söndag 6 maj 2012

Det perfekta ägget :)

Jag har fortfarande inte lärt mig att koka det perfekta ägget... Så ägg blir olika kokta från gång till gång... Men idag blev de jättegoda, så där perfekt löskokta! :)


Kan ni lära mig koka ägg perfekt? ;) Alla tips och råd mottas! :)

28 kommentarer:

 1. Lite olika kan de såklart bli.

  Jag brukar koka upp vattnet utan ägg i. Sen tar jag bort kastrullen från värmen, lägger i äggen försiktigt med en sked. Ställer tillbaka på plattan och låter koka i ca 8 min för stora (L) och max 7.30 för medium. Då brukar de var lösa i drygt halva gulan. Det gillar vi.

  SvaraRadera
 2. Tack, tack för tipset! Det ska jag testa imorgon till frukost! :)

  SvaraRadera
 3. Jag brukar göra så här:
  Lägger äggen i en gryta o täcker med kallt vatten, koka upp och stäng av plattan men låt grytan stå kvar med lock på i 5 minuter. spola i kallt vatten.
  Klart!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Ska prova göra på ditt sätt! :)

   Radera
 4. Mitt tips är en äggkokare. När vi fick vår i julklapp för flera år sedan fnös jag lite och tänkte att den kommer vi aaaaaldrig att använda. Men jag hade fel, den är så bra. Koka ägg på spisen har jag aldrig lyckats med, det blir olika varje gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har också funderat på att köpa äggkokare... kanske är det dags nu... :)
   Tack för tipset!

   Radera
 5. Problemet är väl att äggen ofta är lite olika storlekar så resultatet blir olika varje gång! Maken har köpt en äggkokare så kanske det kommer att lyckas nu:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande med ditt omdöme om äggkokare... :)

   Radera
 6. Jag har en äggklocka som jag brukar sätta på en viss tid. Vill allra helst ha dem så som på bilden - lagom löskokta - 5-6 min brukar bli bra då.

  Svar: Det var sambon som gjorde den. Den är gjord på senap, torkad dill, saft från en halv citron, naturell yoghurt och olivolja. Den var supergod :)

  Hoppas du haft en fin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack tack för tipset och receptet! Dressingen ska absolut testas! :)

   Radera
 7. Om du har en iPhone finns det en kanon-app för att koka det perfekta ägget - perfekt äggklocka heter den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en fiffig idé! Ska ladda appen idag och testa! Spännande! Tack för tipset! :)

   Radera
 8. Jag gör så här, kall gryta, kallt vatten, kallt ägg. Sätter grytan på spisen å när det kokat upp så drar jag ner till mellanvärme (från 6:an till 4:an typ) sen får det koka 8 min för hårdkokt ägg. Kan tänka mig att 5 min kan räcka för att få det löst. Äggen spricker ALDRIG när man gör så här, inte för mig i alla fall.=)) Jag har ganska stora ägg kan jag tillägga.=) Kram på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska testa ditt sätt att koka ägg! :) Tack tack för tipset! :)

   Radera
 9. Hej!ja det är lite lurigt med kok tiden!
  Jag lägger i ägget från början och låter koka i 6 min!
  Kram Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är det... ja visst, man ska ju använda klockan när man kokar ägg... ;)

   Radera
 10. Hej!
  TAck, hoppas de ska smaka. Jag älskade verkligen de. Så mumsigt :D

  De är så svårt med ägg, men jag gillar inte superlöst och inte när de är superhårt. Något mittemellan. Jag har i ägget ifrån början. När de börja koka har jag i de i 4,5-5 minuter =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är svårt med ägg... Tack för tipset! :)

   Radera
 11. Ägg är svårt att få perfekt, blir lätt lite olika från gång till gång. Jag vill iof gärna ha de ganska hårda. Jag gör så här:
  Lägg ägg i kastrull med vatten så det knappt täcker äggen (med lock), sätt dem på het platta, låt koka upp. Stäng av spisen och låt stå kvar (med lock) så länge som du vill ha dem. Jag vill ju ha ganska hårda så 7 minuter brukar jag ha. Lösa kanske 4-5 min räcker. Skölj i kallt vatten och låt stå med kallt vatten i en stund innan de skalas.
  Är ett bra sätt tycker jag (och lite miljövänligt .. eftersom spisen inte är på så länge ..;)
  Ha en bra dag!
  =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla för tipset! :)

   Radera
 12. tyvärr, jag är lika kass, och blir glad varje gång det lyckas:)

  SvaraRadera
 13. Tror nog att du har fått tillräckligt med olika förslag på att koka dina ägg nu:) Några löskokta ägg till lördagsfrukosten med sill, ost, Italiensk skinka, gurka, kaffe........mmmmm. Är dålig på just kokta ägg mitt i veckan, undrar varför?

  Kramizar!

  SvaraRadera
 14. Ja, det är en konst det där med äggkokning. Om shitakenudlarna tyckte jag varken bu eller bä. De smakar ju inget. Men jag tror att det är ett bra komplement till thairätter istället för nudlar. Men som pasta vet jag inte...

  SvaraRadera
 15. Jag brukar koka det i ca 3 minuter kanske 4:a så brukar det bli så där lagom som ditt ser ut för löskokt ska det vara annars får det vara.
  Idag blev det en omelett till lunch men i helgen har jag ätit massor av onyttigheter...gott gott.
  Kramar till dig

  SvaraRadera
 16. Tack, de va gulligt. Allt bra med dig?
  Vad jobbar du med förresten?

  SvaraRadera
 17. Jag gör som Fröken Nilsson, men tar av mina efter 3 minuter. Gillar när gulan är riktigt rinnig, men varm och vitan precis har stelnat :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska helt enkelt köra med timer!:) Det är väl mitt största problem att glömma sätta klockan på bestäm tid när jag kokar ägg! :)

   Radera