Här är recept på Lammfärs- och grönsaksbiffar:
Du behöver: (alla mått är ca, gå på känslan!)
lammfärs, ca 500 g
1-2 dl finnhackade/rivna t ex morötter, rödbetor, stjälkselleri (dessa grönsaker hade jag kvar från juicetillverkning)
1 röd lök
ca 1 dl mandelmjöl (jag hade pulpan från mandelmjölkstillverkning)
1 msk chiamjöl (kan köpas på nätet, t ex på Grön Gåva)
1 ägg
lite vatten att späda smeten med
salt och peppar efter smak
örtkryddor Provencale (min favvokrydda)
Så här gör du:
1. Blanda alla ingredienser till en färssmet.
2. Forma till biffarna och låt stå i kylskåpet ca 30 minuter.
3. Ta ut biffarna ca 30 minuter innan de ska stekas.
4. Stek biffarna i smör/ghee/kokosfett. Efterstek biffarna i ugnen, 200 grader, ca 20 minuter.
Jag serverade biffarna med bl a solrosskott (spärngfyllda med enzymer, vitaminer och näring)!
...och grön sallad bestående av mangold, ruccola, babyspenat, gurka och stjälkselleri, olivolja, äppelcidervinäger, blötlagda- och rostade pumpafrön.
Ser fantastiskt ut! Längtar till den tiden då lök inte är farligt längre, just nu använder jag lökpulver hela tiden i matlagningen...
SvaraRaderaHa e fin söndag :)
Kraaaaam <3<3<3<3<3
Hi, hi, jag sådan period hade vi också i vår familj! :) Det går fort! :)
RaderaHa en fin söndag du med!
Kramar tillbaka! <3 <3 <3 <3 <3
Vilka mumsiga biffar!
SvaraRaderaMums med lammfärs!
SvaraRaderaLammfärsbiffar är gott! Härliga bilder!
SvaraRaderaKramar/M
Vilken härlig kombo på biffarna:)
SvaraRaderaHa det gott
Ser fantastiskt gott ut! Jag blir riktigt sugen på mat nu! Lammfärs har jag faktiskt aldrig testat, borde nog kolla upp detta :)
SvaraRaderaHa en bra dag, kramiz!
Lammfärs är ju hur gott som helst, och att mixa ner grönsakerna i är en riktigt god idé!
SvaraRaderaHoppas du får en fin vecka, Lana,
kramar
Älskar dina recept!
SvaraRaderaKram Lina