måndag 31 mars 2014

God ört- och chilikyckling :)

Det här goda receptet har jag hittat hos Remsan. Kika  gärna runt hos henne, hon har så många goda och fräscha recept med smaskiga bilder! :)


Jag har ändrat lite i receptet (som vanligt).
Här är recept på Ört- och chililyckling:
Du behöver:
1 kg kycklingfilé
halva krukan färsk persilja (eller 2-3 msk fryst från Findus eller ICA)
ca 2-3 msk örtkryddor Provencale (frysta från Findus)
1 msk hackad röd chili (fryst från Findus)
1-2 tsk salt
0,5-1 dl olivolja
1-2 msk äppelcidervinäger.
Så här gör du:
1. Skär kycklingfiléer i medelstora bitar.
2. Blanda olivolja, äppelcidervinäger, finhackad persilja, örtkryddor, chili och salt.
3. Marinera kycklingen i denna oljeblandning i ca 1-2 timmar.


4. Stek kycklingen, 225 grader, ca 40 minuter.



7 kommentarer:

  1. Ser riktigt fräscht och gott ut, en riktigt vårlig rätt. Kram och ha en bra dag!

    SvaraRadera
  2. Så mycket smaker i en och samma form, ser riktigt färggrant gott ut! Kul med all inspiration man hittar överallt, heja matbloggarna:)

    Hoppas du får en fin vecka Lana,
    kramar

    SvaraRadera
  3. Låter mums! Ha en fin måndagskväll!

    SvaraRadera
  4. Ser härligt gott - och vårlikt - ut! Mmm.

    Kram/M

    SvaraRadera
  5. Blir riktigt hungrig fast jag precis ätit:)
    Ha en bra vecka
    kram Milla

    SvaraRadera
  6. Åh, vad gott med örtkyckling! :) Älskar örter <3

    Ha en fin dag! Kram

    SvaraRadera
  7. Hej vännen! Jag lagar mycket gott av kyckling och den här har jag nog missat hos Remsan! Bilderna frestar verkligen. Ha en riktigt fin onsdag!!! Kram!

    SvaraRadera