Du behöver:
600 g grillad eller stekt kyckling1 gullök
1 röd paprika
1 röd paprika
1 gul paprika
1 pkt bacon eller 100 g rökt skinka
100 g vitlöksost (färskost av philadelphiatyp)
200 g naturell färskost (av philadelphiatyp)
1 pkt bacon eller 100 g rökt skinka
100 g vitlöksost (färskost av philadelphiatyp)
200 g naturell färskost (av philadelphiatyp)
2-3 dl riven ost
1 dl hönsbuljong
2 dl cremé fraiche
1 dl hönsbuljong
2 dl cremé fraiche
basilika
persilja
chiliflingor
salt
peppar
salt
peppar
Så här gör Du:
1. Stek lite lätt kycklingkött och lök, krydda och rör om.2. Tillsätt ostarna, buljong och cremé fraiche, koka upp.
3. Lägg kycklingröran över i en ugnfastform.
4. Skiva paprika och lägg över röran, varva gärna färgerna på paprikan.
5. Stek bacon knapert och lägg den en stund på hushållspapper så att överflödigt fett rinner av. Strö bacon och sedan riven ost över röran.
6. Grädda i ugnen 225 grader i ca 15.20 minuter eller tills gratängen får en gyllenbrun färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar