måndag 16 april 2012

Auberginerullar med ost- och köttfärsfyllning med tomatsås :)

Ännu en maträtt som är mejerifritt... nästan... lite riven ost bara i fyllningen... Aubergine och köttfärs är aldrig fel kombination! :)


Här är recept på Auberginerullar med ost- och köttfärsfyllning med tomatsås:
Du behöver:
ca 12 rullar
2 aubergine
200 g köttfärs
olivolja/rapsolja/kokosfett till stekning
3 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 gul lök
hackad chili, fryst från Findus
ördkryddor provencale, frysta från Findus
salt, peppar
2 vitlöksklyftor, finhackade/pressade
1 msk balsamvinäger
1 dl riven ost, gärna hård, lagrad
Så här gör Du:
1. Skiva aubergine på längden. Spara yttersta skivorna med skal. Stek skivorna på båda sidor till de mjuknar och får en färg. Lägg åt sidan att rinna av på hushållspapper.
2. Skär sparade aubergineskivorna i små bitar.
3. Hacka löken. Stek mjukt auberginebitarna tillsammans med hackade löken.
4. Stek köttfärs, tillsätt aubergine/lökröran, tomatpuré, hackad chili och kryddor. Stek tills köttfärsen är genomstekt.


5. Fördela köttfärsröran med lite riven ost på varje aubergineskivorna.
6. Rulla ihop och lägg i en smord ugnsäker form.



7. Häll krossade tomater i en skål. Tillsätt salt, peppar, hackade/pressade vitlöksklyftor och balsamvinäger. Blanda ordentligt.
8. Häll tomatröran över/runt auberginerullarna.


9. Grädda rullarna i ugnen, 225 grader, 15-20 minuter.


17 kommentarer:

  1. Ser jättesmaskigt ut! Ska testa när jag käkar grönsaker igen!

    Älskar aubergine!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  2. Ser jättegott ut. Måste prova detta. ;)
    Hoppas du har haft en trevlig kväll.
    Kram jenny

    SvaraRadera
  3. Åh vad gott det ser ut! Aubergine är ju så gott! Ha det gott!

    SvaraRadera
  4. Håller med dig - aubergine & köttfärs är en perfekt kombo!
    Ser jättegott ut ..

    = )

    SvaraRadera
  5. Jag är superdålig på vad jag ska göra med aubergin så TACK!! detta ska jag verkligen göra!! *skriver upp på inköpslistan*

    SvaraRadera
  6. Oj vad gott det där såg ut. Kurrar i magen här. Måste testas!
    Äter du inga mejerier alls?

    Hoppas din dag börjat bra!
    Kram

    SvaraRadera
  7. Det måste jag testa. Låter otroligt gott.

    SvaraRadera
  8. Ser underbart gott ut. Du är så duktig på att laga mat och lägga upp fina bilder på din blogg. kram Tanja/ Lchf livet Gottelisa

    SvaraRadera
  9. Svar: Vad härligt att det funkar så bra :) Själv tycker jag det blir lite för långtråkigt att köra mer än en vecka åt gången. Men om det känns bra - varför inte!

    SvaraRadera
  10. Hörde om ett turkiskt talesätt att en kvinna behöver kunna minst femtio recept på aubergine innan hon kan bli gift.. så många goda sätt det finns att laga den på:)

    Ser mumsigt ut!

    SvaraRadera
  11. Gud vad du är påhittig! Det här blir fredagsmiddag! Kommer ta tacokycklingfärslimpa istället för köttfärs och pizzasås istället för krossade tomater. Och getost istället för vanlig. Undrar hur det blir? :)

    SvaraRadera
  12. Det där såg suveränt gott ut, får bli middag inom kort :)

    SvaraRadera
  13. Åh vad goda dessa såg ut. Jag är så svag för aubergine :-)
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  14. Tycker mycket om aubergine. Härligt recept

    SvaraRadera