tisdag 3 september 2013

Granola/musli som är gluten- och stärkelsefri :)

Jag har i helgen gjort god ganola/musli till maken. Han vill gärna variera sin frukost och ha något gott till mellanmål, gärna med mindre stärkelse och glutenfritt. Jag själv får akta mig för den smaskigheten...har tyvärr en sjuk socker/överäta-hjärna som kommer igång direkt på den "goda" nöt- och frösmaken... Så jag håller mig borta från makens granola! ;)


Här är recept på Granola/musli, gluten- och stärkelsefri:
Du behöver: (inga mått, gå på känslan och vad- och hur mycket du vill ha i din granola), alla nötter och frön är ekologiska! :)
hasselnötter
mandel
macadamianötter
paranötter
pumpafrön
solrosfrön
kokoschips
linfrön
kokosolja (till en fylld plåt av nötter och frön, ca 2 msk), jag tog den som är med smak
smaksättning:
t ex frystorkade hallonbitar
choklad-och jordgubbspulver från Renée Voltarie
mesquitepulver, också från Renée Voltarie
(se bilden på dessa pulver nere)
Så här gör du:
1. Hacka nötter. Jag gör det i matberedare.
2. Blanda ihop allt utom smaksättning och kokoschips.
3. Rosta granola i 175 grader, ca 20-25 minuter. Rör om några gånger under tiden så att det inte bränns.
4. Låt svalna. Blanda in båda pulvren, ca 2 msk av varje plus kokoschips.
5. Förvara i en tättslutande burk.



24 kommentarer:

  1. Ser mumsigt ut! :)
    Ja jag lovar att lägga upp receptet så fort jag får det! :)
    Kram och ha en fin dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, muslin var jättemumsig! :)
      Då väntar jag på receptet! :)
      Kram tillbaka!

      Radera
  2. Ser knaprigt och gott ut! Kram

    SvaraRadera
  3. Det såg verkligen gott och fint ut!

    Kram/M

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, den är mycket god! :)
      Kram tillbaka!

      Radera
  4. Vilken härlig och nyttig mysli, full med godsaker! Brukar också göra egen mysli och den har en strykande åtgång.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst är det gott med hemmagjord mysli! :)

      Radera
  5. Det ser toppengott ut! Glad din make måste vara ;)

    SvaraRadera
  6. Men oj så gott det ser ut!
    Måste se om jag hittar alla dina ingredienser, för vissa känner jag inte till. Kan tänka mig att tonåringarna skulle gilla detta :)

    Kramiz!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, tonåringarna kommer säkert att gilla granola! :)
      Kramiz tillbaka!

      Radera
  7. Jag måste testa detta :) önskar dig en fin dag<3 kramar ifrån Anna overenskommelsen.blogg.se

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, testa! Blev jättegott!
      Kramar tillbaka!

      Radera
  8. Vad god granola du gjorde! Perfekt till frukost! Du påmminde mig om att min granola tagit slut och det är dags att göra ny

    Ha en fin kväll/ Gosia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vad kul! Då är det dags för dig att göra granola! :)

      Radera
  9. Hemmagjord mussli är kanoners, man kan ju variera ingredienserna allt efter tycke och smak, perfekt att få den precis som man vill ha den!
    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är verkligen kanonbra med hemmagjord musli! :)
      Kramar tillbaka!

      Radera
  10. Det är ju så gott! Jag har också testat detta men inser att det nog är för gott för mig (även om jag inte är sockerberoende... men det är lätt att bara äta med sked ur burken, vilket lätt ger magont om man äter för mycket :) ).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja...exakt, precis så kan det vara för mig! Så jag vågar inte ens öppna burken... ;)

      Radera
  11. Ska det förvaras i rumstemperatur? Hur länge hålls det ok ungefär?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag förvarar musli i rumstemperatur. Tror att man kan förvara den länge, bara man tar nötter, frön och kokosolja med långt bäst före datum...

      Radera