torsdag 19 juli 2012

Ugnstekta paprikor med köttfärs- och fetaostfyllning :)

Jag köpte igår gröna paprikor till kanonpris på Willys, bara 13 kronor kilo. Då bestämde jag mig att göra fyllda paprikor med köttfärs kryddad med hackad chili och fetaost. Det blev jättegott och mejerifritt så klart! 


Här är recept på Ugnstekta paprikor med köttfärs- och fetaostfyllning:
Du behöver:
8-9 paprikor
ca 200-300 g köttfärs
ca 75 g fetaost
1,5 tsk hackad fryst chili (från Findus)
salt och peppar
0,5 dl majonnäs/vatten
3 ägg
1 msk hackad persilja (jag brukar använda fryst, ICAs märke är bra)
Så här gör Du:
1. Skär varje paprika i två delar. Ta bort kärnhuset och eventuella "senor".
2. Stek paprikahalvorna i ugnen, 200 grader, ca 20-25 minuter.


3. Under tiden: stek köttfärs och krydda med salt, peppar och hackad chili. Tärna fetaost och blanda in den i färsen.


 4. Ta ut paprikorna och fördela färsröran i varje paprikahalva.


5. Vispa ihop ägg och majonnäs. Tillsätt persiljan.


6. Häll försiktigt äggstanningen i varje paprikahalva.


7. Grädda paprikorna i ugnen, 225 grader, ca 15-20 minuter.


12 kommentarer:

  1. Men du, vad gott det såg ut! Det måste nog testas nån dag;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, gör det! De var supergoda! T.o.m. sonen som är inte tycker om varma grönsaker gillade rätten! :)

      Radera
  2. vi har också ätit paprikor nu:) ha en bra fredag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och det är så gott, eller hur! Måste passa på när paprikorna är så billiga just nu! :)
      Ha en bra fredag du med! :)

      Radera
  3. Tack, det ska jag försöka göra. Har varit mycket spänt bu när vi ska sälja. Kan vara därför jag inte kunnat sova så bra :/
    De där såg så gott ut. Mums! Kul med äggstanningen i :) vad kul att ni ska få besöka, ta hand om er och njut av stunden de är här. Ha en fin dag! Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja... när man har mycket runt omkring sig så blir man ju spänd...
      Tack, tack!
      Ha en fin dag du med!
      Kram

      Radera
  4. Ugnsgrillade paprikor är så gott! Mitt tips är att fylla dom med en tonfiskröra. Mums!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mmm... tack för tipset! Det ska provas! :)

      Radera
  5. Det var länge sedan vi åt fyllda paprikor, det är ju så gott! Får nog bli snart, kanske går att göra något på grillen :) Trevlig helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kan tänka mig att det blir jättegott på grillen! :)
      Trevlig helg! :)

      Radera
  6. oj, va gott det lät!! Tack för titten på min blogg och kommentarer!! brödet är jättelätt att göra och gott... =)) Jag har nog ost på mina paprikor oxå;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul! Brödet kommer jag absolut att prova göra! :)

      Radera