Ännu en maträtt som är mejerifritt... nästan... lite riven ost bara i fyllningen... Aubergine och köttfärs är aldrig fel kombination! :)
Här är recept på Auberginerullar med ost- och köttfärsfyllning med tomatsås:
Du behöver:
ca 12 rullar
2 aubergine
200 g köttfärs
olivolja/rapsolja/kokosfett till stekning
3 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 gul lök
hackad chili, fryst från Findus
ördkryddor provencale, frysta från Findus
salt, peppar
2 vitlöksklyftor, finhackade/pressade
1 msk balsamvinäger
1 dl riven ost, gärna hård, lagrad
Så här gör Du:
1. Skiva aubergine på längden. Spara yttersta skivorna med skal. Stek skivorna på båda sidor till de mjuknar och får en färg. Lägg åt sidan att rinna av på hushållspapper.
2. Skär sparade aubergineskivorna i små bitar.
3. Hacka löken. Stek mjukt auberginebitarna tillsammans med hackade löken.
4. Stek köttfärs, tillsätt aubergine/lökröran, tomatpuré, hackad chili och kryddor. Stek tills köttfärsen är genomstekt.
5. Fördela köttfärsröran med lite riven ost på varje aubergineskivorna.
6. Rulla ihop och lägg i en smord ugnsäker form.
7. Häll krossade tomater i en skål. Tillsätt salt, peppar, hackade/pressade vitlöksklyftor och balsamvinäger. Blanda ordentligt.
8. Häll tomatröran över/runt auberginerullarna.
9. Grädda rullarna i ugnen, 225 grader, 15-20 minuter.
Ser jättesmaskigt ut! Ska testa när jag käkar grönsaker igen!
SvaraRaderaÄlskar aubergine!
Kram Anna
Mums!
SvaraRaderaSer jättegott ut. Måste prova detta. ;)
SvaraRaderaHoppas du har haft en trevlig kväll.
Kram jenny
Åh vad gott det ser ut! Aubergine är ju så gott! Ha det gott!
SvaraRaderaHåller med dig - aubergine & köttfärs är en perfekt kombo!
SvaraRaderaSer jättegott ut ..
= )
Jag är superdålig på vad jag ska göra med aubergin så TACK!! detta ska jag verkligen göra!! *skriver upp på inköpslistan*
SvaraRaderaOj vad gott det där såg ut. Kurrar i magen här. Måste testas!
SvaraRaderaÄter du inga mejerier alls?
Hoppas din dag börjat bra!
Kram
Det måste jag testa. Låter otroligt gott.
SvaraRaderaMums vad gott det såg ut! :)
SvaraRaderaSer underbart gott ut. Du är så duktig på att laga mat och lägga upp fina bilder på din blogg. kram Tanja/ Lchf livet Gottelisa
SvaraRaderaSvar: Vad härligt att det funkar så bra :) Själv tycker jag det blir lite för långtråkigt att köra mer än en vecka åt gången. Men om det känns bra - varför inte!
SvaraRaderaDet låter mumisgt!
SvaraRaderaHörde om ett turkiskt talesätt att en kvinna behöver kunna minst femtio recept på aubergine innan hon kan bli gift.. så många goda sätt det finns att laga den på:)
SvaraRaderaSer mumsigt ut!
Gud vad du är påhittig! Det här blir fredagsmiddag! Kommer ta tacokycklingfärslimpa istället för köttfärs och pizzasås istället för krossade tomater. Och getost istället för vanlig. Undrar hur det blir? :)
SvaraRaderaDet där såg suveränt gott ut, får bli middag inom kort :)
SvaraRaderaÅh vad goda dessa såg ut. Jag är så svag för aubergine :-)
SvaraRaderaTrevlig helg!
Tycker mycket om aubergine. Härligt recept
SvaraRadera