Basen i röran är denna goda raw-tomatsås gjord på soltorkade tomater:
Här är recept på Chiliröra:
Du behöver:
4-5 portabello
1-2 msk olja (jag hade macadamiaolja)
1 stjälk selleri
1/2 röd paprika
2 -3 msk blötlagd och mixad mandel. Jag använde pulpa från mandelmjölkstillverkning
grön sallad (jag hade ekologisk blandning av babyspenat, ruccola och mangold)
solrosskott att toppa röran med
till tomatsås:
10 soltorkade tomater (blötlagda)
ca 1 dl blötläggningsvatten
1 klyfta vitlök
1 msk finhackad fryst chili (från Findus)
1 tsk oregano
1 tsk spiskummin
1 tsk röd paprika (torkad krydda)
1 msk äppelcidervinäger
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
1. Skär portabello i små bitar och "stek" de i torr stekpanna på medelvärme till all vätska försvinner. Ta av från värmen och blanda in salt, peppar och olja.
2. Mixa alla ingredienser till tomatsåsen i en mixer/blender. Blanda in tomatsåsen plus mixad mandel i svampröra.
3. Skär paprika och stjälkselleri i små bitar. Blanda in grönsakerna i svampblandningen.
4. Servera chiliröran med salladsblandning och solrosskott.
5. Du kan också servera den mejerifria crème fraiche jag skrivit om i förra inlägget.
Jag höll mig mätt på denna goda maträtt ända fram till middag! :)
Låter mycket gott, jag gillar portabello massor! Ha en fin dag, kram!
SvaraRaderaPortabello är en favvo här med!
SvaraRaderaKram/M
Jag har ännu inte smakat portabello, men det här såg verkligen gott ut!
SvaraRaderaVilka härliga färgfulla rätter du äter!!!
SvaraRaderaStor inspiration :) kikar runt bland rawfood....
Kraaaaaam <3<3<3<3<3<3
Portabello är fint, vanliga skogschampinjoner likaså. Så snygga också!
SvaraRaderaDet ser jättegott ut! Gillar oxå svamp, men får ta det lugnt med den pga sjukdomen. Få liksom tugga den så den blir finmald nästan. Det är inte mycket som slår smörstekt svamp =) kramar och tack för pepp <3
SvaraRadera