Åh, äntligen har jag provat sötpotatis! :)
Gott, gott, gott!
Jag gjorde biffar på sötpotatis och rötbets- och morotshack (resten från juicetillverkning).
Här är recept på Sötpotatis, morots- och rödbetsbiffar:
Du behöver:
1-2 sötpotatis
1 morot
2 rödbetor
(eller ca 2-3 dl av grönsakspulpan från juicetillverkning)
1 ägg
1 dl mandelmjöl (jag hade rester från mandelmjölkstillverkning)
salt och peppar
kryddor som timjan, salvia, basilika och rosmarin
sesamfrön till panering
Så här gör du:
1. Skala och skär sötpotatisen i bitar. Ugnsrosta, 225 grader, ca 20 minuter eller tills potatisbitarna blir mjuka.
2. Mosa potatisen för hand eller i matberedare. Tillsätt riven morot och rödbeta (eller pulpan från juiceing).
3. Tillsätt ägg, krydda och salta.
4. Forma massan till biffar. Panera i sesamfrön.
5. Stek biffarna i ugnen, 200 grader, ca 20 minuter.
Servera med t ex grönsallad och god sås, som är exempelvis min goda mejerifra tzatziki (du hittar receptet i mitt förra inlägg).
Mums, så gott det ser ut! Kram!
SvaraRaderaSpännande använda sötpotatisen i biffar! Måste komma ihåg det! ;)
SvaraRaderaKram/M
Sötpotatis är ju så gott, kul att du testat!
SvaraRaderaMums vad gott :)
SvaraRaderaLåter så gott! Kul att du testade sötpotatis
SvaraRaderaKram Gosia
Vilket spännande recept! Ha en fin kväll!
SvaraRaderaGillar sötpotatis och dessa biffar ser hur goda ut som helst alltså, bra jobbat Lana kram!
SvaraRaderaSpännande =) Har aldrig hört något liknande i receptväg :P Ser jättegott ut! kramar
SvaraRaderaDet ser verkligen jättegott ut! Kanonfin blogg du har! Erika
SvaraRaderaÅh det här ska jag testa!! :)
SvaraRadera