Till veckan gjorde jag en god köttfärslimpa.Perfekt vardagsrätt som är snabb och smidig att göra! :)
Här är recept på Köttfärslimpa fylld med stekta champinjoner, röd chili och fetaost:
Du behöver:
ca 400-500 g nötfärs (jag hade ekologisk gräsbetat)
2 ägg (ett av de till pensling)
1 gul lök
1-2 msk tomatpuré
1-2 msk mandelmjöl (jag använde pulpan från mandelmjölk)
salt peppar
6-7 champinjoner
ca 1 paket fetaost
krydda efter smak (jag hade örtagård krydda från Santa Maria)
1-2 msk hackad persilja (fryst från ICA eller Findus)
1 msk hackad röd chili (fryst från Findus)
Så här gör du:
1. Blanda färsen med finhackad lök, ägg, mandelmjöl och tomatpuré. Salta och peppra.
2. Skär champinjoner i små bitar. Stek i smör/olja/ghee. Blanda in smulad fetaost, chili och persilja. Krydda och salta.
3. Platta ut köttfärsen på en plastfolieark. Finfördela svampröra som en "sträng" längst "köttfärsplattan". Rulla ihop till en limpa.
4. Lägg över limpan i en ugnssäker form. Gör en fördjupning längst limpan.
5. Vispa upp ägg och pensla limpan med det. Se till att kommer in lite av äggstanning i det avlånga "hållet" längst limpan. Det blir jättegott när det har stannat under gräddning!
6. Tillaga köttfärslimpan i ugnen, 200 grader, ca 35-40 minuter eller tills köttfärsen är genomstekt.
Mmm ser gott ut!
SvaraRaderaHa en bra dag <3
Det låter mums!
SvaraRaderaSer verkligen jättegott ut! Allt du gör är ju så gott :) kram!!
SvaraRaderaSer snyggt ut, Lana! Köttfärslimpa var det längesen jag gjorde. Och fylld var det ännu längre sen :)
SvaraRaderaÅ vad gott det se ut! Länge sedan jag gjorde fylld limpa, får nog göra det snart.
SvaraRaderaKram/M
Du bjuder som vanligt på godsaker Lana! Köttfärslimpa kan ju varieras i all oändlighet - liksom mycket annat. Din variant verkar supergod! Kram!
SvaraRaderaÄlskar köttfärslimpa, om jag får gräddsås till ;-) Men det kan man ju ordna till din lilla limpa oxå.
SvaraRaderaKram Kram
Mm smaskens :)
SvaraRaderaLåter som ett jättesmaskigt sätt att pimpa upp en köttfärslimpa!
SvaraRadera