Goda kycklingbiffar åts förra vecka här i huset. Högsta betyg fick jag från dottern! Tur att hon inte sett att biffarna var gjorda av kycklinglårfilé! Hon tycker nämligen inte om denna delen av kycklingen, det ska vara bara vanlig kycklingfilé! Men just kycklinglårfilé passar bäst att göra färs av! Det blir mycket saftigt!
Här är recept på Kycklingbiffar med fetaost:
Du behöver:
ca 500 g kycklinglårfilé
1 paket fetaost
2 ägg
1-2 tsk lökpulver
ca 0,5 dl mandelmjöl (jag tog det mjöl jag fått av mandelmjölk-tillverkning)
salt peppar
kryddor efter smak, jag tog örtkrydda provencale
smör/olja/ghee till stekning
Så här gör du:
1. Kör kycklinglårfilé-bitarna i matberedare till en färs.
2.Tillsätt ägg, mandelmjöl, smulad fetaost och kryddor. Salta och peppra.
3. Blanda allt ihop.
4. Forma stora runda biffar och ställ kallt i ca 30 minuter.
5. Stek biffarna på varje sida till en fin stekyta. Efterstek i ugnen 200 grader, ca 20 minuter. Kontrollera gärna att de är genomstekta.
Jag åt kycklingbiffarna med min goda grönsaks- och champinjongratäng:
Jag måste nog prova göra färs på kyckling nån dag!
SvaraRaderaKram/M
Mums vad gott med biffar! Lårfilén är ju den godaste :) ha en fin kväll. Kram
SvaraRaderaGott och fina bilder. Jag tror att det blir biffar här på fredag :D
SvaraRaderaTa hand om dig <3 kramar
Mmm så fina de ser ut! Mandelmjöl i måste jag testa nästa gång så kanske jag kan få till fin form ;)
SvaraRaderaKraaaam <3<3<3<3
Åh, så gott!
SvaraRaderaLängesen jag gjorde kycklingbiffar.
Ha en bra kväll! Kram
Ja, det där låter ju onekligen mums! Ha en god torsdag!
SvaraRaderaÅå det lät jättegott :)
SvaraRaderaHoppas allt är bra med dig och att du får en skön torsdag.
Kram
Kycklingfilé är gott, fast jag föredrar låren :)
SvaraRaderaDina biffar verkar vara goda... Kikar runt lite och inspireras ;)
Ha en trevlig helg!
kram/Olg@
Vilka härliga biffar du gjorde! Måste testa omgående!
SvaraRaderaHa en bra dag!
Kram/ Gosia
Precis som vanligt så är det så goda recept här, mums!!
SvaraRaderaHoppas allt är bra med dig och familjen<3!
Kramar varma
Jag säger bara en sak. Eller snarare tre. Mums, mums, mums!
SvaraRaderaÅh, vad hungrig jag blev nu!
SvaraRaderaHehe, det är lätt att få för sig att man inte tycker om saker men så äter man dem utan att veta om det och gillar det :p Märkligt :)
SvaraRaderaHaha, ja lite måste man luras.... här brukar jag blanda i squash och morötter ja även bönor i bakverk.... kidsen bara älskar det! ;) Kram på dig!
SvaraRaderaJag får försöka med de, vill så gärna att allt ska fastna. Jädra cellen och pco2 osv, grrrr! :D
SvaraRaderaHa en fin helg!<3 kramar
Så fina!! Det är så gott med kycklingfärsrätter .. och så lätt att mixa till själv. Har dock inte använt mig av lårfilen, brukar ju även säljas lite billigare ibland så det ska jag testa!
SvaraRaderaHa en fin helg!
Kram
Jag tycker lårfilén är godare. Det här låter gott. Ha en fin fredag!
SvaraRaderaMen så gott det ser ut och låter! Brukar inte göra färs av kyckling faktiskt. Får väl börja med det, är ju gott! Har köpt färdig färs en gång till färska vårrullar.
SvaraRaderaKram kram
Ha en underbar helg!