söndag 8 april 2012

Passionspannacotta gånger två :)


Till efterrätt på vår tre-rätters påskmiddag serverade jag pannacotta, två olika varianter: ena var en "vanlig" med vitchoklad och gelesocker i , den andra LCHF-vänlig, gjord på mascarponeost. Jag lägger ut båda recepten! (Själv åt jag ingen efterrätt, eftersom jag undviker mejeriprodukter)
Här är receptet på Passionspannacotta med mascarponeost LCHF:
Du behöver: (till 2 personer)
2 dl vispgrädde
1 dl mascarponeost
1 tsk gelatinpulver
1 msk kallt vatten
1 krm vaniljpulver
1 passionsfrukt
(jag använder aldrig något LCHF-godkänt sötningsmedel för det tyvärr triggar igång mit sötsug.. men Du får gärna prova Dig fram med sötman om Du tål det)
Så här gör Du:
1. Rör ut gelatinpulver i kallt vatten i en liten skål. Ställ åt sidan.
2. Värm grädde och mascarponeost i en kastrull tills det precis börjar bubbla. Ta av kastrullen från plattan.
3. Häll ca 2 msk av gräddblandningen i gelatinblandningen och rör ut ordentligt.
4. Häll grädde/gelatinblandningen tillbaka i kastrullen med resten av uppvärmda ostblandningen. Rör om ordentligt.
5. Häll upp blandningen i serveringsglas/skålar och ställ i kylskåpet i ca 2 timmar.
6. Toppa med passionsfrukt innan servering.

Och här receptet på Vitchokladpannacotta toppad med passionsfrukt:
Du behöver: (till 4-6 personer)
5 dl vispgrädde
100 g vit choklad
1 dl gelesocker
2-3 passionsfrukt
Så här gör Du:
1. Värm grädden i en kastrull, låt chokladen smälta i grädden, tillsätt sedan gelesocker och koka upp.
2. Låt koka allt 1-2 minuter.
3. Häll upp gräddblandningen i serveringsglas/skålar och ställ i kylskåpet i ca 2-3 timmar.
4. Toppa med passionsfrukt innan servering.

Det finns så många varianter på pannacotta! Vad är din favorit-pannacotta? :)





9 kommentarer:

  1. Så gott det ser ut! Jag gjorde en mousse igår som jag smaksatte med passionsfrukt, det ger så fin smak! Har alltid lite sötning i, klarar av det utan att få sötsug och alla i familjen äter med god aptit:)
    Ha det gott!
    Margot

    SvaraRadera
  2. Älskar passionsfrukt och pannacottan låter supermumsig. Ha en skön vecka!

    SvaraRadera
  3. Såg ett välbekant ansikte i Expressens LCHF-bilaga, vad roligt! Du var jätte fin på bilden! Ha det fint!

    SvaraRadera
  4. Svar: Hejsan! Kul att du kikade förbi. Receptet på ostfrallorna finns här: http://ellastankar.blogg.se/2011/december/recept-lchf-ostfrallor.html#comment
    Hoppas du gillar dem lika mycket som jag! Ha det fint!

    SvaraRadera
  5. Åh, du gör så mycket god mat....blir sugen trots att jag egentligen är helt proppmätt och lite till:). Jag gjorde creme caramel och den var ljuvlig...kanske inte LCHF direkt:).
    Kram till dig

    SvaraRadera
  6. Lyxigt och läckert. Har länge varit nyfiken på att testa mascarpone. Får provlaga denna pannacotta när jag vill lyxa till det någon gång. :)

    SvaraRadera
  7. Det måste jag testa snart :)

    SvaraRadera
  8. Såg dig i bilagan i Expressen! Jättefint reportage!=) Kram Åsa

    SvaraRadera
  9. Vad gott det låter med passionspannacotta. Det receptet spar jag direkt.
    Såg dig i Expressenbilagan, vad roligt. :-)

    SvaraRadera