "följa" med kniven in i biten som om du ska "rulla ut" köttbiten... Hm... blev lite förvirrad beskrivning, men hoppas du förstår! :)
RaderaKryddan är mycket god i allt, man kan också använda den i sallader! :)
kram
Åh så gott det ser ut, saftigt och fint! Nu har jag skaffat Forest Blend kryddan, blev nyfiken på den då du använder den i dina recept, den är verkligen jättegod!
SvaraRaderaKram
Kryddan är mycket god och mycket användbar! :)
RaderaKram
Vilken spännade mat du gör .. detta ser jättegott ut!
SvaraRaderaHa en trevlig dag!
Nu har jag bara 5 dagar kvar till min semester!
Härligt!!
=)
Tack, tack!
RaderaHärligt, snart får du fina lata semesterdagar! :)
kram
Ser super ut. Delar du bara köttet mitt över förutom på ena sidan och lägger sedan ut det och bankar???
SvaraRaderaHa en härlig måndag.
Kram
Du kan göra ett litet snitt ca 3 cm tjock på ena sidan av köttet och sedan bara "följa" med kniven in i biten som om du ska "rulla ut" köttbiten... och sedan kan du putsa lite köttet med kniven så att det blir en jämn platta och sedan kan du banka det lite så att det blir ännu jämnare och plattare...Hm... blev lite förvirrad beskrivning, men hoppas du förstår! :)
Raderakram kram
Ojojoj va gott det ser ut!!!
SvaraRaderaMen det där med att skära till köttet.......det klurar jag på!
Jag skriver lite mer detaljerad beskrivning hur man skär köttet hos dig på bloggen! :)
RaderaKram kram
Åh, det där låter verkligen gott. Ha en fin dag, kram!
SvaraRaderaTack för tipset, de där ska jag försöka mig på. Bra beskrivning enligt mig iaf :P Ha en fin kväll!kram
SvaraRaderaKryddan innehåller socker. Onödigt!
SvaraRaderaDet är ganska liten mängd... men visst, man behöver inte använda kryddan om man inte vill...
RaderaOh vad gott!!
SvaraRaderaBad expediten i köttaffären slica upp köttbiten sen var det enkelt att fylla den. Bara fantasin sätter gränser för vad man kan fylla med.
Tack för ett toppenrecept!