onsdag 2 oktober 2013

Gratäng med skinka, skogschampinjoner, paprika och tomater toppad med fetaost :)

Jag fortsätter lite till på tema - skinka.
En god och enkel gratäng som slängs ihop snabbt och smidigt!


Här är recept på Gratäng med sinka, skogschampinjoner, paprika och tomater toppad med fetaost:
Du behöver:
1-2 paket med välrökt skinka från Bröderna Carlssons med bara ett e-nummer
6-7 medelstora skogschampinjoner
1 gul paprika
2-3 tomater
ca 100-150 g fetaost
2 ägg
2-3 msk majonnäs (jag använder alltid min hemmagjorda)
kryddor efter smak, t ex örtkryddor Provencale
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
1. Strimla skinka.
2. Skiva champinjonerna och tomaterna, strimla paprika.
3. Finfördela champinjonerna, paprika och skinka i en smord ugnssäker form.
4. Vispa ihop ägg med majonnäs. Krydda och salta.
5. Häll äggstanningen över skink- och grönsakshack.
6. Lägg över tomatskivorna och smula fetaosten.


 7. Grädda i ugnen, 225 grader, ca 15-20 minuter.




7 kommentarer:

  1. Ja tack, jag kan tänka mig denna utan skinkan dock ;) Hoppas allt är bra med dig, kramar.

    SvaraRadera
  2. Mums! Gratänger är så himla gott och perfekt att bara slänga i vad man har, ser gott ut. Ha en trevlig kväll. Kram

    SvaraRadera
  3. Ett riktigt Lana-recept! Smarrigt!
    När jag köper "vanlig" påläggsskinka köper jag också Brödernas! Tänk att inte fler tillverkare fattat...

    Sköt om dig! Kram/M

    SvaraRadera
  4. Vilken mumsig gratäng! Ha det gott idag!

    SvaraRadera
  5. Ser jättegott ut Lana, yummie!
    Vad hittar du på? Händer i helgen? kramar ifrån migh <3

    SvaraRadera
  6. Tomater och fetaost, yes! Så gott och så bra när det är lättfixat!

    Kramar

    SvaraRadera