söndag 2 mars 2014

Detox, dag 7 och tankar om hur och vad jag ska äta i fortsättningen :)

Sjunde dagen har också gått bra. 
Till frukost åt jag en god smoothie på banan, avokado och hallon. 


Allt det toppade jag med blötlagt bovete och bipollen. Jag älskar bovete och saknat denna smak mycket! I Ryssland är bovete väldigt vanligt och användas både i gröt och som tillbehör till kött- och fiskrätter. Så ni förstår att jag har ätit en hel del bovete under min uppväxt i Ryssland.
Denna vecka har jag som sagt ätit bovete i rå variant, bara blötlagt och det funkat kanon! :)


 Till lunch och middag gjorde jag nån slags raw "cous cous" på morötter, rödbetor, zuchinni, gurka, pulpa från sesammjölk och pulpa från mandelmjölk. Till det en vinägrett på avokadolja och äppelcidervinäger. Lite örtsalt och peppar. Hur gott som helst! Och mycket fräscht!


He, he, lite blötlagt bovete hade jag också i! ;)
Jag drack självklart färskpressad juice också! :)


Tankar om hur och vad jag ska äta i fortsättningen:
Det har som sagt gått 7 dagar med "detox" och jag tänker fortsätta på samma bana när det gäller just mitt val av maten. Jag har märkt att jag inte alls saknat kött under denna vecka...
Jag ha också läst på mycket om varför man har tendens att samla på sig vätska (det har jag gjort nu i flera månader...) och har kommit fram till att min kropp är nog ganska försurad och det är därför jag sväller speciellt fram till kvällen. Min stora konsumtion av kött, ägg, kaffe och mejerier har gjort det. Ja, ja, jag åt ju ganska mycket mejerier i början av min kostomläggning, när jag åt enligt den "klassiska" LCHF-modellen. Men kroppen börjat ju säga ifrån på alla möjliga sätt att den maten är nog inte så bra för mig! Som ett brev på posten kom mina sköldkörtel- och binjurar-problem.
Nu påstår jag inte att det just LCHF som är orsaken till det, mycket annat i mitt liv har ju också spelat roll varför jag fått denna sjukdom. Men jag tror ändå att det bidrog till det.
Men som sagt, nu ska jag testa äta mer vegetariskt och faktiskt mer rawfood. Nästan all mat jag åt under detox-veckan var just rawfood och jag mådde såååååå bra av det! Den maten är basisk/alkalisk och förbättrar PH-balansen i kroppen, speciellt balansen mellan natrium, kalium, kalcium och magnesium som just ansvarar för vätskebalansen. Jag har också märkt att jag inte hade samma saltbegär denna vecka än jag hade förut!
Jag säger inte att nu är det den maten jag ska äta resten av mitt liv! Nej ,nej, nej! Men just nu känns det rätt för kroppen att äta så.
Ett litet bevis på att just nu är det rätt val för min kropp är att jag mått så bra och haft otroligt mycket med energi under denna vecka plus att svullnader i kroppen har gått ner lite. Jag känner det på kläderna! :)

Min största önskan är att jag kanske en vacker dag kan sluta med alla mina kosttillskott och bota mig med bra mat! :)

Jag skriver ganska förvirrat plus att svenska är inte mitt modersspråk, men jag hoppas ni kunnat förstå hur jag tänker och resonerar! ;)
Kram på er alla min bloggvänner och bloggläsare!

11 kommentarer:

 1. Vad skönt för dig att du känner skillnad och vilken härlig inspiration du gett oss denna vecka! Tack :d Ha en mysig söndag :) Kram / Lina

  SvaraRadera
 2. Så skönt att du har fått må bra. Salladen verkar superfräsch! Lycka till med nya arbetsveckan!

  SvaraRadera
 3. Tycker att det är så intressant att lära sig och få inblick i andras tanke och levnadssätt. Du skriver jättebra!
  Är också inne i en testperiod, fast just nu kurerar jag min förkylning :-)
  Kramizar!

  SvaraRadera
 4. Underbart att det har verkat så positivt! Låter son en bra plan för framtiden. Jag äter själv mycket vegetarisk mat, och jag tycker det är jättebra!

  SvaraRadera
 5. Jag är så glad för din skull och att du hittat ett sätt att må bra på och allt är ju så gott som du ätit under veckan. Kram!

  SvaraRadera
 6. Vad skönt för dig!
  Jag tänker att det viktiga är att hitta ett sätt som passar en själv som individ, inte alltid behöva sätta etiketter på det! LCHF finns i olika variationer och är ju faktiskt naturlig mat och det viktiga är ju att undvika all skit som industrin försöker ge oss!
  Själv tror jag inte på,helvegetarism däremot att vi äter för lite vegetariskt och för mycket kött!
  Må gott!
  Kram/M

  SvaraRadera
 7. Nu har vi läst genom dina detoxinlägg och kommit i fatt lite:) Väldigt intressant och vilken härligt färgglad mat och dryck du har fått i dej! Det är verkligen glädjande att läsa att du känner dej så mycket bättre med denna kosten, hoppas verkligen att det fortsätter på detta viset för dej.
  Ha det nu så fortsatt bra denna veckan,
  kramar

  SvaraRadera
 8. Det allra viktigaste är ju att du mår bra och att du hittat ett sätt som passar dig. Jag tror att det allra viktigaste är att försöka lyssna in sin egen kropps behov och välja den mat som jag själv mår bra av. Den förmågan är nog lite avtrubbad hos oss - lite till mans. Tror inte det finns ett enda sätt eller en enda diet som passar alla, Vi är olika individer allihop. Stort lycka till med din fortsatta hälsoresa!

  SvaraRadera
 9. Kul att läsa hur din detoxvecka har känts, och särskilt roligt att du kommer börja äta mer vegetariskt! Så viktigt att hitta en kost DU mår bra av. Du kanske inte mår bra av den för evigt, men just nu. Det är det viktiga! Kram! :)

  SvaraRadera
 10. Det är inte alls förvirrat. Du skriver väldigt bra. Skönt att det känts så bra <3 önskar dig all lycka till! Kalmar ifrån mig <3

  SvaraRadera
 11. Vad skönt att du känner skillnad i kroppen och att du lyssnar på kroppen! Jag är också inne på att äta mer detox-mat och antiinflammatorisk vegetarisk mat. Kommer nog introducera bovete i kosten igen och se hur det känns. Du är en sann inspiration, hoppas att du får känna dig riktigt pigg och energifylld snart :) Stora kramar <3

  SvaraRadera