I lördags bakade jag bröd. Jag svängde ihop ett nytt recept som blev lyckat! Brödet är fullspäckat med nyttigheter som chiafrön, hampafrön och nyponmjöl. Alltså mycket protein, omega-3 och C-vitamin! :)
Så här fint och högt blev brödet! :)
Du behöver:
10 ägg (var inte rädd för så många ägg! Brödet kommer inte att smaka ägg, lovar!)
2,5 dl vatten
2 dl kokosnötmjöl
1 dl sesammjöl
0,5 dl nyponmjöl
0,5 dl fibermjöl (finns att köpa hos lchfbutiken.se)
2 msk chiafrön
2 msk hampafrön
1 msk psylliumfrön
1 tsk bikarbonat
1 tsk äppelsidervinäger
1 tsk salt
Så här gör du:
1. Vispa ägg mycket fluffigt. Vispa i ca 3 minuter.
2. Tillsätt vatten och bikarbonat utrörd i äppelsidervinäger.
3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda ner mjölblandningen i äggsmeten.
4. Häll ut smeten (den ska vara lös) i en välsmord brödform.
5. Grädda i 175 grader, ca 60 minuter.
6. Låt svalna på galler.
Jag åt en smörgås med avokado och ekologiska körsbärstomater med örtsalt på. Mums! :)
Det ser jättegott ut. Mmm, avokado och tomater på. I like!
SvaraRaderaJa, avokado och tomater ihop är såååå gott! :)
SvaraRaderaVilket härligt bröd Lana! Helt i min smak! I morgon bjuder även jag på ett gott bröd - ett riktigt härligt paleoinspirerat formbröd med massor av nötter och frön. Då får du kika in och se om det kan vara något för dig. Ha en jättefin torsdag! Kram!
SvaraRaderaVad kul! Då ska jag kika in och kolla receptet! :)
RaderaHa en fin torsdag du med!
Kram tillbaka!
Fint bröd! Låtergott och verkar mycket hälsosamt :) Ha en fin torsdag!
SvaraRaderaJa, verkligen både gott och mycket hälsosamt! :)
RaderaHa en fin torsdag du med!
Åh, det här ser så gott ut och nyttigt är det också. Gillar :) Kram och ha en fin dag!
SvaraRaderaJa, brödet blev fantastiskt gott! Mitt mest lyckade brödrecept! :)
RaderaHa en fin dag du med!
Kram tillbaka!
Mmm vilken macka! Den skulle jag gärna sätta tänderna i ;)
SvaraRaderaJag har oxå bakat idag och nyponpulver hade jag med.
Kraaaam <3<3<3<3
ja, mackan var smarrig! :)
RaderaKul att du också använder nyponpulver i bröd!
Kram tillbaka! <3 <3 <3 <3 <3
Vilket härligt bröd, Lana! Jag är på jakt efter ett bra glutenfritt bröd att baka, men vill ha så få mjölsorter som möjligt ;) Skafferiplats du vet.... Har du några tips?
SvaraRaderaOm du klarar av stärkelse, kan du baka med bovetemjöl eller rismjöl. Jag brukar baka så till dottern. Kolla in recept på min blogg eller hos Kjersti med blogg Kjerstis mat och prat! :)
RaderaDet låter toppengott Lana!
SvaraRaderaHoppas du mår bättre nu!
<3
Kram
Ja, det var supergott! :)
RaderaJa, jag hoppas också att jag snart ska må bättre!
Kram tillbaka! <3
Ser fantastiskt gott ut! Vill också ha avocado.. Måste nog gå o handla sen :)
SvaraRaderaja, visst är det gott med avokado på mackan! :)
RaderaDin smörgås såg fantastisk ut!
SvaraRaderaKram/M
Och den var god också! :)
RaderaKram tillbaka!
Wow det ser godt ud - altid vildt imponeret over dine LCHF bageevner - kan godt afsløre at mine brøde ikke ser helt så fine ud.
SvaraRaderaKnus louise
Tack tack Louise! :)
RaderaKul med nya brödrecept. Spännande med fibermjöl, det ska jag kolla upp.
SvaraRaderaKram ♥
Gud så gott det ser ut! Jag har inte kommit till skott och testat att baka något bröd utan vanligt mjöl ännu. I alla fall inga större bröd utan ett par plattare variander. Jag ska testa ditt recept!
SvaraRadera