söndag 8 maj 2011

Köttfärsgratäng med aubergine, broccoli och purjolök :)





Du behöver:
600g köttfärs (jag tar oftast blandfärs)
1 medelstor aubergine
1 broccoli
2 dl strimlad purjolök
2 vitlöksklyftor, skivade
2-3 ägg
1 dl grädde
salt
peppar
chilipeppar
basilika
persilja

Så här gör Du:
1.Stek köttfärsen tills den är klar. Tillsätt kryddor. Lägg den över i en ugnfast form.
2. Skiva tunt aubergine och stek den i samma panna där köttfärsen stektes. Lägg över i formen tillsammans med köttfärsen.
3. Strimla purjolök. Skär broccolin i små buketter, använd gärna stjälken som skivas tunt. Stek purjolök, skivade broccolistjälken och finskivade vitlöksklyftor i samma panna. Lägg över i formen.
4. Stek sist broccolibuketterna men ser till att de inte blir brända! Lägg över i formen.
5. Vispa ägg med grädde. Salta och peppra. Häll över äggstanning i formen.
6. Grädda gratängen 225 grader ca 15.20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar