lördag 31 augusti 2013

Soup-puré med kyckling, champinjoner och zuchinni :)


Smaskig zuchinni- och kycklingsoppa åt vi i torsdags till lunch! :)


Inspiration till denna soppa har jag hittat hos Sara med blogg Vardag.nu, en mysig blogg med goda recept! :)


Här är recept på Soup-puré med kyckling, champinjoner och zuchinni:
Du behöver:
1 zuchinni
ca 8 dl kyckingbuljong (jag gör alltid hemmagjord buljong, denna gång på delar av färsk kyckling)
ca 2 dl kokt kycklingkött (så här mycket fick jag från de kycklingdelar i buljong, som jag inte använde till ugnstekta kycklingbitar)
ca 200-300g champinijoner
olivolja/smör/kokosolja att steka i
röd chili hackad (fryst från Findus) efter smak
salt peppar
örtkryddor (denna gång använde jag örtkryddor från Österlen)
färsk persilja, finhackad till servering
Så här gör du:
1. Skiva zuchinni och champinjoner. Fräs de i olja/smör/kokosolja tills de blir mjuka.
2. Lägg zuchinni och champinjoner i kastrull med kycklingbuljongen.


3. Lägg kycklingköttet som du tagit loss från ben, senor, skinn och fett efter kycklingbuljongen har kokats klart.


5. Koka upp. Mixa allt med stavmixer till en slät soup-puré. Krydda med chili och örtkryddor. Salta och peppra.
6. Servera med färsk finhackad persilja och en klick örtmajonnäs


I Ryssland kallar man soppa bara en sådan soppa som inte mixats, utan med bitar av grönsaker och exempelvis kött- eller fisk i. Men soppor som är mixade/släta kallar man för soup-puré i Ryssland. :)


Vi har laddat hela frysen med bra kött från glada utegrisar och glada kor som gräsbetat! :) Givetvis ekologiskt kött! Massvis med köttfärs och olika roliga köttbitar som t ex fläsklägg! :)
Tips på vad man kan göra med fläsklägg? 
Pssst! Har fortfarande inte planerat veckans mat... Skandal! ;) Eller kanske tvärtom, bra för mig som är kontrollfreak, släppa liksom taget lite... ;)

16 kommentarer:

  1. Som vanligt ser det väldigt gott ut :P
    JAg trivs bra med klasskamraterna som bor här, är väldigt glad att de bor här annars vet jag inte vad jag hade gjort :S
    Opppssss, inte planerat ännu. Du är som jag kontrollfreak :P Kramar ifrån mig <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hi, hi, då är vi två kontrollfreakar! ;)
      Kramar tillbaka! <3

      Radera
  2. Vilken skatt i frysen! Härligt.

    Kram/M

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, verkligen! Bara bra kött! :)
      Kram tillbaka!

      Radera
  3. Ser gott ut! Jag gillar också att planera men det håller inte längre, då barnen flyttat ut. Vi tar dagen mer som den kommer även om jag så klart har en idé om vad vi ska äta. Skönt det också! Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja...det blir annorlunda när barn har flyttat...märks här, även om det är bara sonen har flyttat!
      Kram tillbaka!

      Radera
  4. Älskar dina foton på soppan! :) Kram!

    SvaraRadera
  5. Mmmm ser gott ut!! Gillar verkligen din blogg :)

    Kram Madame Edith

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack tack! Vad kul att gillar min blogg! Nu ska jag kika in hos dig också! :)
      Kram tillbaka!

      Radera
  6. Kul att kunna inspirera! Din variant ser kanon ut. Perfekt med svampi också ju! :)

    SvaraRadera
  7. Jag är grymt dålig på att planera vad vi ska äta. Jag har iofs oftast en halv plan, men som jag sällan följer ha ha..,
    Fläsklägg är godast att tillaga länge på låg temperatur så den får bli riktigt mör.

    SvaraRadera