tisdag 1 maj 2012

Kycklinggratäng spetsad med kryddstark chorizokorv :)

Idag bjuder jag Dig på recept med mejeriprodukter... Till mig själv serverade jag bara knaperstekta kycklingbitar och sås baserad på majonnäs... 
Alla andra i familjen gav den här Kycklinggratängen högsta betyg! :)


Här är receptet på Kycklinggratäng spetsad med kryddstark chorizokorv:
Du behöver: (alla mått är ca)
1 kg kycklingfilé
2 chorizokorv
salt, peppar
hackad chili, fryst från Findus (fortsätter tjata om den)
örtkryddor Provencale, frysta från Findus
1-2 dl grädde
1 dl creme fraiche
1-2 msk soya
smör till stekning
Så här gör Du:
1. Stek kycklingfiléer i smör i en stekpanna, efterstek de färdigt i ugnen, 200 grader, ca 20-25 minuter.
2. Skär färdigstekta kycklingfiléer i lagom stora bitar och lägg dem i en ugnsform.
3. Skär korvarna i små bitar och stek i samma stekpanna där kycklingfiléerna stekts. Fördela korvbitarna över kycklingen i fomen.
4. Strö över örtkryddor och hackad chili. Salta och peppra.


5. Blanda ihop grädde, creme fraiche och soya. Häll blandningen över kycklingen.


6. Grädda i ugnen, 225 grader, ca 15-20 minuter.



19 kommentarer:

  1. Vad hungrig jag blev nu!! Ser jättegott ut .. det är verkligt gott med kryddkorv till kyckling !!

    Ha en härlig dag i solen!!
    =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst är det gott med den här kombon... :)

      Radera
  2. Det är ju så gott att blanda ner starka korvar i maten! Jag kör också med findus frysta chili och örter, super praktiskt ju! :)

    Ha en trevlig första maj!

    Kram C

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, frysta kryddor är sååå bra! :)

      Radera
  3. Ser väldigt gott och trevligt ut !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var verkligen gott! :)

      Radera
  4. Ser riktigt smaskigt ut, tack för receptet:)
    Ha en trevlig kväll!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är glad att du tyckte om receptet! Hoppas du tycker att det smakar bra! :)

      Radera
  5. Ååå så smaskigt det ser ut, jag som är hungrig blir ju alldeles sugen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag brukar också bli sugen när jag tittar på smaskiga bilder! ;)

      Radera
  6. Åh det ser riktigt, riktigt gott ut!

    Svar: Ja eller hur :)

    SvaraRadera
  7. Varje gång jag kikar in så blir jag hungrig:) gott betyg till dig.
    Det är ett olivträd, ett uteträd som man får förvara inne på vintern tex i ett ganska kallt garage och så ska det ju gärna vara ljust också. Jag håller tummarna att de överlever i vinter men nu får jag njuta av det här och nu!

    Ha en fin kväll!
    Kramar om dig

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, tack för ett gott betyg! Jag är noga hur mina bilder blir! :)

      Radera
  8. Varför äter du mejerifritt numera?
    Jag inser att jag inte alls funkar som jag gör när jag inte är gravid. Kämpar verkligen jättehårt med mitt sockersug nu. Kan börja gråta för att jag är så sugen på något sött. Haha. Jag måste nog bli försiktigare med vissa saker. Ska försöka dra ner på mejerierna men det känns så krångligt. Får se hur det går =)

    SvaraRadera
  9. Oj vad gott det ser ut! Kurr sa det i magen här :)
    Ha en underbar dag!
    Kram på dig

    SvaraRadera
  10. Kan inte bestämma mig vilka av dina recept jag ska testa till helgen... ;)

    SvaraRadera