onsdag 25 juli 2012

Portabello, zuchinni, spenat- och fetaostpaj :)


Den här goda pajen åt vi också på vår grillbuffé i söndags! Den är vegetarisk och passar utmärkt till grillat! Pajen är givetvis mejerifri! :)


Här är recept på Portabello, zuchinni, spenat- och fetaost paj:
Du behöver: 
Pajdeg:
75 g kylskåpskallt smör
1 ägg
2 msk kallt vatten
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosnötmjöl
0,25 dl krossadenlinfrön
0,25 dl psylliumfrön
2 msk fiberhusk
Fyllning:
3-4 medelstora portabellosvamp
1 liten zuchinni
1 påse med babyspenat
1 paket fetaost på får- och getmjölk (just får- och getmjölk klarar jag av att äta)
Äggstaning:
2-3 ägg
4 msk majonnäs (hemmagjord)
salt peppar
hackad persilja (fryst från ICA)
Så här gör Du:
1. Börja med pajdeg: rör ihop alla ingredienser till degen i en köksmaskin till en slät massa.
2. Tryck ut pajdegen i en form med löstagbara kanter, men glöm ej att smörja formen, annars kommer degen att fastan när du gräddar pajen!
3. Ställ formen i kylskåp i minst 30 minuter.
4. Förgrädda pajskal i 225 grader, 5 minuter.


4. Skär zuchinni och portabello i lagom stora bitar och stek allt i smör/kokosfett/olja.
5. Lägg över fyllningen i förgräddade pajen och smula över fetaosten.
6. Vispa ägg med majonnäs och krydda. Häll äggstanningen över fetaosten.


7. Grädda pajen i 175 grader, ca 25-30 minuter. Täck med bakpapper de sista 10 minuter om pajskalen börjar brännas.
8. Låt pajen svalna och öppna försiktig den löstagbara kanten på formen. Hjälp lite med en plastkniv (typ smörkniv) att lossa kanterna.


8. Servera pajen som den är, som en vegetarisk måltid eller till grillat tex.




Jag åt en pajbit till middag i måndags och för mig behövdes det inget annat, det var jättegott och mättande!


14 kommentarer:

  1. Vad god pajen ser ut att vara! Portabello är en så härlig svamp och fetaost en av de godaste ostarna :)
    Ha en fortsatt trevlig onsdag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, portabello är den godaste svampen! :) Och fetaost är ju också jättegod! :)

      Radera
  2. Men hjälp så gott det låter!

    SvaraRadera
  3. Du gör så fina pajer!!!
    Jag måste verkligen få tummen ur och göra en dag!!!!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, tack! :) Prova! Det är lätt och smidigt och gott! :)

      Radera
  4. Svar
    1. Ja... den såg god ut och smakade gott också! :)
      Kram kram

      Radera
  5. Gott med paj, jag gör alltid utan pajdeg, måste nog prova iaf. I morgon ska vi åka till Burträsk där de tillverkar Västerbottenost! Apropå paj!
    Kram/ M

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mmm...vad gott med västerbottenost! Och vad spännande att åka dit!
      Prova min pajdeg! Den är mycket godare än "vanlig"!
      Kram

      Radera
    2. Ja den ska jag prova när jag kommer hem! Det är kul träffa dottern men jag har ju lite närmre, bara 80 mil, än vad du har till din släkt. Måste vara sååå trevligt åka dit o träffa de!

      Kram/M

      Radera
  6. Du är så galet duktig och fina bilder tar du :)
    Tack, få hoppas de går bra med flytten. Det är en som står mig nära som inte mår så bra. Gör så ont i mitt hjärta att veta att hon inte mår bra :( ha en toppen torsdag! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, tack! det är ett av mina många intresse att hålla på med foto! :)
      Och så fruktansvärt när ens person som står nära, mår dåligt...
      Ha en toppen torsdag du med!
      Kram

      Radera
  7. Önskar dig en trevlig kväll!kram

    SvaraRadera