Till frukost åt jag idag goda pannkakor (som också passar till wraps). Receptet har jag hittat hos Jenny och Magnus som har en mycket bra paleo-blogg.
De här pannkakorna var de godaste jag ätit på länge! Smaken liknar mycket de "vanliga" mjölpannkakor! :) Jag har ändrat lite i receptet.
Till pannkakorna hade jag s.k. "kokossmör" som jag gjorde på ekologiska kokosflingor. Gott och mättande. Receptet har jag hittat hos Cecilia. Spännande recept. :)
Här är recept på Pannkakor/Wraps:
Du behöver:
(till ca 10 stora eller ca 16 medelstora)
8 ägg
2 dl vatten
0,5 dl olivolja (extra mild)
4 msk kokosnötmjöl
1-2 tsk fiberhusk
2 tsk salt
(Var inte skrämd av kokossmaken eller olivoljesmaken! Det känns ingenting! Lovar!)
Så här gör du:
1. Vispa ägg och vatten.
2. Tillsätt kokosnötmjöl och fiberhusk lite i taget. Vispa mer till en slät konsistens.
3. Stek pannkakorna på medelvärmen.
Vi åt dessa pannkakor som wraps till tacos igår :) och som frukostpannkakor idag :) |
Här ä r recept på Kokossmör:
Du behöver:
1/2 påse ekologiska kokosflingor (ICAs ekologiska är jättebra)
1 msk cacao nibs (finns att köpa på nätet)
Så här gör du:
1. Kör kokosflingorna i matberedare tills det blir en slät kokosmassa (det tar ca 5-10 minuter, beroende hur stark din matberedare är)
2. Tillsätt cacao nibs och mixa 2-3 minuter till.
3. Förvara i en tättslutande burk.
4. Värm upp/mjuka upp i mikro innan du ska äta. Kokossmöret blir ganska fast efter ett tag.
Lite som godis fast utan någon sötning alls... :)
Ser jättegoda ut!
SvaraRaderaKanske ska testa dem till pulled pork och vira in köttet i en sån :)
Kramizar!
Ja, precis så jag tänkt också, med pulled pork! :)
RaderaMums!
Kram tillbaka!
Ja, de ser väldigt goda ut och kokossmöret med cacao nibs låter också gott. Kram
SvaraRaderaJa, kokossmöret är som godis! :)
RaderaKram tillbaka!
Spännande!! Kul med nya pannkaksrecept :)
SvaraRaderaKraaam <3<3<3<3
Ja, alltid kul med nya recept! :)
RaderaKram tillbaka! <3 <3 <3 <3 <3
Kokossmöret låter ju häftigt, vi skickar det direkt till Ankis syrra som försöker käka lite rawfood för tillfället.
SvaraRaderaJa, det är spännande recept! :) Hoppas Ankis syster kommer att tycka om receptet!
RaderaMums Lana, dom låter toppen-goda!! :)
SvaraRaderaHa en riktigt fin vecka och ta hand om dig!
<3
Kram
Ha en riktigt fin vecka du med!
RaderaKram tillbaka! <3
Spännande pannkaksrecept trots udda ingredienslista, men de såg ju sjukt goda ut! Får testa nån dag :)
SvaraRaderaVisste höstmornarna underbara :) kram på dig!!
Ja, ingredienserna är kanske lite udda, men det blir sååååå gott! :)
RaderaSå testa, absolut!
Kram tillbaka!
Mums med pannkakor. :)
SvaraRaderaKram <3
ja, verkligen, mums, mums! :)
RaderaKram tillbaka! <3
Åh, vad gott!
SvaraRaderaHoppas jag hinner göra dessa i veckan. Ser jättegott ut :D
Kramar till dig ifrån mig <3
Ja, testa dessa pannkakor! De blev jättegoda!
RaderaKramar tillbaka! <3
Hej!
SvaraRaderaHittade ingen email att kontakta dig på så jag försöker här :-).
Såg att du också skriver en hel del om LCHF och tänkte då höra om du är intresserad av att göra ett länkbyte? På sajten (http://www.lchf-recept.se/lchf-bloggar/) så listar jag bloggare som bloggar om LCHF.
Tror det kan gynna båda! Är du intresserad så kontakta mig på mail :)
Jag kontaktar dig gärna men hittar ingen mailadress på din sida...
RaderaJag älskar verkligen pannkakor, och som av en händelse äter jag det faktiskt nu! Detta recept påminner rom de som jag gör, fast med olja! :)
SvaraRaderaJa, pannkakor är ju så gott! Mums! :)
RaderaSå gott! Och jag älskar också höstluften. Det luktar verkligen fräscht!
SvaraRaderaJa, höstluften är underbart fräsch och god! :)
RaderaHösten är härlig. Jag fick en massa luft igår när jag plockade svamp - en annan lyx med hösten! Kram!
SvaraRaderaÅh vad härligt med svampplock! :)
RaderaJag brukar göra egen kokosmjölk på kokosflingor. Tror du att det går att göra smör på kokosmassan/kokosflingorna som man silar bort? Eller har du något annan idé / tips på vad man kan göra av de kokosflingor man silar bort, känns så onödigt att bara slänga =)
SvaraRaderaJag brukar också göra kokosmjölk på kokosflingor. Det kan nog bli svårt att göra kokossmör på rester, då är det nästan ingen fett kvar... men jag ska testa nån gång. Annars använder jag rester i biffar, smoothie, kakor, plättar osv...
RaderaLycka till! :)