måndag 16 september 2013

Om mig och min hälsa...


Hej mina vänner!
Det är tufft just nu för mig...
Idag har jag stannat hemma från jobbet. Jag mår som sagt inte bra och förnekat det i flera veckor...
Som jag skrivit tidigare så har jag problem med sköldkörtel och är medicinerad för det. Men antingen så är dosen för låg eller så är jag en av de som levaxin inte hjälper. Alla symptom som jag haft tidigare är tillbaka: yrsel, förlamande tröttheten, nära till tårar hela tiden, ingen motivation till något.
Det går liksom upp och ner...ena stunden är jag pigg och gör saker och andra stunden är jag helt slut och vill bara somna och aldrig vakna... :(

Jag som alltid varit den "duktiga" flickan...allt ska skötas perfekt: prestera på jobbet och göra allt där liksom bäst; ha en perfekt blogg/FB/instagram och jaga läsare; vara snygg och smal; vara alltid snyggt sminkad; ha snygg frisyr, snygga kläder och skor; ha ett snyggt välstädat hus med snygg inredning...ha bra ekonomi för att kunna ha råd till allt nämnt ovan plus till roliga resor... JAG HAR JAGAT MIG SJÄLV I ETT HÖRN... :(
JAG MÅSTE BARA INSE DET! MEN FAN SÅ SVÅRT DET ÄR!

I skrivande stunden har jag fortfarande dåligt samvete att jag är inte på jobbet och lektionerna med mina elever har ställts in pga det är svårt att hitta vikarie till pianolärare. Jag har också dåligt samvete att det blir mindre pengar i lön nu för att jag stannat hemma från jobbet... DENNA EVIGA JAKTEN EFTER ATT HA DET BRA EKONOMISKT STÄLLT... fattigdomen i Ryssland på 90-talet och ständiga jakten efter bra jobb och visa vad man kan och vem man är som utlänning spökar fortfarande i mig. Jag vill fortfarande bevisa och bekräfta att jag är som alla "andra svenskar" Men jag behöver ju inte det...Jag har lyckats! Men DET ÄR SÅ SVÅRT ATT BANKA IN DET I MITT HUVUD...

Imorgon ska jag till en ny läkare (min gamla var inte bra och brydde sig inte alls hur jag mår utan stirrade blind på mina provresultat) på en "vanlig" hälsocentral.
Och på lördag ska jag till Stockholm till en näringsterapeut som specialiserar sig just på sköldkörtel, binjurar och hormonell obalans i kroppen.
Så nu hoppas jag att jag får hjälp från båda ställen och får tillbaka min energi, glädje och livslust som jag annars alltid haft förut!

Det blir nog inte så många inlägg här och kommentarer hos er...Men det hoppas jag ni förstår...Jag ska nu ta hand om mig själv och se till att jag blir bra!

Kram till er alla!

35 kommentarer:

 1. Åh va ledsen jag blir för din skull :( men jag blir glad att du faktiskt byter läkare när du känner att du inte får den hjälp du förtjänar!! Inte alla som orkar det.....
  Ta nu hand om dej riktigt väl och fokusera på DIN hälsa :)
  Kraaaaam <3<3<3<3<3<3<3

  SvaraRadera
 2. Ta hand om DIG nu! Vi som läser finns kvar! Det viktigaste är att DU får hjälp att må bättre...Tänker på dig massor! Det kommer bli bra ska du se, det kanske blir en tuff resa men det klarar du!

  Stor KRAM fina du <3<3<3<3<3
  C

  SvaraRadera
 3. Krya på dig Svetlana, tänk på dig själv och vad du mår bra av. Inte det du tror att andra vill se. Hälsan går först. Kramar till dig.

  SvaraRadera
 4. Jag känner igen mig i det du skriver. Tårarna rinner ner för mina kinder. Det är du som är viktigast, du som ska bli frisk och må bra. Jag hoppas den nya läkaren och näringsterapeuften kan hjälpa dig. All lycka till och tänk på dig själv nu vännen, all kärlek <3 kramar

  SvaraRadera
 5. Vi har dej i våra tankar Lana, och vi är här och väntar tills du har ork, lust och mår bättre. Hoppas du får ordning på allt som du känner, vi hoppas att du tar dej tid att läka och må bättre.
  Kramar

  SvaraRadera
 6. Krya på dig och ta hand om dig. Jag ska tänka på dig och hoppas att du snart ska må bättre! KRAM

  SvaraRadera
 7. Vännen! krya på dig och ta hand om dig nu!
  Vi har bara en kropp, hälsan före ALLT annat.
  KRAM!

  SvaraRadera
 8. Hej Lana
  Håber at du finer ud af det med dig selv. Jeg synes jeg ser mange i blogland der graver dybt i sjælen i øjeblikket, måske er det tid til lidt selv kærlighed. Sender dig en masse varme tanker og styrke til at komme op i lyset igen. Kreative mennesker falder i flere huller end andre, bare kom op igen når det er tid<3<3<3

  SvaraRadera
 9. Ta hand om dig, du finns i mina tankar. Stor kram!

  SvaraRadera
 10. Vi kommer sakna dig men du är viktigast! Hoppas du får bra hjälp nu. Vet du att det finns en hormongrupp på facebook? Tycker den verkar väldigt bra. Säg till om du vill veta vad den heter så skickar jag dig länken!

  SvaraRadera
 11. Vi kommer sakna dig men du är viktigast! Hoppas du får bra hjälp nu. Vet du att det finns en hormongrupp på facebook? Tycker den verkar väldigt bra. Säg till om du vill veta vad den heter så skickar jag dig länken!

  SvaraRadera
 12. Så tråkigt att läsa att du mår så dåligt! Hoppas verkligen att den nya läkarer & näringsterapeuten kan hitta en bra lösning. Och det viktiga är att du tar hand om dig nu. VI finns kvar.
  Stor Krya-På-Dig-Kram !!

  SvaraRadera
 13. Men Lana vad tråkigt att höra att du mår så dåligt :(. Det är så trist och jobbigt när inte sjukvården tar en på allvar. Jag har råkat ut för det många gånger. Vad bra att du hittat en expert uppe i Stockholm, hoppas att denne kan hjälpa dig att må bättre och komma på fötter igen. Och försök att sänka kraven på dig själv, du är fantastisk som du är och har åstadkommit mycket mer än vad man måste här i livet. Se din chans att luta dig tillbaka och njut av det du har och för den fina människan du är :) stor kram!!!!!!

  SvaraRadera
 14. Du är klok i alla fall som börjat inse hur det står till med dig. Dra i handbromsen och hoppas du får den hjälp du behöver. Vi, dina läsare, är in och kikar hos dig fastän du inte är inne hos oss varje dag. Tänk på dig själv och din hälsa i första hand. Det är viktigast. Kram och hoppas du börjar må bättre.

  SvaraRadera
 15. Hej Lana

  Ledsen att höra detta, prioritera dig och hoppas att din nya läkare engagerar sig och ser bortom provsvar på människan.

  Våra tankar är hos dig!

  Magnus & Jenny

  SvaraRadera
 16. Tråkigt att du mår dåligt och usch vad man känner igen sig i denna prestationsvärld vi lever i. Jag är ändå glad att du tar dig tid nu att tänka på dig själv. Det är du värd!! Håller tummar och tår att du får hjälp hos specialisten så du mår bättre snart. Tusen kramar <3

  SvaraRadera
 17. Det absolut viktigaste just nu är att du tar hand om dig själv, ger dig själv tid och omtanke, vilar och inte bryr dig om de där tankarna som spökar i hjärnan. Dags att tänka på dig själv och din hälsa :)

  Hoppas att du får jättebra hjälp av din nye läkare och snart är på bättringsvägen igen.

  Tänker på dig och skickar dig en bautakramiz!

  SvaraRadera
 18. Fina, fina Lana!
  Vad jobbigt att du mår så dåligt :(. Den viktigaste personen i ditt liv är Du, så ta hand om dig själv nu.

  Jag tror att det är otroligt bra att du går till en näringsterapeut, så att allt blir undersökt ordentligt! Jag har själv funderat på att gå till Madeleine Marcus som jag hört ska vara fantastiskt duktig, men det finns säkert flera kompetenta näringsterapeuter med en helhetssyn. Hoppas även att den nya läkaren kan hjälpa till och ser bortom provsvar.

  Jag önskar dig all lycka i världen och hoppas att du snart får vara full av energi och livsglädje <3

  Ps. Du behöver inte försöka vara perfekt. Du är redan perfekt, bara genom att vara just precis den du är. Utan filter. I ledsamhet, stress, glädje, lycka och allt där emellan :) Ds.

  SvaraRadera
 19. Du duger precis som du är!
  Vet inte varför det är så svårt att tillåta sig själv vara "svag" och att inte vara bäst. När man tänker efter så är det ju logiskt att man inte kan vara bäst hela tiden.

  Ta den tid du behöver. Hoppas du får en bra läkare som kan hjälpa dig. Och framför allt hoppas jag att du snart mår bättre igen!!!

  Många kramar
  Erika ♥ ♥ ♥

  SvaraRadera
 20. Krya på dig hoppas du träffar en bra läkare som kan hjälpa dig.
  Ta en dag i taget
  kram

  SvaraRadera
 21. Jag hoppas innerligt att du känner dig bättre snart! Det är en svår balansgång det där, som jag kan känna igen mig i... Kramar!

  SvaraRadera
 22. Massor med varma tankar och stor kram! Ta hand om dig, både till kropp och själ. Unna dig att släppa taget om alla "måsten" som finns inom dig! Du duger, och du räcker till!

  SvaraRadera
 23. Ta hand om dej! Bra att du rotar lite i vad din ohälsa beror på!

  Många kramar! /M

  SvaraRadera
 24. En massa kramar och varma tankar till dig Lana!!!
  Håller tummarna för dig i helgen och hoppas på det allra bästa!
  <3 <3 <3

  SvaraRadera
 25. Hej Lana! Jag kan rekommendera en bok som heter "Stoppa sköldkörtelskandalen!" Ett alternativ till Levaxin kan vara Isokort, kolla upp det.

  Kramar
  Sanna

  SvaraRadera
 26. Vad tråkigt att höra! Jag har också problem med hormonerna, har förmodligen haft det i många år men upptäckte det för 1.5 år sedan. Det är en fruktansvärd kamp med hemska effekter...jag är bara 29 men jag har ingen produktion av vare sig östrogen, progesteron eller testosteron. Men inflammationen i sköldkörteln har i alla fall läkt. I morgon ska jag ta nya prover.
  Håller tummarna för oss båda!!! KRAM!!

  SvaraRadera
 27. Fina, fina Lana! Ta hand om dig! Kram!

  SvaraRadera
 28. Skickar lite mer kramar till dig <3 kram ifrån Anna overenskommelsen.blogg.se

  SvaraRadera
 29. Håller tummarna att du mår bättre snart. Massa kramar!

  SvaraRadera
 30. Du är bra precis som du är, allt behöver inte vara perfekt jämt! Hoppas verkligen att du får hjälp hos en bra läkare så du får må bra! Det är du värd, fina Lana! Kramar

  SvaraRadera
 31. Du är bra precis som du är, allt behöver inte vara perfekt jämt! Hoppas att du får träffa en bra läkare så du får må bra. Det är du värd, fina Lana! Kramar

  SvaraRadera
 32. Så ledsen jag blir när jag läser.... du får ta hand om dig... vi har ju bara ett liv och det ska vi verkligen vara rädda om. Stor varm kram till dig fina och ta det bara lugnt. Varm kram.

  SvaraRadera
 33. Hoppas allting gick framåt i helgen i Stockholm!
  Skickar en drös tankar och kramar!
  / Sonja

  SvaraRadera