måndag 26 augusti 2013

Smaskiga pastarullar med skink, zuchinni- och parmesanfyllning :)

Godkväll! Sitter nu och bloggar för fullt och har lite bråttom... snart kommer en liten hungrig tiger som heter Maria från konståkningsträning och då gäller det snabbt att servera maten till henne! ;)
Otroligt vad hon växer och vad hon äter den lilla spinkiga damen! ;)
Nu till maten som sak serveras:
Smaskiga pastarullar (lågkolhydrat givetvis) som jag inspirerats av min bloggvän Monkan
Mycket gott! :)


Här är recept på Pastarullar med skink, zuchinni- och parmesanfyllning:
Du behöver:
till pastadeg:
4 ägg
1 dl vatten
0,5 dl fiberhusk
2 msk kokosnötmjöl
1-2 tsk salt
till fyllning:
1 zuchinni
kokt skinka (jag brukar köpa Bröderna Carlssons med max e-nummer)
parmesanost, både i skivor och riven (har inga exakta mått)
kryddor, t ex örtagård
2-3 msk örtmajonnäs
2 ägg
olivolja till stekning
Så här gör du:
1. Mixa ihop ägg, vatten, fiberhusk, kokosnötmjöl och salt. Låt stå och svälla i 10 minuter.
2. Blanda en gång till.
3. Kavla två tunna plattor av degen i omgångar. Gör det mellan två oljade bakplåtspapper. Grädda plattorna en i taget, 140 grader, ca 9-10 minuter.
4. Skär plattorna till "lasagneplattor".


5. Skär zuchinni tunt på längden. Stek zuchinniplattorna mjukt i olivolja.


6. Lägg på varje lasagneplatta en skiva parmesanost, skinka, zuchinni och ostskiva igen. Rulla plattan hårt och fäst med tandpetare.


7. Ställ rullarna i en smord ugnfast form.
8. Vispa ihop majonnäs med ägg. Häll majonnäsblandningen och strö riven parmesan över rullarna.




10. Grädda pastarullarna i 225 grader, ca 10-12 minuter.


Gott och mättande! Men ingen ont i magen av "vanlig" mjölpasta för min del! :)

14 kommentarer:

  1. Det här såg något otroligt gott ut, och jag vill äta detta nu! ;) Jag gjorde något liknande, fast utan pastan. Då rullade jag ihop zucchiniskivor runt ost och hade ostsås på.

    SvaraRadera
  2. Men oh, Lana, det här låter uuunderbart gott! Och vad kul att du mixtrat med en deg helt utan färskost! Det gillas! *tumme upp*
    Ha en härlig tisdag!
    Kram S

    SvaraRadera
  3. Åh det låter jättegott och spännande med ett "nytt" pastarecept :) ha en fin kväll. Kram

    SvaraRadera
  4. Såg väldigt gott ut! Zucchini i - perfekt!

    Tack för länkningen!

    Kramar/M

    SvaraRadera
  5. Ser supergott ut. Ska provas! Kram kram

    SvaraRadera
  6. Ser verkligen fantastiskt gott ut! Håller också på att experimentera med egen pasta, få se om det blir något av det så småningom.

    SvaraRadera
  7. Åh, så gott det ser ut! Detta ska jag verkligen göra :)
    Kram kram

    SvaraRadera
  8. Så läckert!! Synd att jag inte kan ta en tugga genom skärmen ;)
    Kraaam <3<3<3<3

    SvaraRadera
  9. Men detta ska jag verkligen prova! Så enkelt att göra mycket av också så det räcker till matlåda osv. Gott!:-)

    SvaraRadera
  10. Vad fina de blev! Och säkert mycket gooooda!
    Ha en fin kväll! Gosia!

    SvaraRadera
  11. Gud vilket spännande recept! Måste jag testa. Borde funka att använda plattorna även till lasagne.

    SvaraRadera
  12. Åååh! Låter ju och ser hur gott ut som helst!

    SvaraRadera