Härliga soliga fredag! Och snart är det helg! Inget jobb för denna helg i alla fall, men resa till Stockholm på söndag till min näringsterapeut, för att stämma av hur jag mår och mina "hälsoframsteg". Jag ska också på lymfdränagemassage för att sätta fart på blodcirkulation i kroppen.
I veckan bakade jag fröfrallor igen, men jag ändrade i receptet fast jag fortfarande utgick från Nillas Kitchens recept.
Här är förbättrat/ändrat recept på Fröbullar:
Du behöver:
2 msk chiafrön
0,5 dl psylliumfrön (jag hade ljusa psylliumfrön)
1 dl solrosfrön (blötlagda och torkade/rostade)
1 dl pumpafrön (blötlagda och torkade/rostade)
5 dl kallt vatten
1, 5 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk/chiamjöl
1 msk bakpulver (jag använde ekologisk från Urtekram)
1 tsk salt
Så här gör du:
1. Blanda chiafrön, psylliumfrön, solrosfrön och pumpafrön med kallt vatten.
2. Låt stå och svälla 1 timme.
3. Blanda kokosmjöl, fiberhusk, bakpulver och salt i en bunke.
4. Tillsätt mjölblandningen till fröblandningen. Blanda ordentligt.
5. Forma till runda bullar, ca 8-9 st.
6. Grädda i 200 grader, ca 35-40 minuter. Lägg bakplåtspapper på om frön börjar brännas.
Bullarna fick ingen grön färg pga bikarbonat denna gång! ;)
Gott att äta med avokado på! :)
Tack för en bra blogg.
SvaraRaderaVarför blötlägger du?
Kul att du gillade bloggen! :)
SvaraRaderaI det inlägget kan du läsa om varför man ska blötlägga nötter och frön: http://www.ryskadockor.blogspot.se/2014/02/detox-dag-5.html
De ser så goda ut! Kram och ha en fin fredag!
SvaraRaderaDe där borde jag prova! Kram!
SvaraRaderaÅååh vad jag blev sugen på avokado nu. Den ser helt perfekt ut!
SvaraRaderaVad goda de ser ut. Och avokado på smörgåsen är ju bara så gott.
SvaraRaderaHa en trevlig lördag!
Kram
Vilket härligt bröd, mums! Vad skönt att ha en ledig helg, och att du ska till Stockholm :) Hoppas det blir en mycket bra helg! Kram
SvaraRaderaÅ, vad gott det ser ut med den fina avokadon!
SvaraRaderaLycka till i dag!
Kram/M
Måste vi testa, vi har kört med samma frukostbullar på helgerna nu de senaste två månaderna och även om de är riktigt goda så börjar det blir lite tjatigt:) Gillar att det är mycket frön i, det mättar så mycket bättre och längre då!
SvaraRaderaTack för tipset,
kramar
Ska testa att baka detta bröd., men chiafrön och psylliumfrön behöver inte blötläggas?
SvaraRaderaVad kul! Hoppas du gillar frallorna! Nej, de behöver inte blötläggas.
RaderaÅh detta ska sparas!
SvaraRaderaPs. Har bytt blogg :-)
Förstod inte riktigt detta recept. Tyckte jag följde receptet till punkt och pricka. Bullarna var inne 40 min, tog ut dem men de var alldeles degiga inuti. Så det fick vara inne 20 min till. Var fortfarande alldeles degiga inuti. Vad gjorde jag för fel? Eller är det tänkt att de ska vara så degiga?
SvaraRaderaHej Sara! Ja, de ska vara lite degiga inuti. Det r ju ändå ett recept helt utan mjöl. så man kan inte förvänta sig samma resultat som när man bakar "mjölbröd"... Prova att byta ut psylliumfrön mot linfrön... så är det i det ursprungliga receptet. Lycka till! :)
RaderaGår det att byta ut bakpulvret mot bikarbonat? Tänkte att bakpulver är ju inte så bra då det innehåller antingen potatisstärkelse eller majsstärkelse. Och går dessa att frysa in? Tänkte göra en dubbel sats =)
SvaraRaderaEn fråga till: Hur länge håller dessa om man inte fryser in? Ska de förvaras i kylen lr så för längre hållbarhet?
SvaraRaderaDet går att byta mot bikarbonat, det gjorde första gången, men då blev solrosfrön gröna...det blir nån slags reaktion....
Raderajag har haft mina frallor ca 1 vecka i kylen, men har inte provat att frysa in...
jag vet att det är majsstärkelse i bakpulver, men just denna gång använde jag det (ekologiskt), bara för att frallorna inte skulle bli gröna! ;)