tisdag 10 april 2012

Kycklingcurryfrestelse :)

Det här är en mycket god och enkel maträtt gjord på kycklingfilé. Den här maträtten har min dotter beställt till vår tre-rätters påskmiddag! Receptet har hon hittat nånstans på nätet, men enligt det måste man använda ris... Det går så klart inte om man äter lågkolhydratkost som jag... så ris har serverats vid sidan om för de i familjen som tål det... Den här kycklinggratängen kommer jag att laga flera gånger! :)


Här är receptet på Kycklingcurryfrestelse:
Du behöver:
500 g kycklingfilé
1 paket bacon
2-3 dl creme fraiche (eller som i mitt fall, hemmagjord majonnäs)
2 msk tomatpuré
1,5 tsk curry
salt, peppar
1,5-2 dl riven ost
Så här gör Du:
1. Stek kycklingfiléerna först i stekpanna i smör/kokosfett, sedan i ugn, 200 grader, 25-30 minuter. Skär i små bitar när kycklingen har svalnat.
2. Strimla bacon och stek i samma panna där kycklingen har stekts.
3. Lägg kycklingbitarna och baconbitarna i en gratängform. Blanda ihop.
4. Blanda creme fraiche/majonnäs med tomatpasta och kryddor. Fördela smeten över kyckling/baconbitarna.
5. Strö över riven ost.
6. Grädda i ugnen, 225 grader, ca 15-20 minuter.


Jag sparar receptet under etiketten Mejerifritt, eftersom man kan laga det med majonnäs... ostmängden klarar jag av, men man kan utesluta det om man vill!


7 kommentarer:

  1. Va gott!
    Hur klarar majonäsen ugns värmen?
    ps: läste om dig i Expressens Lchf bilaga! Trevlig artikel!
    Kram Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inga problem för majonnäsen i ugnen... Jag har gjort det väldigt många gånger! I Ryssland har vi en mycket god maträtt som egentligen heter "Köttet på franska"... köttet tillagas i ugnen under lök- majonnäs och osttäcke! Mycket gott! :)
      Kram
      //Lana

      Radera
  2. Mm så gott! Jag lagar ofta något med just kyckling, bacon och curry. Smakerna passar så bra ihop.

    SvaraRadera
  3. Ser jättegott ut !!! Håller med Ellen ... är ofta något vi gör här hemma också.

    = )

    SvaraRadera
  4. Ser ljuvligt ut! har något likande på gång.....tror jag ;)
    Kyckling blir det ivf!

    SvaraRadera
  5. Detta såg väldigt gott ut, som allt du gör ;)
    Jag tror att man ska skölja Shirataki nudlarna i kallt vatten och inte använda vattnet som är i. Eller vad tror du?
    Hoppas du har en underbar dag
    //Jenny

    SvaraRadera
  6. Oj oj oj vad gott det där såg ut! Det måste jag bara testa!

    SvaraRadera