onsdag 11 april 2012

Min fina sommartopp är klar! :)

Äntligen är jag klar med min sommartopp! :) Jag började sticka den förra (!) sommaren... och bara nu under mina påsklovslediga dagar har jag avslutat arbete! 
Så här såg arbetet ut förra sommaren:


Toppen är klar och väntar på att piffas till lite:


Älskar färgkombinationen! Garnet köpte jag på loppis! :) Så det blev en mycket billig sommartopp! :)


Här är blomman som toppen piffats till med:



Nu är det bara att vänta på varma sommardagar! Ja, och sedan måste jag ju köpa orange skor som matchar  toppen! ;) Fast gula och cerise skor har jag redan, men orange färg vill jag ju också ha! ;)



Jag kommer att sticka flera sådana blommor i andra färger, bl a en gul blomma! :)


Blommorna kommer jag också att sy fast på en väska som jag stickar just nu, den har samma färger som toppen! Återkommer med resultatet! :)


Att sticka för mig är så avkopplande och stress-sänkande! Det är också ett sätt att vara sysselsatt framför TV-n för att inte falla för sötsuget och vill-knapra-på-något-känslan! :)
Hur kopplar Du av? :)

23 kommentarer:

  1. Svar
    1. Tack, tack! Jag tycker det är roligt att sticka! :)

      Radera
  2. Så fin du kommer att vara i sommar med den söta toppen! När jag var yngre stickade jag mycket men nu är det många år sedan jag hållit i en stickning. När jag vill koppla av numera går jag ut i trädgården och pysslar. Fast nu är det lite för kallt för uteliv:))
    Ha det gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, arbeta i trädgården är också avkopplande! :)

      Radera
  3. Vad duktig du är .. den är jättefin! Underbara färger nu till sommaren!!

    = )

    SvaraRadera
  4. Förresten .. härligt med Paris! Har inte varit där - ÄN! Jag gillar storstadsresor så jag hoppas det blir det någon gång.
    Finns säkert mycket gott att äta .. och jag brukar unna mig när jag är iväg. Det är perioden emellan som är viktigare att tänka på "hälsan" ..
    Vi ska till Rhodos i maj också .. all-inclusive och då brukar man äta upp sig ..
    ;)

    SvaraRadera
  5. Vad duktig du är. Jag kan absolut inte sticka. Skulle sy julgardiner ett år, bara enkla paneler. Det tog 2 månader.... Jag trodde att jag hade skrivit en kommentar förut men jag hittar den inte. Men jag bor iaf inte i Gävle, men mina svärföräldrar har hus där, i Utvalnäs-Bönan. Så vi försöker vara där på sommaren och ha det gott. Vart bor du? Hur kom det sig att du trodde att jag bodde där? ;)
    Trevlig onsdag kväll
    //Jenny

    SvaraRadera
  6. Vilken mysig top :)

    Svar: Jag jobbar på Call Center! Ha en fin kväll du med!

    SvaraRadera
  7. Men oj vilken fin. Superhärliga färger också. I like!

    SvaraRadera
  8. Jättefin topp!
    Kan bara beundra alla er som gillar att sticka och virka, ja allt som har med sy och handarbeta att göra. Jag började skratta (åt mig själv) när jag läste att du tycker att det är avkopplande framför tv:n. Jag skulle få högt blodtryck och slita sönder garnet och börja tugga på stickorna. Så olika kan det vara:):)
    Jag har aldrig förstått det där med virk och stickbeskrivning, var ett hopplöst fall på syslöjden, men älskade däremot träslöjden:)

    Ha en skön kväll!
    Kramizar!

    SvaraRadera
  9. Ja just det, du har så rätt! De va på hockey, åkte fram och tillbaka från Sälen! Min sambos föräldrar kommer från gävle och min sambo har även bott där en ett tag. Så alla här är riktiga Brynäs fans, förutom jag som är från Värmland, där är det ju färjestad somm gäller. Visst va din sambo och son där också? Bor du i gävle?
    Kram Jenny

    SvaraRadera
  10. Superfin!!!
    Jag vill oxå kunna sticka :/ fast jag kan säkert ska bara ta mig tid ;)

    SvaraRadera
  11. Verkligen fin! Igår såg jag en bok om amigurumi som jag köpte på förra årets bokrea och något som jag skulle engagera mig i. Tror du jag öppnat boken? ;-) Jaja.

    Hur känner du efter fastan nu? Någon skillnad?

    Kram!

    SvaraRadera
  12. Wow vilka härliga färger! :) snygg!

    SvaraRadera
  13. Oj vilket hantverk! jag har nyss lärt mig sticka och det blir långt ifrån så perfekt som din tröja:)

    SvaraRadera
  14. Vilka härliga färger! Bra jobbat! Silltårtan inne hos mig går med största sannorlikhet att göra med räkor och/eller lax istället för sill. Mangotårtan kan jag nog inte uttala mig om den går göra lchf-vänlig eller inte. Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  15. Vilka glada färger...jag blir glad att titta på den:). Tycker det är roligt med lite färg nu i vår och sommar, det behöver vi mer av:).
    Försöker att passa mig för socker nu så det blir att dra in på smoothies...det är ju så gott.
    Ha en fin kväll!
    Kramar

    SvaraRadera
  16. Jätte fin sommartopp. Jag själv älskar att sticka och har perioder. Ser jag något så tänker jag inte att, en sådan ska jag köpa. Nej, en sådan ska jag göra. Jag är väldigt pysslig och det hjälper mig med, att inte gå och äta en massa för att jag har tråkigt. Bra ämne du tog upp på din blogg kram Tanja/ Lchf livet för Gottelisa

    SvaraRadera
  17. Den blev jättefin och så jämnt och snyggt du stickar:)

    SvaraRadera
  18. Så fin top! Vad duktig du är! Du kommer vara ¨så cool i sommar, särskilt med ett par orange skor till.

    SvaraRadera
  19. Bra jobbat och snygg modell! Vilket mönster har du stickat efter? Tror jag har garn som skulle passa perfekt till en likadan topp. Kan äntligen sticka igen efter att ha gjort en karpaltunneloperation förra sommaren :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Kan tyvärr inte gå in på din blogg... vad har du för bloggadress? Jag ha stickat den efter ett mönster på en rysk hemsida om stickning... om du vill kan jag skicka länken till dig! :) Vad är karpaltunneloperation?
      Tack för din kommentar! :)

      Radera
    2. Har ingen blogg, inte än i alla fall. Var på väg för nåt år sen, men fegade ur ;-) Antar att mönstret är på ryska så det är nog ingen idé att skicka länken :-( Jag tackar i alla fall för inspirationen, ska leta upp ett liknande mönster :-) Ang. karpaltunneln, skickar en länk som förklarar vad det är.
      http://www.1177.se/Orebrolan/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Karpaltunnelsyndrom/?ar=True

      Radera