måndag 30 september 2013

En god paj med ny pajdeg :)



I söndags lagade jag en god paj med ny pajdeg. Det blev jättegott! :)
Här är recept på Paj med champinjon, grönsaks- och skinkfyllning:
Du behöver:
till pajdeg:
75 mg kallt smör
1 dl kokosnötmjöl
1 dl sesammjöl
1 ägg
1 msk kallt vatten
till fyllning:
2 paket kokt skinka av Bröderna Carlssons sortiment, chark med bara ett e-nummer
1 liten zuchinni
ca 7-8 medelstora champinjoner
1 paprika
1 selleristjälk
1 tomat
salt och peppar efter smak
olivolja till stekning
till äggstanning:
2-3 ägg
2-3 msk majonnäs (jag använde min örtmajonnäs)
ca 1 dl smulad fetaost eller riven smakrik hårdost 
Så här gör du:
1. Blanda ihop alla ingredienser till pajdeg.
2. Tryck ut degen i en välsmord rund form med löstagbara kanter. Ställ kallt i 30 minuter. OBS! viktigt att du smörjer formen, annars fastnar pajskalet!
3. Förgrädda pajskalet, 225 grader i 5 minuter.
4. Skär grönsaker och champinjoner i små bitar/skivor och stek i omgångar i olivolja. 
5. Skär skinka i små bitar och stek den i samma stekpanna där grönsakerna stektes tills skinkbitarna får en fin gyllenbrun stekyta.
6. Blanda grönsakerna och champinjonerna med skinka. Salta och peppra efter smak.


7. Lägg fyllningen i pajskalet.
8. Vispa ihop ägg och örtmajonnäs. Tillsätt smulad/riven fetaost/hårdost.
9. Häll äggstanningen över fyllningen i pajen.


10. Grädda pajen, 175 grader, ca 25 minuter.


Det blev en god och saftig paj! :)


Den här pajdegen är den godaste jag ätit på länge! Mycket smaskig kombo av kokosnötmjöl och sesammjöl, som nästan påminner smaken av pajdeg på vetemjöl. Du som inte tycker om kokossmaken, så smakar degen inte alls kokos! Lovar! :)


28 kommentarer:

  1. Lana med fare for at lyde som en fedterøv... så er du bare den madblogger der laver den smukkeste mad og tager de mest indbydende billeder - hvis det smager så godt som det ser ud flytter jeg snart ind :0)

    SvaraRadera
  2. Åh, tack, tack för en sådan fin kommentar! Hi, hi, flytta in vet jag! ;)
    Kram

    SvaraRadera
  3. Låter gott med det pajskalet! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det pajskalet är verkligen jättegott! :)
      Kram tillbaka!

      Radera
  4. Tack för receptet!
    Kul med något nytt det jag har blir alldrig riktigt som jag vill

    SvaraRadera
    Svar
    1. Testa det receptet! Du kommer inte att misslyckas, lovar! :)

      Radera
  5. Ser som vanligt gott ut!

    Kram/M

    SvaraRadera
  6. var får du tag på sesammjöl eller mal du själv?
    MVH
    Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag beställer sesammjöl från lchfbutiken.se :)

      Radera
  7. Brukar inte göra så mycket paj i vanliga fall, men den här får jag allt testa :)
    Ser jättegod ut Lana!
    Kramizar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, testa denna paj, jättegott! :)
      Kramizar tillbaka! :)

      Radera
  8. Mums vad gott med paj så här på hösten, måste också göra en snart :) kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, verkligen, paj är alltid gott!
      Kram tillbaka!

      Radera
  9. Så gott, fyllningen ser så kanoners god ut! Kul när man kan hitta nya vägar till mat man gillar men som man kanske inte riktigt tål visa av ingredienserna riktigt längre. Vi gjorde ju en paj med ris till pajskal, det var riktigt gott och perfekt för de som är gluten- eller laktosintoleranta.
    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst är det bra att kunna äta mat man älskar fast i den varianten som är snäll för magen! :)
      Kramar tillbaka!

      Radera
  10. Ser jättegod ut! Jag gör sällan paj med pajskal men måste testa detta. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, testa det pajskalet! Mycket gott och enkelt att göra! :)

      Radera
  11. Har ff inte beställt hem sesammjöl men det måste jag nog allt ändra på snart!! Ser ljuvlig ut :)
    Kraaaam <3<3<3<3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, beställ mjölet! Sesammjöl är mycket användbart! :)
      Kram tillbaka! <3 <3 <3 <3

      Radera
  12. Det ser ju verkligen ut som en "riktig" pajdeg. Säkert jättegott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, och den smakade också som en "riktig" pajdeg! :) Jättegott var det!

      Radera
  13. Kokosmjöl och sesammjöl låter spännande. Jag har kokosmjölkspulver men antar att det är nåt helt annat!? Kram"

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är nog inte koksmjöl... Men kanske testa baka med den ändå? :);)
      kram tillbaka!

      Radera
    2. Det där pajskalet såg himla gott och krispigt ut! Ska kanske ta och testa detta nästa gång jag gör paj...

      Tänker på dig, ta hand om dig <3
      Kram C <3<3<3

      Radera
    3. Ja, det blev jättegott! :)
      jag tänker på dig också!
      Kramar tillbaka! <3 <3 <3

      Radera
  14. Kan det vara rätt 75mg smör..milligram ??
    Ser väääldigt gott ut !

    SvaraRadera