måndag 9 juli 2012

Halloumiostbröd :)

Nu är vi hemma igen och njuter av lugnet, tysthet och ensamhet! :) Inte för att det inte varit roligt utan mest att vi inte är vana längre att ha många små barn runt omkring oss... ;)
Dasha har fått uppleva mycket och träffa mycket folk... så idag kommer hon säkert att vara jätte trött och bara slappa och sova... och inte minst pga vädret... usch, så tråkigt med regn!
Till vår brunch på vägen till Vetlanda har jag bakat jättegott bröd på halloumiost. Jag kommer absolut att baka det här brödet många gånger! Det blev gott, smakrikt och väldigt "brödigt"! :) 
Receptet har jag hittat hos KRG-så mycket godare! men ändrat lite så att brödet blir mejerifritt.


Här är receptet på Halloumiostbröd:
Du behöver:
2 ägg
1,5 dl majonnäs (hemmagjord, så klart)
3 msk psylliumfrön
3 msk krossade linfrön
1 msk sesamfrön
2 msk ekologiska kokosflingor
1 tsk fibehusk
1 tsk kokosnötmjöl
2 dl riven halloumiost
1 tsk bikarbonat
Så här gör Du:
1. Rör ihop ägg och majonnäs i en bunke.
2. Blanda ner alla frön, kokosflingor, fiberhusk, kokosnötmjöl och riven ost.
3. Låt stå i kylen i ca 2 timmar.


4. Lägg ut matskedsstora "högar" med smet på bakplåtspappersklädd plåt.


5. Grädda i ugnen, 200 grader, ca 15 minuter.


6. Frys in och ta fram vid behov.


Sån här god macka åt jag på vår brunch-picknick! :)


22 kommentarer:

  1. Halloumi som är så gott! Perfekt att ha i bröd!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, verkligen! Det blir en omgång till med brödet imorgon! :)

      Radera
  2. Mums det där lät väldigt gott! Ha en bra dag! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, brödet var mycket gott! Ska baka det flera gånger!
      Ha en bra dag du med! :)

      Radera
  3. Vad bra att det finns sâ många olika lchf-bröd som kommer fram nu, kul!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst! Bara välja bland flera olika recept! :)

      Radera
  4. Javisst, det är bara att återkomma när du bestämt dig. Du kanske ha fler tips :))

    Förstår dig, det är alltid skönt att komma hem. Jag längtar tills vi är hemma imon. Ha de gott! Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. ha det gott du med! :)
      Ja, alltid skönt att åka hem... :)
      Kram

      Radera
  5. Förresten, brödet ser galet gott ut;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja... längtar till imorgon... då ska jag baka en omgång till! .)

      Radera
  6. Åh det ser jättegott ut!! Halloumi är ju så gott, ska nog testa att baka det idag då det ändå är tråkigt väder..
    Ha en skön dag!
    =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Samma här... det regnar idag, så det blir att baka igen! :)
      ha en skön dag du med! :)

      Radera
  7. Ser gott ut; och du har så otroligt fina bilder!
    Byter du alltid ut till mejerifritt?
    /M

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, tack, jag tycker om att hålla på med bilder! :)
      Japp! Jag äter alltid mejerifritt! :)

      Radera
  8. De ser väldigt mumsiga ut! Perfekt att du kan göra om recepten till mjölkfritt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är nästan beroendeframkallande för mig att hitta ett recept och göra om det till mejerifri-LCHF-vänligt recept! :)

      Radera
  9. Javisst är de roligt med lite tidningsläsning emellanåt :P
    Ha en toppen kväll!kramar

    SvaraRadera
  10. Svar
    1. Ja, gör det! Brödet är mycket gott! :)

      Radera
  11. Är inte halloumi gjort på mjölk? Eller vad har jag missat =) Ska definitivt prova brödet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag använder halloumi som är gjort bara på får- och getmjölk. Den mjölken räknar jag inte till mejeriprodukter gjorda av komjölk. Förlåt att det blivit förvirrande! ;) :)
      Brödet är jättegott! :)

      Radera