Första arbetsdagen efter semestern är avklarad. Jag känner på mig att det här arbetsåret kommer att vara mycket bra! :)
En glad nyhet för mig är att på hälsocenter där jag brukat träna förut kommer det att köras ett häftigt danspass SH'BAM, alltså många häftiga och coola dansmoves till härlig musik från disco och klubbmusik till latinorytmer! Perfekt för mig som älskar att dansa! Det passet har jag väntat länge på!
Så idag har jag suttit och försökt att spika ihop mitt arbetsschema utifrån dagar och tider för det passet! :) Längtar nu till v.35, då passet startar! :)
Innan semester bakade jag goda frallor som vi hade med oss till picknickkorg som vi avnjöt i Gränna. Samma recept använde jag också till minifrallor jag hade på buffébordet på min födelsedag. Alla gäster tyckte att frallorna var mycket goda, även de som i vanligt fall äter "vanligt" bröd med gluten. :)
Här är recept på Frallor med halloumiost:
Du behöver: (till ca 9 stora och ca 15-16 små frallor)
6 ägg
1 paket halloumiost, 200 g, riven
0,5 dl kokosmjölk
1 dl pofiber
0,5 dl kokosnötmjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk vinäger
Så här gör du:
1. Vispa ägg poröst, ca 3 minuter.
2. Blanda in i äggvispet halloumi, vinäger och kokosmjölk.
3. Blanda pofiber, kokosnötmjöl och bikarbonat i en annan bunke.
4. Tillsätt äggblandningen i äggsmeten. Blanda ordentligt.
5. Låt stå och svälla ca 10 minuter.
6. Forma smeten till frallor. Använd gärna blöta händer.
7. Grädda frallorna 200 grader, ca 20-25 minuter eller tills de är klara och har fått en fin färg.
Har ni också börjat jobba eller har ni semester fortfarande? :)
Tack för frallan :) Tror att jag testar dessa till helgfrukosten då de inte verkar så krabbiga att göra.
SvaraRaderaJag jobbade tre dagar förra veckan och det blev som en mjukstart. Veckan blev inte så lång och sedan helg igen.
Ha en bra arbetsvecka!
Kramizar!
Varsågod! :) Ja, testa dessa, goda, liknar "vanligt" bröd och är lätta att göra! :)
RaderaKramar tillbaka!
Frallorna låter goda. Lycka till med nya läsåret. Jag börjar om imorgon. Kram!
SvaraRaderaJa, de var jättegoda! :)
RaderaLycka till säger jag till dig med! :)
Kram tillbaka!
Vilka fina frallor, ser verkligen ut som "riktiga" kan ev bli ett provbak av dessa snart :)
SvaraRaderaKraaaaam <3<3<3<3<3<3<3
Ja, de var goda! Så provbaka! :)
RaderaKram tillbaka! <3 <3 <3 <3 <3
Dessa ska jag testa framöver, ser jättegoda ut!
SvaraRaderaKram ♥♥♥
Ja, testa! De var mycket goda! :)
RaderaKram tillbaka! <3 <3 <3
De ser verkligen fina ut, dina frallor!
SvaraRaderaKanske jag provar en variant utan kokosmjölken, hehe!
Å,vad kul att längta till ett danspass! Jag hoppas på några step-pass som ska passa mig i tid, men schemat på friskis är inte klart ännu...:(
Kramar/M
Ja, prova! Du kan använda t ex majonnäs eller vatten istället! :)
RaderaHoppas det blir step-pass för dig som passar dina tider! :)
Kramar tillbaka!
Du är för söt, tack snälla fina du <3
SvaraRaderaJag har bestämt mig för att testa dessa, gillar inte haloumiost egentligen. Dock vill jag testa, kanske gillar jag de i frallor :D
vad kul att dansa, det kommer gå superbra! <3 kramar
Ja, testa! man känner inte av smaken av halloumiosten alls!
RaderaJa, det ska bli jättekul att dansa!
Kramar tillbaka!
Själv har jag jobbat sen andra juli! jag hade ledigt i typ 4 veckor efter min skola, även om det egentligen inte kändes som jag var ledig efterkoms jag hade massor för mig och sökte massor av jobb... Frallorna ser så goda ut, jag älskar halloumi!
SvaraRaderaMen det måste väl kännas bra med jobba i alla fall! :)
RaderaJa, jag älskar med halloumiost!
Oj, vad gott detta låter! Ska jag baka vid tillfälle mums, kram!
SvaraRaderaJa, gör det! de var mycket goda! :)
Raderakram tillbaka!
De ser läckra ut! Hoppas läsåret blir bra. Jag är ju mammaledig ett år till :). Jag har gått på sh'bam, det är skoj, en bra mix av olika musik och dansstilar. Får se när jag orkar börja träna igen, ska kolla om gymet har några roliga danspass i år med :) ha en fin dag. Kram
SvaraRaderaJa, de var mycket goda! :)
RaderaDet ska bli jättekul med dansen! :)
Ha en fin dag du med!
Kram tillbaka!
Jag har svårt för kokosnötsmjöl men dom ser goda ut!! Att baka med haloumi ost har jag aldrig gjort, bra tips :)
SvaraRaderaJag är "arbetslös" nu fram till högskolan kickar igång den 29:e när det är upprop och jag längtar :)
Ha en bra dag.
Kram
Helena
Du kan byta ut kokosmjöl mot sesammjöl som man kan beställa på lchfbutiken.se :)
RaderaKul att du ska börja plugga! Spännande!
Kram tillbaka!
Oj, glömde nämna att jag tycker att det är kul att du kanske hittat en träningsform som du tycker är jättekul :)
SvaraRaderaKram
Ja, det ska bli så kul att få träna/dansa igen! :)
Raderakram kram
De er bare rigtig gode! Dejen blev meget tynd (mangler pofiber) så jeg bagte dem i muffinsforme :-) skal ha skaffet mig noget pofiber!
SvaraRaderaKul att du gillade brödet! Ja, men det är ju smidigt att baka de i muffinsformar med! :)
SvaraRaderaSalt och gott med halloumi, det förbrukar vi en hel del speciellt på sommaren. Vi har gjort muffins med halloumi och soltorkade tomater i, gott som drinktilltugg:)
SvaraRaderaKramar på dej!
Ja, vad gott att kombinera halloumi och soltorkade tomater! :)
RaderaKramar tillbaka!
Åh, de ser supersmarriga ut! :)
SvaraRaderaVilket märke är det på hallouimin som är gjord på bara får- och getmjölk?
Ha en fin dag! <3
Kram, Lotta
Det är märket fontana, brukar säljas i en kartongförpackning.
RaderaHa en fin dag du med!
Kram tillbaka!
Men gud, ska provas! Smarr:-)
SvaraRaderaJa, gör det! :)
RaderaMums, halloumiost i bröd är ju perfekt. Kram
SvaraRaderaJa, verkligen! :) Jättegott!
RaderaKram tillbaka!