onsdag 16 oktober 2013

Kycklingbiffar med fetaost :)

Goda kycklingbiffar åts förra vecka här i huset. Högsta betyg fick jag från dottern! Tur att hon inte sett att biffarna var gjorda av kycklinglårfilé! Hon tycker nämligen inte om denna delen av kycklingen, det ska vara bara vanlig kycklingfilé! Men just kycklinglårfilé passar bäst att göra färs av! Det blir mycket saftigt!


Här är recept på Kycklingbiffar med fetaost:
Du behöver:
ca 500 g kycklinglårfilé
1 paket fetaost
2 ägg
1-2 tsk lökpulver
ca 0,5 dl mandelmjöl (jag tog det mjöl jag fått av mandelmjölk-tillverkning)
salt peppar
kryddor efter smak, jag tog örtkrydda provencale
smör/olja/ghee till stekning
Så här gör du:
1. Kör kycklinglårfilé-bitarna i matberedare till en färs.
2.Tillsätt ägg, mandelmjöl, smulad fetaost och kryddor. Salta och peppra.
3. Blanda allt ihop.
4. Forma stora runda biffar och ställ kallt i ca 30 minuter.
5. Stek biffarna på varje sida till en fin stekyta. Efterstek i ugnen 200 grader, ca 20 minuter. Kontrollera gärna att de är genomstekta.


Jag åt kycklingbiffarna med min goda grönsaks- och champinjongratäng:


18 kommentarer:

  1. Jag måste nog prova göra färs på kyckling nån dag!

    Kram/M

    SvaraRadera
  2. Mums vad gott med biffar! Lårfilén är ju den godaste :) ha en fin kväll. Kram

    SvaraRadera
  3. Gott och fina bilder. Jag tror att det blir biffar här på fredag :D
    Ta hand om dig <3 kramar

    SvaraRadera
  4. Mmm så fina de ser ut! Mandelmjöl i måste jag testa nästa gång så kanske jag kan få till fin form ;)
    Kraaaam <3<3<3<3

    SvaraRadera
  5. Åh, så gott!
    Längesen jag gjorde kycklingbiffar.

    Ha en bra kväll! Kram

    SvaraRadera
  6. Ja, det där låter ju onekligen mums! Ha en god torsdag!

    SvaraRadera
  7. Åå det lät jättegott :)
    Hoppas allt är bra med dig och att du får en skön torsdag.
    Kram

    SvaraRadera
  8. Kycklingfilé är gott, fast jag föredrar låren :)

    Dina biffar verkar vara goda... Kikar runt lite och inspireras ;)

    Ha en trevlig helg!

    kram/Olg@

    SvaraRadera
  9. Vilka härliga biffar du gjorde! Måste testa omgående!
    Ha en bra dag!

    Kram/ Gosia

    SvaraRadera
  10. Precis som vanligt så är det så goda recept här, mums!!
    Hoppas allt är bra med dig och familjen<3!
    Kramar varma

    SvaraRadera
  11. Jag säger bara en sak. Eller snarare tre. Mums, mums, mums!

    SvaraRadera
  12. Hehe, det är lätt att få för sig att man inte tycker om saker men så äter man dem utan att veta om det och gillar det :p Märkligt :)

    SvaraRadera
  13. Haha, ja lite måste man luras.... här brukar jag blanda i squash och morötter ja även bönor i bakverk.... kidsen bara älskar det! ;) Kram på dig!

    SvaraRadera
  14. Jag får försöka med de, vill så gärna att allt ska fastna. Jädra cellen och pco2 osv, grrrr! :D
    Ha en fin helg!<3 kramar

    SvaraRadera
  15. Så fina!! Det är så gott med kycklingfärsrätter .. och så lätt att mixa till själv. Har dock inte använt mig av lårfilen, brukar ju även säljas lite billigare ibland så det ska jag testa!
    Ha en fin helg!
    Kram

    SvaraRadera
  16. Jag tycker lårfilén är godare. Det här låter gott. Ha en fin fredag!

    SvaraRadera
  17. Men så gott det ser ut och låter! Brukar inte göra färs av kyckling faktiskt. Får väl börja med det, är ju gott! Har köpt färdig färs en gång till färska vårrullar.

    Kram kram

    Ha en underbar helg!

    SvaraRadera