torsdag 10 maj 2012

Baconlindad kycklingfilé fylld med parmesan, basilika och vitlök :)

Oh, jag säger bara: Såååååååååååååå gott! :) Min nya favvokyckling! Krispig bacon med lent kycklingkött fylld med pikant och färgglad röra gjord på parmesan, färsk basilika och vitlök! :)


Här är recept på Baconlindad kycklingfilé fylld med parmesan, basilika och vitlök:
Du behöver:
6 kycklingfiléer
100 g grovriven parmesanost
färsk basilika
2 msk rumsvarmt smör
1 stor pressad vitlöksklyfta
salt, peppar
2 paket bacon
Så här gör Du:
1. Putsa kycklingfiléer. Skär ett djupt snitt i varje filén.
2. Kör osten ihop med basilikablad och pressad vitlök i matberedaren till en mjuk pasta.



3. Fyll filéerna med pastan.


4. Linda varje filén i bacon. Stek filéerna i ugnen, 200 grader , ca 25-30 minuter


26 kommentarer:

  1. Fylld kycklingfilè är ju bara så gott! Det blir så saftigt och mört av det!

    Kram C

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, verkligen! Och man kan variera fyllningen så mycket! :)

      Radera
  2. Åh, mums!! Håller med, det är ju så gott :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har ätit upp nästan allt själv... ;)

      Radera
  3. Åh så gott det ser ut, det receptet spar jag! Men jag måste välja en annan ost eftersom jag har en i familjen som avskyr parmesan:))
    Ha det gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hi, hi... jag hade en också som var skeptisk mot fyllningen pga parmesan, men hon åt hela två kycklingfiléer och tyckte det var gott! :) Prova du också och säg att det är annan ost! ;)

      Radera
  4. Ojojoj vad gott!!! Hoppas jag kan testa det snart. :)
    Ha en fin helg underbara Lana!! Kram!

    SvaraRadera
  5. Jummie!!! Ser fantastiskt gott ut :-P
    Har ju kyckligfile i kylen så kanske borde fixa till dessa imorgon!!!
    Ha det bra kram Annica

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oh, den är verkligen så gott! Jag som innan var liite skeptisk till parmesan älskar den osten, speciellt i kombination med basilika och vitlök! :)

      Radera
    2. Nu kör jag igång med detta! Gillar att det går att förbereda :-)

      Radera
    3. Ja, kul! Lycka till! :)

      Radera
  6. Åh, det där l¨ter supergott! Jag måste få tjuva receptet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gör det, jag blir bara glad att du gillar receptet! :)

      Radera
  7. så gott med färsk basilika i, mums!

    SvaraRadera
  8. Jag hinner inte med att göra allt gott du gör!
    Men så lätt det är bara man tänker efter, bara att ha i mixern lite gott så blir det en fin creme. Finns ju massor man kan prova. Men detta lät ju så gott, måste nog byta ut någon dag på min matsedel. ;)
    Hoppas du får en underbar fredag.
    Kram Jenny

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, ja, det är bara att stryka ett recept i matlistan och skriva ett nytt! ;):)
      Tack för fina ord! :)
      kram

      Radera
    2. Vad roligt att du gillar recept! Hi, hi, det är väl bara att stryka recept från matlistan och skriva ett nytt! :)
      Kram

      Radera
  9. Sparar detta!! Kyckling, bacon & parmasan kan aldrig bli fel .. ser jättegott ut!
    Ha en skön fredag!

    =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, parmesan är så himla gott! :)
      Kram

      Radera
  10. Men himmel så gott det verkar!! SLURP!=))

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, precis, rätt ord: SLURP, SLURP! ;)

      Radera
  11. Gott! :)
    Jag har 3 systrar och en bror :)
    Ha en fin helg du med!
    Kram

    SvaraRadera
  12. Ja gör de vettja. De går säkert ha i kapris om du gillar de :)
    Ha en supefin kväll! Kramar

    SvaraRadera
  13. Ser supergott ut, detta recept sparar jag. Kommer att ingå i min nyårssupé.

    Kall avokadosoppa garnerad med ett ägg av vispad grädde, brödkrutonger och knaperstekt bacon.
    Baconlindad kycklingfilé serverad med en krämig potatisgratäng och en enkel grönsallad.
    Ljummen Annanaspaj under marängtäcke serverad med vaniljglass.

    Ha ett riktigt Gott Nytt År!
    Mvh/ Diana

    SvaraRadera