lördag 1 mars 2014

Detox, dag 6 :)

Sjätte dagen har gått också bra med min detox och jag mår som en prinsessa! :) Jag är mycket piggare! :) Magen fungerar också kanon! :)


Efter min vanliga "morgonprocedur" med diverse drinkar och pulver blev det en god Rawbovetegröt med banan.
Jag blandade blötlagt bovete med sesammjölk, banan och chiafrön, sedan toppade jag allt med hasselnötter (blötlagda och torkade i ugnen efteråt). Gröten fick stå och svälla ca 30 minuter. Mycket gott och mättande. Jag kunde klara mig på denna gröt ända till lunchen.


Till lunchen blev det en god sallad/röra på rödbets- och morotshack (rester från juicetillverkning), blötlagt bovete, persilja, blötlagda- och torkade hasselnötter och solrosfrön. Jag blandade in också olivolja och mangovinäger. Saltade och pepprade till slut. Jättegott och fräscht!


Sådan sallad/röra kommer jag att göra flera gånger framöver! :)


Till mellanmål blev det färskpressad juice på rester av grönsaker/frukt jag hade i kylen. Rödbetor, romansallad, en bit grapefrukt, kiwi, stjälkselleri och ingefära.


Pulpan från juicetillverkning sparas till morgondagens grönsaksbiffar. :)
Till middag innan träningspasset åt jag rester av bovetegröt.

6 kommentarer:

  1. Jättebra att ta tillvara på pulpan som blir över från juicetillverkningen. Du är så kreativ. Kram och ha en fin dag!

    SvaraRadera
  2. Härliga färger ännu en gång! Ha en fin lördag!

    SvaraRadera
  3. Underbart att höra! Så kul att det ger så mycket :)

    SvaraRadera
  4. Dine detox måltider ser vildt lækre ud. Er bare nysgerrig på om du kan holde dig mæt på alle de carbs?? hvor mange dage skal du detoxe ?
    Hilsen louise

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag håller mig faktiskt mätt och känner otrolig lätthet i kroppen... kolhydrater kommer ju bara från bovete... allt annat är bara grönsaker som jag alltid ätit... sedan laddar jag med bra fetter från avokado, olivolja, avokadoolja och kokosolja. imorgon är sista dagen (så var det planerat), men jag ska nog fortsätta längre fram, för jag känner att min kropp mår bra av det. Det blir nog blandning av rawfood och vegetariskt... :)

      Radera
  5. Frukosten ser nyttig och mättande ut, det måste jag prova någon gång!

    SvaraRadera